Dating

3 motive sa nu te compari niciodata cu fostul sau fosta

By noiembrie 23, 2015 ianuarie 14th, 2021 No Comments

fostul sau fosta - Sentimente.roFiecare relatie este speciala in felul ei, iar fantomele trecutului nu trebuie sa te bantuie. Trebuie sa stii de la bun inceput ca persoana careia i-ai dat sansa sa intre in viata ta are un fost/ o fosta, dar de existenta careia nu prea ar trebui sa iti pese. Si, cu atat mai putin, cu care nu ar trebuie sa te compari cu fostul sau fosta.

Prezentul e prezent si nu trebuie sa privesti decat spre viitor. Ai cel putin 3 motive sa nu te pui in balanta cu o persoana din trecutul partenerului/ei.

Fostul e fost dintr-un anumit motiv

Poate ca e dificil sa aduci iti pui partenerul de viata sa iti spuna care au fost motivele pentru care a pus capat fostei relatii, insa odata si odata tot trebuie sa o faci. Cunoscand motivele din spatele despartirii, vei avea o imagine mai clara a motivelor pentru care este cu tine acum. Poate ca a fost inselat/a ori poate ca si-a dat seama ca relatia nu mai are niciun viitor. Cert este ca, daca sunteti acum impreuna, inseamna ca acesta a fost norocul tau si ca esti, cu siguranta, diferit/a de cealalta persoana.

Aceeasi poveste, finaluri diferite

E posibil ca tu si persoana din trecutul partenerului de viata sa aveti multe lucruri in comun. Poate va asemanati fizic sau aveti aceleasi gusturi in materie de muzica. Dar gata cu comparatiile. Nu mai cauta si alte trasaturi care sa va apropie. Iubitul sau iubita ta nu mai e cu respectiva persoana, ci cu tine. Tu i-ai castigat acum inima. Punct.

Chiar daca va asemanati, asta nu inseamna ca sunteti copii fidele. Pana la urma, sunt o multime de oameni care se aseamana fizic cu tine si carora le place acelasi gen de muzica si cu toate acestea nici macar nu v-ati intalnit. E pur si simplu o intamplare. Cel mai bine e sa tragi aer in piept si sa iti spui ca esti unic/a si irepetabil/a.

Comparatia iti rapeste fericirea

Afirmatia „comparatia iti rapeste fericirea” ii apartine fostului presedinte american Theodore Roosevelt. Si este cat se poate de adevarata. Comparandu-te in continuu devine traumatizant si nu ajungi nicaieri. Nu faci decat sa pierzi timpul pierzandu-te in astfel de detalii si sa treci cu vederea momente importante de bucurie. Totul in viata se intampla cu un motiv. Acum tu esti persoana cea mai importanta din viata sa, iar persoanele din trecut sunt in trecut tocmai pentru ca n-au mai reprezentat o prioritate, asa cum esti tu acum. Iar asta ar trebui sa fie un motiv arhi-suficient!

Cat de mult poate afecta unei relatii comparatia cu fostul partener?

Hai pe Sentimente