Dating

5 greseli pe care le fac cuplurile care locuiesc impreuna inainte de casatorie

By februarie 22, 2016 No Comments

s6_locuit impreunaMulte persoane sunt de parere ca inainte de casatorie trebuie sa incerce sa locuiasca mai intai impreuna pentru a afla daca sunt capabile sa convietuiasca alturi de partener/a. Altii, in schimb, considera ca masura este gresita, incat ar putea afecta zdravan relatia. Care este adevarul?

Iata cateva sfaturi care te vor ajuta sa iei o decizie corecta in cazul in care te intrebi daca ar trebui sau nu sa locuiesti impreuna cu partenerul/a:

 

1. Casatoria este legatura dintre doi oameni recunoscuta legal, religios si social. Odata cu casatoria vin si noi responsabilitati, persoanele implicate in aceasta relatie descopera noi provocari si rezultatul nu este intotdeauna unul bun.

2. Trebuie retinut faptul ca teama de divort este reala si ea poate aparea din motive aparent banale. Concentreaza-te intotdeauna pe lucrurile pozitive si nu le hiperboliza pe cele negative si aminteste-ti mereu de ce sunteti impreuna. La urma urmei, o relatie serioasa rezista doar daca e stabila si bazata pe incredere reciproca.

3. Un alt lucru la care ar trebui sa fii mereu atent sunt banii. Nu degeaba se spune ca banii sunt ochiul dracului. Daca sunteti un cuplu in care fiecare are propria cariera si si-a castigat independenta financiara, atunci probabil ca aveti conturi separate si sa va gestionati banii ca si cum ati locui singuri. Totusi, nu uitati de ce sunteti impreuna si incercati sa discutati deschis, sa va faceti un plan cu privire la viitorul vostru financiar. Asta include un plan financiar pentru copii, investitia intr-un fond de pensii, o casa si asa mai departe.

4. Daca locuiti impreuna nu inseamna ca trebuie sa va si casatoriti imediat. Luati-o incet. Testati-va mai intai relatia. Lasati tocmai locuitul la comun sa faca asta. Nu pune presiune nejustificata asupra partenerului/ei. Lasati relatia sa isi urmeze cursul natural. Daca functioneaza, atunci casatoria va veni de la sine.

5. Nu uitati sa fiti spontani. Nu va lasati tarati intr-o viata de zi cu zi plictisitoare, pentru ca asta nu va face decat sa distruga relatia voastra. Respectati-va libertatea reciproc, lasandu-va unul altuia spatiu si timp personal. Numai asa veti aprecia mai mult viata impreuna.

Care crezi ca este cel mai mare dusman al unei relatii?

Hai pe Sentimente

Leave a Reply