Dating

5 trucuri pentru un flirt ca la carte

By octombrie 12, 2015 No Comments

Junges Paar flirtet an der Hotelbar, young couple flirting at hotel barFlirtul poate fi denumit un joc al seductiei. Doar ca multe persoane nu cunosc regulile jocului si atunci flirtul nu isi atinge scopul.

Iti oferim in continuare cateva trucuri care garanteaza succesul flirtului.

1. Asigura contactul vizual

Cu siguranta cunosti acest truc, insa nicio tehnica de a cuceri o persoana nu este mai eficienta decat contactul vizual direct timp indelungat. Adica nu doar o ocheada, ci efectiv privitul in ochi clipe bune. Un studiu publicat in Journal of Research in Personality a demonstrat faptul ca acele cupluri care au reusit sa mentina contactul vizual timp de doua minute neintrerupt au raportat sentimente mai profunde de iubire unul fata de celalalt. Contactul prelungit cu ochii elibereaza feniletilamina, o molecula responsabila pentru accelerarea atractiei.

2. Zambeste

Aceasta este o alta tactica de flirt universal acceptata, iar toate studiile arata ca functioneaza, atata timp cat o faci corect. Se spune ca exista doua tipuri distincte de zambete, cel mai comun dintre ele fiind cunoscut si sub numele de zambetul Duchenne, acela care creeaza ridurile laba de gasca in jurul ochilor si care apare cel mai autentic.

Insa eficacitatea zambetului tau ar putea fi legata si de faptul ca esti barbat sau femeie. Intr-un studiu publicat in 2011 in revista Emotion, cercetatorii canadieni de la Universitatea din British Columbia le-au cerut unui numar de 1.084 de barbati si femei heterosexuali sa evalueze atractivitatea persoanelor de sex opus pe baza fotografiile lor. Studiul a constatat ca barbatii au fost mai atrasi de fotografiile cu femei zambitoare, in schimb femeile au gasit barbatii fericiti mai putin atragatori decat cei care pareau mandri de ei.

3. Asuma-ti naturaletea

In urma cu patru ani, fondatorii unui site de dating din America au analizat profilurile a 43.000 de femei heterosexuale utilizatoare ale portalului. Ei au constatat ca, cu cat barbatii nu sunt de acord cu felul in care arata unele femei, cu atat mai mult se simt atrasi de ele. Trebuie sa iti asumi faptul ca, sa zicem, daca ai tatuaje, nu toata lumea le va gasi atragatoare, dar nici nu incerca sa ascunzi ceea ce te face diferit.

4. Identifica-ti stilul personal de a flirta

In 2010, profesorul Lawrence Jeffrey Hall, de la Universitatea din Kansa, a realizat un sondaj avand ca subiecti 4.500 de barbati si de femei si a identificat cinci stiluri principale de flirt. Cei care flirteaza fizic sunt preocupati de comunicarea interesului sexual. Cei care flirteaza politicos, isi arata interesul intr-un mod mult mai precaut, expunandu-si bunele maniere. Persoanele care flirteaza jucaus vor folosi flirtul pentru a-si stimula propria stima de sine mai degraba decat pentru a realiza o conexiune cu cineva. Oamenii care flirteaza sincer fac un efort sa isi exprime interesul real fata de cineva. Cei care flirteaza traditional sunt cel mai probabil persoane care respecta apartenenta de gen.

Incearca sa descoperi care dintre stiluri ti se potriveste si care, in acelasi timp, functioneaza in cazul tau.

5. Invata abordarea

Replicile siropoase nu functioneaza nici in filme si cu atat mai putin in viata reala. Un studiu publicat in revista Sex Roles a aratat ca femeile prefera abordarea inofensiva, indirecta („Ce parere ai despre aceasta trupa?”), in vreme ce barbatii iau calea dreapta, directa („Te-am vazut la bar si mi-ai parut foarte draguta”). Insa nu este o regula general valabila. Trebuie sa descoperi care este tipul de abordare care ti se potriveste si abia apoi sa iesi la atac.

Ce alte trucuri de flirt ai mai folosit si ai constat ca functioneaza?

Hai pe Sentimente

Leave a Reply