Matrimoniale

Esti timida? Iata cum faci primul pas

By aprilie 14, 2014 One Comment

timidaDatingul online poate fi “locul de joaca” perfect daca esti timida. Protejata de conversatiile care se desfasoara, intr-o prima faza, doar in mediul virtual, ai parte de ragazul necesar pentru a-ti da seama daca el este persoana potrivita, dar si pentru a te linisti, in cazul in care iti doresti sa duci povestea la un nou nivel. De fapt, daca esti timida, cum iti aduni curajul sa il inviti, in cele din urma, la un rendez-vous… real? Iata cateva sfaturi.

Exercitiul este mama invataturii

Oricat de mult ti-ar fi displacut aceasta vorba in anii de scoala, probabil stii deja cat este de adevarata! Iar utilitatea ei este valabila si in sfera amoroasa.

Ce ar trebui sa faci, mai exact, daca esti timida si nu stii cum sa ii propui o intalnire fata in fata? Ai putea, de pilda, sa exersezi – alaturi de o prietena apropiata – ce anume ii vei spune cu exactitate. Astfel, avand “discursul” pregatit, iti va fi mai usor sa treci peste teama (in special daca iti este groaza de un eventual refuz).

Nu pune presiune excesiva asupra ta

In definitiv, este vorba despre o simpla intalnire. Este posibil sa iti placa foarte mult de el, insa, chiar si in eventualitatea in care lucrurile nu ies asa cum speri tu, ai o multime de sanse sa cunosti alti barbati pe site-ul de matrimoniale si nu numai.

In loc sa iti imaginezi cele mai fataliste scenarii, aminteste-ti ca, oricare i-ar fi reactia, tu ramai la fel de frumoasa, inteligenta si independenta.

Fii relaxata

In corelatie cu punctul anterior, gandeste-te asa: care este cel mai ingrozitor lucru care s-ar putea intampla? Sa te refuze, nu-i asa? In acest caz, este clar ca nu te place suficient de mult si nu merita sa iti pierzi timpul cu el. Tot raul spre bine: in locul lui, vei gasi pe altcineva care sa te pretuiasca si sa astepte cu nerabdare sa depasiti granitele comunicarii virtuale.

Fii directa

Nu amana momentul la infinit – cu cat amani clipa in care vei trece la actiune, cu atat iti vei pierde si mai mult curajul. Trage aer adanc in piept si spune-i exact ce ai de spus. Raspunsul lui nu va intarzia sa apara, iar tu vei sti exact cum stau lucrurile si ce ar trebui sa faci mai departe.

Esti timida? Tu cum l-ai invita la o prima intalnire?

Foto: fiverr.com

Hai pe Sentimente

Comentarii

Leave a Reply