Dating

5 lucruri pe care NU trebuie sa le faci la o despartire

By aprilie 21, 2016 One Comment

s2_despartire

Nimic nu e batut in cuie in viata. Oamenii se intalnesc, se iubesc, traiesc impreuna, apoi, cand lucrurile nu mai merg cum trebuie, se despart. Tocmai despartirea este momentul cel mai greu de indurat.

Separarea de partener/a poate fi facuta cu demnitate, daca stii care sunt elementele cheie pe care trebuie sa mizezi. Dar mai ales daca stii ce NU trebuie sa faci in perioada imediat urmatoare:

 

 

 

1. Sa ramaneti direct prieteni

Poti pastra o relatie de prietenie cu fostul/a? Cu siguranta. Unii oameni reusesc sa faca asta cu succes. Insa in momentul imediat urmator unei despartiri e bine sa existe o pauza. Daca vei continua sa va vedeti sub aceasta masca a prieteniei nu vei face decat sa tii rana deschisa. Sau sa o redeschizi cu fiecare intalnire. Iar atunci cand tristetea si dorul se transforma in manie si resentimente este probabil sa spui anumite lucruri pe care le vei regreta mai tarziu. Faceti o pauza pana cand nu veti mai avea nimic de disputat.

2. Sa ii verifici conturile de socializare

Pur si simplu nu trebuie sa faci asta. Daca te apuci sa ii scotocesti prin paginile personale de pe site-urile de socializare ai putea sa transformi o zi perfecta intr-una de cosmar. Pentru ca, inevitabil, vei da pestepoze sau vei afla informatii care nu iti vor face bine. E un fel de auto tortura sa ii verifici aceste conturi publice. Trebuie sa iei o pauza si asta inseamna sa te rupi total de fostul/a.

3. Sa ii trimiti mesaje la miez de noapte

Noptile nedormite de dupa o despartire nasc monstri. Durerea s-ar putea sa te convinga de faptul ca e o idee buna sa ii dai mesaj pe la miezul noptii in care sa iti ceri scuze sau in care sa iti marturisesti dragostea. Numai ca e o idee cat se poate de proasta. In schimb, asterne-ti toate gandurile pe o foaie de hartie si asteapta. Trei zile, nu mai mult. Vei vedea diferenta de gandire intre azi si alaltaieri. 90% vei realiza ca el/ea nu merita de fapt sentimentele tale profunde.

4. Sa-ti ineci necazul in alcool

Productiile americane au promovat mult ideea despartirilor inecat in alcool. E adevarat ca bauturile alcoolice iti amortesc simturile si ai senzatia ca durerea nu mai e atat de mare. Doar ca dincolo de durerea din suflet te vei alege cu siguranta si cu una de cap. De asemenea, nu trebuie sa te apuci de mancat non-stop. E mai degraba timpul sa apelezi la niste prietenei sau poate chiar la consilierea unui profesionist.

5. Sa te inchizi in casa

Timpul petrecut de unul singur este nepretuit. Este, in general, activitatea preferata de cei introvertiti. Insa exista o linie, un finish. Trebuie sa continui sa mergi la serviciu. Trebuie sa iti vizitezi familia si sa iti faci timp sa iesi cu prietenii. Nu poti deveni o insula pustie. In cazul in care nu ai energie suficienta sa iesi ca sa socializezi, cere-le prietenilor tai sa vina la tine. Gaseste un hobby care sa te scoata din casa. Orice ar fi, nu te izola si nu te tavali pe jos de durere fiindca nu vei castiga nimic.

Care crezi ca este atitudinea corecta fata de partener/a in momentul unei despartiri?

Hai pe Sentimente

Comentarii

  • Brotoiu spune:

    Sunt de acord cu tot ce scrie mai sus, o problema la fel de gravă poate fi și o relație imediată (relație pansament ).Tu dai atenție unei persoane doar pentru a se răzbuna și a te simții bine, după o perioada te vei întoarce la fostul vei ranii la rândul tău (pansamentul )și vei fi rănită iar de fostul!

Leave a Reply