Dating

10 reguli de aur pentru un blind date ca la carte

By decembrie 21, 2015 ianuarie 12th, 2021 No Comments

Mid adult Caucasian couple dining in a restaurant with blindfolds over eyes.

Blind date-ul presupune o intalnire cu o persoana pe care nu ai cunoscut-o anterior, pe care nu ai mai vazut-o. Astfel de intalniri cu persoane necunoscute au devenit din ce in ce mai populare, cu atat mai mult cu cat sunt extrem de incitante.

Intalnirile pe nevazute nu sunt usoare deloc. Insa ca blind date-ul sa iasa bine, trebuie sa tii cont de cateva reguli. Iata, asadar, ce trebuie si ce nu trebuie sa faci in acele momente:

Ce sa faci

Studiaza. Inainte de a te intalni cu o persoana necunoscuta e bine sa incerci sa afli cat mai multe despre ea inca dinainte. Intreaba-ti prietenii care ar putea sa o cunoasca. In felul acesta vei afla ce fel de persoana este si ce fel de discutii ati putea purta, daca aveti suficiente lucruri in comun.

Obtine o descriere. Intalnirile pe nevazute, fie ca sunteti legati la ochi, fie ca se fac pe intuneric pot fi destul de incomode. Ca sa faci situatia mai usor de depasit, incearca sa afli cat mai multe de la interlocutor, sa il determini sa se descrie cat mai amanuntit.

Pastreaza suspansul. Tine lucrurile pe teren neutru pana ajungi sa cunosti aceasta persoana: inaltime, culoarea parului, hainele. Nu adopta o atitudine posomorata, ci fii cat mai deschis/a.

Fii sincer/a. Onestitatea este cheia unei astfel de intalniri. Nu e deloc distractiv sa o minti pe persoana din fata ta cu privire la detalii legate despre felul in care arati. Gandeste-te ca acelasi lucru l-ai putea pati si tu. Vorbeste lucrurile care sunt importante pentru tine.

Alege un loc public. O cafenea nonconformista poate fi mai confortabila decat un restaurant clasic pentru o astfel de intalnire. Un astfel de loc poate fi parasit rapid daca esti nesigur/a de persoana pe care ai intalnit-o. Si asigura-te ca ai anuntat cel putin un prieten cu privire la intalnirea pe care urmeaza sa o ai, dar si la locul de intalnire.

Platiti nemteste. Chiar daca esti femeie, alege varianta de a-ti plati consumatia. Cel putin, poti propune, intrucat acest lucru va arata ca vrei sa lucrurile in conditii de egalitate. Daca intalnirea nu a fost prea reusita, eviti astfel momentele stanjenitoare!

Ce sa nu faci

Nu te grabi. Pastreaza lucrurile pe teren neutru pana ajungi sa cunosti acea persoana. Intalniti-va intr-o locatie la care sa fi cazut de acord amandoi si asigura-te ca ai propriul casa de transport cu care sa te intorci acasa.

Nu exagera. Nu incerca sa pari ceea ce nu esti. E mult mai bine sa fii tu insuti de la bun inceput. Nu incercati sa supra-impresionezi cu povesti exagerate din viata ta. Poate ca vei reusi sa impresionezi, dar in final, realitatea va iesi la iveala. Fii modest/a si serios/oasa.

Opreste telefonul mobil. Pastreaza-ti discutiile exclusiv pentru persoana pe care ai intalnit-o. Inchide telefonul mobil sau cel putin foloseste modul silentios, astfel incat sa nu fii nevoit/a sa raspunzi niciunui apel sau mesaj. In plus, acest fapt va arata ca ai cei sapte ani de acasa.

Nu te grabi sa judeci! Unii oameni devin nervosi cand intalnesc persoane noi. Bucura-te de intalnire si asteapta sa vezi cum veti comunica mai departe, dupa aceasta prima intalnire.

Ai participat vreodata la o astfel de intalnire? Ce ti s-a parut cel mai interesant?

Hai pe Sentimente