Dating

5 lucruri pe care nimeni nu ti le spune despre dragoste

By ianuarie 29, 2016 No Comments

s9_dragoste

A iubi inseamna ceva, restul nu e nimic”, spunea Alfred de Musset. Ne-am obisnuit sa credem ca iubirea este cel mai frumos lucru care ni se poate intampla, insa nu intotdeauna este simplu de trait.

Iata in continuare cate lucruri despre dragoste pe care de cele mai multe ori le afli doar din experienta:

 

 

 

1. Uneori doare

Da, dragostea doare. Nu multa lume recunoaste acest lucru pentru vor ca noi sa credem ca experienta pe care a trait-o a fost una pozitiva, de basm. Realitatea este insa alta. Sunt o multime de motive care pot face ca dragostea sa raneasca si, desi nu este un sentiment placut, totusi suferinta din iubire este normala. Acest lucru se intampla intrucat dragostea ne face mai vulnerabili nu doar fata de persoana iubita, ci si fata de noi insine. Dragostea poate provoca dureri fizice nu doar rani psihice.

2. Uneori trebuie sa lupti pentru ea

Nu orice relatie va functiona perfect. Este inevitabil sa nu intalnesti din cand in cand unele piedici creandu-se astfel momente de instabilitate. Trebuie sa stii doar sa mentii barca pe linia de plutire in aceste clipe. Si nu este usor. Va trebui sa fii pregatit sa lupti cu valurile.

Lupta este cea care face diferenta dintre a pastra si a pierde pe cineva. Lupta determina rezultatul final si viitorul relatiei. Este importanta pentru ca ne invata sa pretuim ceea ce avem si sa fim recunoscatori. Nimic in viata nu este garantat si nu ne putem pacali crezand ca persoana pe care o iubim va fi intotdeauna in viata noastra, indiferent ce s-ar intampla.

3. Nu e totul numai lapte si miere

In ciuda a ceea ce auzi, iubirea nu este o experienta de poveste, fara momente grele, dure. Este o experienta foarte reala, o calatorie in care ai parte si de momente placute si de momente neplacute. Dragostea poate fi cea mai buna experienta din viata ta, dar, de asemenea, si una care sa iti schimbe viata.

Este precum un cub Rubik, cu multiple fatete, fiecare menita sa reprezinte un aspect diferit al dragostei. Vei primi intotdeauna diferite combinatii de parti bune si parti rele.

4. Este foarte intensa

Dragostea este una dintre emotiile cele mai intense care pot exista. Si nu doar sentimentul in sine, ci tot ceea ce iubirea reprezinta este este un sentiment profund, cu senzatii rare. Ce trebuie sa stii ca dragostea nu este un sentiment constant, ci presupune momente mai intense si momente mai linistite. Totusi, nimic nu se compara cu intensitatea iubirii, mai ales atunci cand este construita pas cu pas.

5. Te face mai puternic

Nimic nu te aduce mai aproape de o alta persoana decat dragostea. Dragostea nu trebuie sa fie neaparat reciproca pentru ca sentimentul sa ia nastere. De aceea se si spune ca te face mai puternic. S-ar putea sa te simti ca o persoana diferita atunci cand o experimentezi, pentru ca te invata foarte multe despre tine. Insusi faptul ca ajungem uneori sa fim nevoiti sa luptam pentru persoana pe care o iubim si ne face mai puternici. Dragostea te face sa iubesti viata la maximum si sa devii cel mai bun om cu putinta.

Cum arata dragostea adevarata si cum iti dai seama ca ai intalnit-o?

Hai pe Sentimente