Dating

5 motive pentru care relatiile la distanta fac bine cuplului

By septembrie 7, 2015 6 Comments

relatii la distantaRelatiile la distanta nu sunt deloc usoare. Sunt o multime de factori care pot interveni astfel incat sa puna in pericol cuplul care traieste despartit de zeci sau sute de kilometri. Exista insa si o multive de avantaje. Totul este sa stii sa vezi partea buna a lucrurilor.

Iata de ce o relatie la distanta nu ar trebui sa te sperie, ci, din contra, sa te apropie si mai mult de persoana iubita:

  1. Intelegi mai bine ce inseamna increderea

O relatie la distanta lipsita de incredere nu functioneaza. Nu este o relatie. Evident, atunci cand sunteti despartiti exista fel si fel de voci in capul tau care iti inoculeaza ideea tradarii. Insa daca reusesti sa treci peste momentele chinuitoare date de faptul ca partenerul tau nu este fizic alaturi de tine, dar stii ca este in continuare al tau atunci veti avea o relatie lunga si frumoasa, bazata pe respect si pe incredere.

  1. Inveti ce inseamna comunicarea

Stiai ca un cuplu despartit de distanta comunica mai bine decat partenerii care se vad zi de zi? Intre cei din urma intervine rutina, nici nu isi mai dau seama ca, de fapt, nu si-au spus tot ce aveau pe suflet. In vreme ce intr-un cuplu format din doi parteneri care locuiesc in zone diferite si care nu se vad zilnic comunicarea este mult mai eficienta. Isi telefoneaza mai des, vorbesc mai mult, poate chiar isi scriu emailuri din cand in cand in pauzele de la serviciu.

  1. Iti apreciezi mai mult partenerul

Amintirile pe care le aveti in comun, intrucat sunt mult mai putine, sunt mult mai apreciate. Tot ceea ce va leaga devine un lucru la care nu ai vrea sa renunti nicio clipa, motiv pentru care pui mai mult pret pe ceea ce inseamna, pe ceea ce reprezinta cel drag pentru tine.

  1. Inveti sa traiesti independent

Vei invata sa te descurci singur/a. Nu vei ajunge probabil niciodata sa depinzi intru totul de partener, pentru ca el/ea se afla la mare distanta, motiv pentru care nu iti va putea sari in ajutor in orice clipa. Cu alte cuvinte, vei fi nevoit/a sa gasesti solutii.

  1. Pui mai mult pret pe revedere

Nimic nu te entuziasmeaza mai mult decat revederea partenerului. Inveti sa pui pret pe cel drag si sa il consideri cel mai important lucru din lume. Ba chiar vei aprecia si mai mult darurile primite, pentru ca ele vor avea o si mai mare incarcatura emotionala, mai ales cand iubitul/iubita nu va mai fi din nou langa tine.

Ce parere ai despre relatiile la distanta? Au sanse de reusita sau sunt sortite esecului?

 

Hai pe Sentimente

Comentarii

  • sander spune:

    Ma intreb ce cauta astfel de rebuturi sociale ca ION cel cu MASTURBAREA” in aceasta rubrica , Unde este administratorul de retea , doarme ori se m……..a si el???

  • sander spune:

    Trebuie sa mergi la un psihiatru cat de curand ,ai probleme cu capu baiete

  • FlorinCk spune:

    Eu cred ca in relatia la distanta exista o anumita aprofunzime datorita unei comunicari mai bune intre parteneri. Relatia poate dura foarte mult timp, iar momentele putine vor fi si ele speciale de fiecare data. Daca relatia nu evolueza, in sensul ca unul sau amandoi sa faca un compromis pentru a se apropia, atunci cand relatia trebuie sa evolueze la urmatorul pas, atunci relatia la distanta e sortita esecului, devenind o experienta de nerepetat pentru cel care sufera mai mult.
    Realitatea ne invata ca iubirea de lunga durata, dupa “luna de miere”, se dezvolta numai atunci cand partenerii se vad aproape zilnic si eventual raman impreuna in ciuda monotoniei si complacerii, care depind de fiecare.
    Ramanand intr-o relatie de lunga durata fara sa faca niciunul compromisuri, va duce in mod sigur la dezamagire si la pierderea sansei de a intalni pe cineva mai bun pe durata acestei relatii.
    In viata nimic nu e sigur, iar la cel mai mic pas gresit apar indoieli, pierderea increderii si tot asa, ce pot afecta relatia in sine, devenind una toxica in care niciunul nu e multumit pe deplin de aceasta relatie si nu va putea evolua. Le urez mult succes si noroc celor care incearca si sa faca compromisurile necesare la timpul lor, daca vor dori un viitor impreuna.

  • ilie spune:

    eu traiesc ,,,,,,, o relatzie la distantza de 3 ani ……. e adevarat ce se scrie in postarea de mai sus …………. integral o respect …….. ca aspect …. pentru o relatzie reusita e bine sa iei aminte la cele relatate mai sus in postare …… mai mult daca doua persoane sunt sortite sa fie inpreuna nici gura lumii nici distantza nu o sa-i inpiedice sa fie inpreuna daca nu …………. in concluzie ………… totul tzine de cuplu ca vor sa faca ………………………

    • stefan spune:

      Dupa 1 an jumate de relatie ea a plecat la munca. Ne-am facut mii de planuri si vise. Totul era roz ( sau asa parea). Dupa 3 saptamani ne-am despartit . Ea a ales sa renunte la relatie si la tot ce a fost. O intereseaza sa ii fie ei bine . A cunoscut acolo alti romani. Sunt 80 % convins ca in astea 3 saptamani a aparut altcineva. Ea e foarte comunicativa si s-a atasat de un tip cu care se intelege foarte bine.
      Relatiile la distanta rezista daca amandoi vor chestia asta !!!

Leave a Reply