Dating

7 lucruri pe care nu trebuie sa le discuti niciodata online

By septembrie 19, 2015 No Comments

 

dating onlineMailuri, SMS-uri sau mesaje pe chat. Sunt modalitatile preferate de a comunica in ziua de astazi. Insa acestea nu se potrivesc neaparat in orice situatie. In spatele cuvintelor scrise se pot ascunde multe. Textele pot fi atent gandite si ar putea sa nu lase sa se intrevada anumite aspecte esentiale.

Iata, asadar, cam ce nu ar trebui sa discuti online:

  1. O despartire

Chiar daca relatia in care te afli in prezent s-a deteriorat mult si vrei sa ii pui capat, nu o face nicidecum prin intermediul unui mesaj. Despartirile sunt mai usor de suportat atunci cand comunicarea functioneaza bine, iar asta nu se va intampla in cazul unui mesaj plin eventual de emoticonuri.

  1. O infidelitate

Esti constient/a ca sa iti inseli partenerul/a nu este corect, dar sa mai lasi si dovada acestui fapt pe un calculator sau un telefon e o mare prostie. Sterge mailurile sau mesajele ori apelurile catre cealalta persoana. Exact cine nu trebuie sa le vada risti sa le descopere si durerea provocata va fi si mai mare.

  1. Detalii despre boli cu transmitere sexuala

Daca ai contactat o infectie bacteriana si vrei sa fii un adult responsabil si sa iti avertizezi potentialul partener asupra acestui fapt e un lucru foarte bun, doar ca e bine sa eviti sa i-o spui „in scris”, mai ales daca nu ai siguranta ca este vorba despre o relatie de durata. Informatia s-ar putea intoarce impotriva ta.

  1. Urari

Daca o persoana este importanta pentru tine, atunci fa-i urarile cu ocazia zilei de nastere sau a onomasticii la telefon, nu prin sms, pe chat sau prin e-mail. Nu te teme, caci persoana de la celalalt capat al firului nu se va intinde la vorba, intrucat fiind ziua sa va fi nevoita sa raspuna tuturor apelurilor.

  1. Orice ai putea regreta

Tine cont ca nu toata lumea foloseste setari de confidentialitate la mesageria online si te-ai putea trezi ca mesajul tau sta deschis pe ecranul computerului celuilalt, liber sa fie citit de toti cei care trec prin preajma.

  1. Scuze

Nu iti cere scuze prin SMS. Daca vrei ca ele sa ajunga acolo unde trebuie si sa fie considerate ca exprimate cu sinceritate, atunci rosteste-le direct, de preferat ochi in ochi.

  1. Noutatile din viata ta

Nu ii da mail mamei in care sa ii spui ca esti insarcinata si nici SMS tatalui sa ii spui ca te muti in Japonia. Si nici celui mai bun prieten nu ii scrie ca ti-ai intalnit jumatatea si ca ai decis sa te casatoresti. Toate acestea se spun pe viu grai. Asa e decent.

Te-ai folosit vreodata de mesajele online pentru a-ti cere scuze sau pentru a te desparti de cineva?

Hai pe Sentimente

Leave a Reply