Dating

4 reguli de eticheta de care trebuie sa tii cont in online dating

By mai 17, 2016 No Comments

senti2_reguli eticheta  Stii cu siguranta care este protocolul pe care trebuie sa il respecti atunci cand iesi la restaurant sau la un spectacol. Insa exista o multime de alte reguli care tin de eticheta pe care putini sunt cei care le cunosc. Iata cateva dintre intrebarile care se pot ivi cand vine vorba de o intalnire si raspunsurile expertilor in dating.

Daca ma contacteaza o persoana de care nu sunt interesat trebuie sa ii raspund?

Poate ca pare nepoliticos, insa in datingul online tacerea este o practica des intalnita. Pare mai de bun simt decat sa spui “nu este interesat” sau sa folosesti un emoticon. Important este sa tii putin cont si de cat efort a facut cel care a trimis mesajul cu pricina. Pentru ca daca e vorba doar despre un rand scris in graba, care denonta dezinteres, atunci nu trebuie nici tu sa te obosesti. In schimb, in cazul in care ai primit un email cu informatii destul de personale, e politicos sa spui un “nu multumesc”.

Pot pune intrebari detaliate, cum ar fi “unde lucrezi?” si “unde locuiesti?” Sau e prea indiscret?

Inainte de a intalni o persoana fata in fata e prematur sa pui intrebari mult prea personale cu privire la adresa ori serviciu. Abia dupa ce v-ati intalnit si realizati ca exista un interes reciproc, poti da frau liber acestor curiozitati. Si in acest caz, e bine sa eviti intrebarile mult prea directe. Spre exemplu, poti spune: „In ce domeniu lucrezi” mai degraba decat „La ce firma esti angajat”.

Daca intalnesti o persoana dupa ce ai conversat online si iti dai seama ca nu te intereseaza ii spui direct sau dispari?

Atunci cand te vezi prima oara cu o persoana este posibil sa nu simti neaparat scantei, iar in acest caz e bine pentru amandoi sa nu continuati intalnirile. Insa, daca celalalt te cauta pentru a-ti cere sa va mai vedeti o data, nu e politicos sa pretinzi ca prima intalnire nici n-a existat. E suficient sa spui “Nu, multumesc. Nu cred ca ne potrivim, dar iti multumesc pentru timpul petrecut impreuna”.

La cat timp dupa ce incepi sa te intalnesti cu cineva ar trebui sa iti inactivezi profilul online?

In clipa in care profilul tau ramane activ, desi ai inceput sa ai o relatie, acest lucru suna urat si ofensator pentru partener/a. E ca si cum te-ai arata in continuare disponibil/a pentru alte incercari. De aceea, expertii recomanda ca in clipa in care se contureaza deja o relatie, sa dezactivezi profilul de pe site-ul de dating. E dovada ca ii oferi persoanei respective exclusivitate.

Care e momentul cel mai stanjenitor cu care te-ai confruntat dupa ce ai cunoscut o persoana pe site-ul de dating?

Hai pe Sentimente

Leave a Reply