Dating

7 lucruri pe care trebuie sa le faci la inceputul oricarei relatii

By aprilie 21, 2016 2 Comments

s3_relatie inceput

La inceputul oricarei relatii ai impresia totul este perfect si ca lucrurile vor merge asa pentru totdeauna. E bine sa iti pastrezi optimismul, insa trebuie sa si „lucrezi” intens pentru a asigura pe mai departe vibratia si emotia inceputului.

 

 

 

Un lucru este clar: relatiile puternice nu se nasc brusc, ci se construiesc. E nevoie de rabdare, de constientizare reciproca si de sentimente bine definite. Iata cateva dintre sfaturile pe care expertii in relatiile de cuplu le ofera partenerilor aflati la inceput de drum.

1. Discutati deschis orice

La inceputul fiecarei relatii este important sa dati cartile pe fata si sa vorbiti deschis despre viziunile pe care le aveti despre viata. Spre exemplu, daca nu iti doresti copii sau nu vrei sa te casatoresti vreodata ar fi bine sa ii spui partenerului/ei din start, fiindca e posibil sa aveti idealuri diferite si aceste lucruri sa reprezinte o piedica in bunul mers al relatiei. Cu cat sunt spuse mai devreme aceste lucruri cu atat mai bine.

2. Gandeste la rece

E important sa iti iei cateva momente de ragaz in care sa reflectezi asupra a ceea ce inseamna pentru tine relatia abia inceputa. Poti merge pana acolo la a scrie pe o bucata de hartie intrebari si raspunsuri. Spre exemplu, cum te face sa te te simti? Esti in largul tau? Te incurajeaza cel/cea de langa tine sa fii tu insuti? Doar avand o oglinda a ceea ce reprezinta acest parteneriat vei stii daca si cum sa mergi mai departe.

3. Fii tu insuti

Ar putea fi tentant sa incerci o versiune mai buna a ta atunci cand cunosti pe cineva. Dar asta nu va merge multa vreme. Pentru ca vei obosi sa joci teatru ieftin si la un moment dat tot iti vei arata adevarata fata. Si e mai bine sa o faci de la inceput, pentru ca si cel de langa tine sa stie daca te accepta asa sau nu. Lucrurile s-ar putea inrautati ulterior.

4. Ciuleste urechile

“Asculta!” Iti vei da seama la un moment dat de importanta acestui sfat. In emotiile si entuziasmul primelor intalniri, multa lume pierde din vedere acest amanunt. Este important sa il asculti pe celalalt si sa inveti cat mai multe despre el. Mai mult, ciuleste urechile si prinde din zbor informatii esentiale. Spre exemplu, daca te-ai saturat de parteneri fara un job stabil, iar cel de acum iti spune ca se afla „in pauza dintre doua proiecte”, e cam clar ca nu are o linie clara in ceea ce priveste viitorul sau. Cu alte cuvinte, nu lasa romantismul sa iti intunece judecata.

5. Fii cinstit

Onestitatea este cea mai buna politica in abordarea unei relatii. Fii sincer si veifi tratat/a cu sinceritate. Daca urasti fotbalul, nu te preface ca il iubesti doar pentru a-i face pe plac. Sau daca esti alergic/a la pisici nu ascunde acest lucru. Daca minti, se va afla si vei fi considerat/a mincinos/oasa.

6. Nu compara

Una dintre cerintele esentiale este sa lasi trecutul deoparte atunci cand te angajezi intr-o noua relatie. Nu trebuie comparati partenerii intre ei. Fostii cu actualii. Noua persoana din viata ta nu e si nici nu va fi la fel cu fosta. Iar asta este un lucru bun.

7. Cunoaste-i prietenii

Felul in care relationeaza cu prietenii sai va spune multe despre voi doi si despre felul in care va merge cuplul vostru pe mai departe. Asigura-te ca petreceti timp impreuna cu prietenii lui/ei. Nu doar ca iti vei face o idee legata si de ce fel de oameni sunt acestia, dar vei primi si un feedback cu privire la persoana nou intrata in viata ta si despre care vrei sa afli cat mai multe.

Cum crezi ca trebuie sa fie partenerii: sa semene bine unul cu celalalt sau sa fie diferiti?

Hai pe Sentimente

Comentarii

Leave a Reply