Dating

Invata cum sa il/o abordezi online. 5 trucuri pentru a scrie mesajul perfect

By august 17, 2015 2 Comments

19ch69sdi8nt2jpgSe spune ca prima impresie conteaza cel mai mult. Asadar, e important modul in care il/o abordezi pe un site de dating daca vrei sa incepi o conversatie „sanatoasa” si nu una in care esti luat/a peste picior. Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa pornesti cu dreptul intr-o potentiala relatie:

  1. Spune-i pe nume

Orice profil trebuie sa contina un nume, indiferent ca e real sau nu. La urma urmei, nu trebuie sa pleci din start cu aceasta suspiciune. De aceea, cea mai buna abordare este sa il/o saluti spunandu-i pe nume: Sarutmana, Mihaela / Buna, Mihai. Nu inseamna ca la fiecare doua vorbe ii vei scrie numele. E suficient ca din cand in cand pe parcursul discutiei sa ii „pronunti” numele. Si asta intrucat orice persoana este incantata sa isi vada sau sa isi auda numele. In plus, e un semn de respect. Mai exact, ii arati ca nu ai uitat cu cine stai de vorba si ca ii acorzi importanta cuvenita.

  1. Alege mesajele private

Evita sa abordezi o persoana „in public”. Cum ar fi pe wall-ul de Facebook. Cea mai buna modalitate este sa ii trimiti un mesaj privat. Nu trebuie sa stie toti prietenii tai pe cine ai incercat sa „agati” si nici discutia dintre voi nu trebuie sa fie la liber, vizibila pentru toata lumea. Abordarea privata este eleganta si te va diferentia de restul lumii.

  1. Evita apelativele siropoase

Bn cf draguta”, „Esti frumy”, „Arati super, iubitu” sau „Te poop ducyc” sunt doar cateva dintre apelativele des intalnite atat pe site-urile de socializare, cat si pe cele de dating. Regulile de politete iti cer ca macar in primele mesaje pe care i le trimiti sa nu folosesti astfel de diminutive sau prescurtari. In niciun caz nu vei face o impresie mai buna daca utilizezi dulcegarii.

  1. Scrie corect gramatical

Ei bine, o regula de baza pentru a avea succes in abordarea online este sa scrii corect gramatical. Virgulele puse aiurea, prea multi sau prea putini de „i” cand nu e cazul sunt greseli intalnite frecvent si care fac o impresie proasta, mai ales daca dai peste o persoana care iubeste limba romana si care n-ar face vreodata asemenea erori. Cand nu esti sigur/a cum se scrie un cuvant, mai bine verifica-l pe un site specializat. Un text curat, fara prea multe emoticonuri sau semne de punctuatie iti garanteaza succesul.

Crezi ca mai exista si alte secrete ale unui mesaj online care sa isi atinga tinta?

Foto: jezebel.com

Hai pe Sentimente

Comentarii

  • Monica spune:

    Am uitat sa mentionez ca ma aflu in America New York si folosesc Iphone si Ipad. Si pe amindoua am aceeasi problema ce site-ul si App-ul dvs

  • Monica spune:

    Sunt un abonat la Sentimente.ro si in ultimele doua zile nu pot folosi App-ul si nici site-ul dvs. Mesajele nu se descarca,deci nu le pot vedea. Cind incerc sa accesez orice pe site sau App,totul ingheata si nu mai face nimic.

Leave a Reply