CDP

CDP: Revoluție în datingul digital: Sentimente.ro lansează un algoritm de inteligență artificială care validează autenticitatea profilurilor

By octombrie 16, 2019 octombrie 22nd, 2019 No Comments

Sentimente.ro, cel mai mare site de dating din România, anunță că algoritmul său de Inteligență Artificială WallY a fost înzestrat cu capacități noi, inclusiv de recunoaștere facială care verifică dacă persoana din fotografia de profil este aceeași cu utilizatorul. Acest lucru oferă o siguranță în plus persoanelor care decid să se întâlnească și în offline cu o persoană cunoscută pe Sentimente.ro.

Procesul de validare începe cu alegerea unei imagini de profil care este apoi analizată împreună cu o altă fotografie de tip selfie, pe care posesorul contului o face direct în platformă, dar care nu se salvează. Selfie-ul conține un semn distinctiv, oferit de algoritm, pe care trebuie să-l facă utilizatorul, pentru a finaliza procesul de autentificare.

Utilizatorii pot confirma profilul ca fiind real și se vor distinge pe platforma de dating prin afișarea lângă numele de utilizator a unei bife specifice. Aceasta confirmă că persoana din fotografie este o persoană reală, dar și posesorul contului. Utilizatorii vor știi astfel cu certitudine cum arată cel/cea cu care se vor întâlni în offline. O astfel de dezvoltare, aparent simplă, a avut deja un impact considerabil asupra utilizatorilor, am înregistrat o rată de creștere a interacțiunii dintre aceștia de 10% în aproximativ două luni de la implementare și estimăm până la finele anului o creștere de peste 15%, a explicat Flori Dragomir, vicepreședinte și co-fondator al Sentimente.ro.

De asemenea, un utilizator are opțiunea de a adăuga la profilul său de pe Sentimente.ro fotografiile din contul de Facebook și/sau Instagram. Odată conectat contul de Facebook la cel al site-ului de dating, de câte ori acesta încarcă o fotografie nouă are posibilitatea de a o adăuga automat și la profilul de pe Sentimente.ro, dacă dorește.

O altă trăsătură implementată recent este detectarea imaginilor cu caracter indecent, care afișează un procent ridicat de nuditate, precum și fotografiile cu copii. Împreună cu această dezvoltare a fost implementată și opțiunea ca orice membru să poată solicita ajutorul unui reprezentant dedicat de la divizia Asistență Clienți care să examineze punctual fotografiile trimise spre revizuire, opțiune disponibilă și pentru verificarea profilului real.

Dezvoltările tehnice ușurează și accelerează procesul de editare a unui profil, însă nu vrem să eliminăm complet factorul uman. Tocmai de aceea serviciul nostru de Asistență Clienți funcționează, de 18 ani, 7 zile din 7. Procentul de solicitări pentru revizuirea fotografiilor a scăzut însă cu peste 50% de la implementarea noilor facilități și observăm o scădere continuă, semn că utilizatorii au înțeles importanța sincerității pe un site de dating dedicat relațiilor serioase, a mai precizat Flori Dragomir.  

Implementarea noii mesagerii, realizată recent și care a fost ultimul pas spre one-page app, cu o interfață grafică intuitivă și facilități pentru interacțiunea dintre profilurile utilizatorilor care se află într-o conversație, a dus la creșterea timpului petrecut într-o sesiune de logare cu 10%. Într-o lună se schimbă, în medie, între utilizatori 7-8 milioane de mesaje.

Totodată, de la implementarea algoritmului WallY – care oferă fiecărui utlizator o interfață personalizată, în funcție de interesele din profilul personal și de comportamentul de utilizare, numărul membrilor activi a crescut cu 10% anual. De la noile îmbunătățiri aduse algoritmului, numărul de membri noi a crescut cu 8-10%/lună, iar pentru perioada următoare se estimează o creștere de 15%, după finalizarea dezvoltărilor tehnice care vor oferi sugestii bazate pe compatibilitatea pe termen lung dintre utilizatori.

Despre Sentimente.ro

Potrivit unui sondaj Sentimente.ro, utilizatorii site-ului au precizat că 70% dintre prietenii lor singuri folosesc cel puțin o platformă de dating/matrimoniale și o consideră o metodă eficientă pentru a cunoaște pe cineva. 54% dintre respondenți au precizat că au cel puțin un prieten care și-a cunoscut partenerul de viață printr-un site de dating. Unul dintre criteriile aflate la baza alegerii site-ului de dating este sentimentul de confort și siguranță pe care îl oferă acesta.

Sentimente.ro este lider pe piața de dating și în ceea ce privește inovația: în 2001 a fost primul site din România care a dezvoltat un serviciu de mesagerie instant în browser, în 2010 a dezvoltat sistemul de raportare al utilizatorilor care încălcau regulile de utilizare ale site-ului, iar în 2017 – WallY – algoritmul de inteligență artificială care stă azi la baza interfeței personalizate.

Statisticile arată că o relație din trei începe acum online și, până în 2020, peste 330 de milioane de persoane din întreaga lume își vor crea cont pe un site de dating. În România, piața de dating se dezvoltă constant, iar de 18 ani Sentimente.ro este numele cel mai sonor, care înregistrează constant cele mai mari valori de trafic (conform Trafic.ro). Peste 1,7 milioane de persoane din România, dar și din străinătate, au în prezent cont pe Sentimente.ro.

Hai pe Sentimente

Leave a Reply