Dating

5 superstitii interesante despre dragoste. Crezi in ele?

By decembrie 2, 2015 No Comments

9love-heptaTe-ai gandit vreodata cum pozitia in care stai la masa ori numarul de trandafiri pe care ii primesti de la iubit ti-ar putea afecta viata amoroasa? Multa lume sustine ca nu este superstitioasa, dar cu toate astea se teme de anumite semne care ar putea prevesti situatii rele.

Oriunde te-ai afla in lume vei descoperi cateva superstitii legate de dragoste. Iata cateva dintre cele mai neobisnuite.

 

 

Buchet cu numar impar de flori

Una dintre superstitiile care este comuna locuitorilor din zona Balcanilor este cea potrivit careia numarul de flori din buchetul pe care il oferi unei femei trebuie sa fie intotdeauna impar. Flori in numar par se duc doar la inmormantari, iar daca faci greseala sa oferi un astfel de buchet unei femei pe care o iubesti, fie ea prietena, sotia sau mama, acest lucru va fi luat drept semn rau, prevestitor de moarte.


Locul pe care il ocupi la masa


O superstitie foarte populara in Rusia spune ca femeia necasatorita trebuie sa stea intotdeauna pe locul din mijloc la masa. Daca se aseaza pe un colt se spune ca nu se va mai casatori timp de sapte ani.

Painea cu sare aduce ursitul mai aproape


In Armenia exista o superstitie foarte interesanta potrivit careia femeile necasatorite trebuie sa manance, de ziua Sfantului Sargis – sfantul care patroneaza iubirea – o felie de paine cu sare. Se crede ca painea cu sare o va determina pe femeie sa isi viseze un barbat care ii va da apa sa bea pentru a-i astampara setea. Acela este barbatul cu care se va casatori.

Initiale norocoase, ascunse in tatuaje

In India, inaintea ceremoniei de casatorie, tinerelor fete le sunt tatuate cu hena mainile si picioarele, in modele foarte frumoase. Prin dantelaria desenata pe piele artistul tatuator ascunde si initiala mirelui. Se spune ca daca proaspatul sot reuseste sa identifice initiala in noaptea nuntii, atunci casatoria va fi cu noroc. Daca nu o gaseste nu inseamna ca va avea ghinion, ci este obligat sa ii cumpere miresei un cadou.


Monede-talisman ascunse in pantofi

In Suedia, o casnicie cu noroc depinde de parintii miresei, care trebuie sa ii aseze fiicei lor in pantofii de nunta doua monede. Moneda din aur o asaza mama in pantoful drept si moneda din argint o asaza tatal in pantoful stang, chiar inainte de nunta.

Care sunt superstitiile pe care le iei in seama cel mai adesea?

Hai pe Sentimente