Cat de des iertam sau suntem iertati?

Cu totii ne bucuram de inceputul unei relatii si de toate lucrurile frumoase care se intampla la inceputul acesteia. Ce facem insa cand avem o relatie iar partenerul/partenera greseste? Ce lucruri sunt de trecut cu vederea si care sunt de neiertat?

Lucruri de neiertat intr-o relatie

Mai bine de jumatate din membrii Sentimente.ro care au raspuns la acest sondaj spun ca, intr-o relatie, uneori sunt cei care iarta. In egala masura se regasesc in ipostaza de a fi iertati, la randul lor. Totusi, un procent urias, 46%, considera ca ei sunt cei care iarta mai mult intr-o relatie. Printre lucrurile usor de iertat se numara micile neintelegeri zilnice, greselile involuntare, indiferenta, minciunile, ba chiar si flirtul nevinovat.

Ce este de neiertat?

Daca exista ceva  peste care acestia nu pot trece, atunci acest lucru este infidelitatea. 77% o considera de neiertat si spun ca nu ar putea trece peste o astfel de greseala a partenerului. Infidelitatea, insa, nu este singurul lucru de neiertat, pe langa ea se regasesc urmatoarele:

 • 53% considera ca lipsa respectului reprezinta o problema
 • 46% nu ar putea ierta violenta, fie ea fizica cat si verbala
 • 40% nu ar putea suporta jignirile in public
 • 39% dintre romani nu concep ca partenerul sa se poarte urat cu copiii

Iertare neconditionata

Intoleranta fata de infidelitate se explica si prin faptul ca persoanele singure, considera ca, daca partenerul/partenera a calcat stramb o data, o va face din nou. Astfel 79% din respondenti spun ca infidelitatea nu este o greseala unica.

Tocmai de aceea, chiar si cei mai intelegatori spun ca, desi iertarea este importanta intr-o relatie, aceasta nu trebuie sa fie neconditionata, ci are nevoie de niste limite clare (85%).

Care este parerea ta cu privire la acest studiu? Crezi ca infidelitatea este intr-adevar de neiertat, asa cum reiese din studiu?

 

3 Comments

 1. Da,este de neiertat.
  Pt ca o persoana atita timp cit a inselat odata,cu siguranta o va mai face.
  Eu unul nu voi ierta,oricit de mult as iubi o femeie,pt ca stiu ca o va mai face cu primul barbat care ii apare in fata.
  Nu va lasati dusi in eroare,de acest gen de persoane,de linguselile lor,de plinsetele lor si de alte lucruri pe care le fac si le pun in aplicare cind sunt prinsi cu mita in sac.
  Indiferent daca esti casatorita sau insurat si ai copii sau ai multi ani de casnicie,LA DIVORT SI LA REVEDERE.
  ATIT O FEMEIE CIT SI UN BARBAT ODATA CE AU INSELAT SI AU DAT DE GUST SI LE-A INTRAT ACEST VICIU IN MEMORIE SI IN CAP CU SIGURANTA O VA MAI FACE.
  DECIT SA TRAIESTI CU FRICA IN SIN TOT TIMPUL SI SA TE GINDESTI IN FIECARE SECUNDA CIND PLECI DE ACASA SAU EA PLEACA DE ACASA,CA MA INSEALA SAU CU CINE O VOI PRINDE SAU IL VOI PRINDE,SAU CERTURI SI BATAI MAI BINE FIECARE PE DRUMUL LUI CA ESTE MAI SANATOS .

  Răspunde

 2. Am repetat de doua ori si voi mai repeta inca odata
  NU IERTATI SI NU VA LASATI DUSI IN EROARE,DE PREFACATORIILE LOR CA SA NU VA FACETI VIATA UN INFERN.

  Răspunde

 3. da,aveti perfecta dreptate-a insela este o lipsa de respect fata de sine si fata de partener!

  Răspunde

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.