Dating

7 motive pentru care esti inca singur/a

By septembrie 21, 2015 2 Comments

singurUneori ajungi sa te intrebi cu disperare: pana cand voi fi singur/a? Si de ce nu reusesc sa am o relatie? Cand incerci sa iti gasesti dragostea, teama este uneori una dintre principalele piedici.

Iata 7 motive cate te tin departe de iubire:

  1. Te temi de esec

Toate lumea se teme sa nu fie ranita. Daca in viata ai avut parte de mai multe momente de genul acesta, inseamna ca ai invatat sa discerni cu atentie intre bine si rau. Incearca sa fii sincer/a cu tine si sa iti dai o sansa, sperand ca totusi nu ai sa dai tocmai peste cea mai nepotrivita persoana. Altfel, nu mai ajungi niciodata nicaieri.

  1. Te temi de viata de cuplu

Sa fii singur este excelent. Dar totusi, daca nu ai de gand sa te calugaresti, asta inseamna ca trebuie sa iti schimbi la un moment dat statutul. Uita-te de jur imprejurul tau si daca totusi este cineva care iti face inima sa tresalte, atunci deschide-ti inima si fa-i loc in viata ta.

  1. Ti-e frica sa lasi pe cineva sa te cunoasca

Daca nu ai mai fost demult intr-o relatie, ar putea parea ciudat sa lasi pe cineva sa te cunoasca. Adica, sa te vada ciufiulita dimineata, sa te vada si cu bune, si cu rele. Ai putea crede ca cineva te place doar pentru ca nu te cunoaste indeajuns de bine si pentru ca ai afisat doar partea ta pozitiva. Aminteste-ti, insa, ca nu te poti ascunde toata viata si ca nimeni nu este perfect.

  1. Te temi ca esti prea ocupat/a pentru o relatie

Daca te temi sa te inhami la o relatie pentru ca esti convins/a ca nu ai timp pentru asta e vorba, de fapt, de o alta problema, mai mare, si care nu are nimic de a face cu relatiile. De fapt, te ascunzi in spatele muncii ori a hobby-urilor. Daca jobul tau sta in calea fericirii tale, atunci probabil ca aici ar trebui sa iei masuri. Ar trebui sa mai renunti la proiectele la care te-ai inhamat si sa iti vezi de viata.

  1. Ti-e teama ca nu ai sa intalnesti persoana potrivita

E bine sa ai standarde ridicate. Poate ca nu visezi decat la o iubita blonda si ignori toate femeile roscate, satene si brunete! Sau poate ca ti-ai creionat idealul de barbat care sa aiba barba lui David Beckham, ochii albastri ai lui Bradley Cooper si nasul lui Brad Pitt. Ei bine, greu la drum cu astfel de preconceptii. Scapa de ele si te vei bucura ca ai facut-o.

  1. Te temi de schimbare

Da, este adevarat! Atunci cand esti intr-o relatie nu mai petreci fiecare noapte in cluburi si nici nu te mai trezesti in weekenduri cand ai tu chef. S-ar putea sa fii nevoit/a sa renunti la fumat, de exemplu, dar cat de bine te vei simti dupa asta!

  1. Te temi de un refuz

E posibil sa fii tratat/a cu refuz. Dar incercarea moarte n-are. Comunicarea este esentiala intr-o relatie si, cine stie, poate chiar este tocmai perechea ta potrivita. N-ar fi pacat sa nu faci tu primul pas?

Ce alte motive crezi ca ii determina pe oameni sa ramana singuri?

 

Hai pe Sentimente

Comentarii

Leave a Reply