Matrimoniale

Interesele comune, esentiale pentru un cuplu reusit

By ianuarie 22, 2013 No Comments

In cazul persoanelor care se intalnesc pe un site de matrimoniale online, cat si a celor care se cunosc in mediul offline, o caracteristica esentiala in reusita unei relatii o reprezinta interesele comune. Inca de la primele discutii sau poze impartasite intr-o relatie, ies la iveala interesele fiecaruia, hobby-urile, preocuparile, lucrurile care ii intereseaza pe fiecare in viata.

Beneficiile unui site de matrimoniale online

Unul dintre cele mai mari avantaje ale unui site de matrimoniale online il reprezinta faptul ca permite cautarea unor parteneri cu aceleasi interese, lucru care este mai dificil de facut altfel. Informatiile din profil ii ajuta pe membri sa gaseasca oamenii care au aceleasi preocupari, in loc sa mearga la un blind date cu cineva despre care nu stiu absolut nimic. Se castiga timp si se evita in acest mod situatiile neplacute.

Printr-un serviciu de matrimoniale online, cineva isi poate gasi parteneri interesati de o relatie platonica, parteneri care vor o aventura amoroasa sau persoane care cauta o relatie de durata, in vederea casatoriei.

Potrivit unui studiu realizat in Canada asupra persoanelor de pe site-urile de matrimoniale online, 64% dintre repondenti au fost de parere ca cel mai important factor in cautarea unui partener pe internet il reprezinta interesele comune.

Interesele comune versus principii

Atat pe un site de matrimoniale online, cat si in offline, este important sa fie facuta distinctia dintre interese comune si principii. Principiile constituie o viziune asupra vietii, un sistem de valori care foarte greu poate fi modificat sau care nu se schimba niciodata.

Interesele comune reprezinta preocupari care coincid, cum ar fi, de exemplu, pasiunea ambilor parteneri pentru ski. Interesele comune pot fi lucruri secundare, cum ar fi hobby-urile sau lucruri importante, cum ar fi domeniul de activitate.

Doi parteneri pot functiona bine in cuplu deoarece le place sa faca aceleasi lucruri in weekend sau in vacanta si, prin urmare, nu spun niciodata ca se plictisesc si nici nu sunt nevoiti sa faca vreun compromis. Totodata, o relatie reusita poate sa se datoreze interesului comun pentru medicina, cand cei doi parteneri isi deschid propriul lor cabinet si lucreaza impreuna.

Tu ce interese comune ai cu partenerul de viata?

Hai pe Sentimente

Leave a Reply