Dating

Cine suna dupa prima intalnire?

By aprilie 8, 2013 One Comment

femeie-telefonChiar daca ati avut cateva discutii pe site-ul de dating si ati trecut aparent cu bine de prima intalnire, ziua de dupa aduce o noua provocare: cine ar trebui sa fie cel care suna primul? Astepti sau pui mana pe telefon? O a doua intalnire devine imposibila daca niciunul dintre voi nu-l suna pe celalalt, astfel ca dilema trebuie rezolvata rapid.

Multi cred ca aceasta situatie nu reprezinta cu adevarat o problema, ca intre doi oameni care se plac reciproc, nu conteaza cine suna primul.
Pe termen lung insa, telefonul dat dupa prima intalnire poate juca un rol important in stabilirea echilibrului de putere intr-o relatie.
Cel care suna primul isi exprima practic interesul pentru o a doua intalnire, iar acest gest poate duce cu usurinta la crearea unei relatii in care doar unul dintre voi are initiativa.

Suni sau lasi frica de respingere sa te domine?
Unii experti in dating spun ca persoana care a initiat prima invitatie trebuie sa-l sune pe celalalt, altii ca persoana invitata trebuie sa sune pentru a multumi pentru experienta placuta. Multe femei se tem sa sune dupa prima intalnire pentru a nu fi vazute ca “disperate” sau pentru a nu-i da barbatului impresia ca il curteaza agresiv.
La inceputul unei relatii, femeile conservatoare prefera sa evite initierea contactului telefonic, considerand ca acest gest trebuie sa apartina barbatului.
Frica de respingere este un factor important care ii impiedica atat pe barbati cat si pe femei sa fie cei care apeleaza a doua zi sau chiar dupa cateva zile.
Dragostea la prima vedere este, din pacate, o situatie rar intalnita, astfel ca, dupa cele mai multe intalniri, cel putin unul dintre voi are dubii legate de dorinta de a initia contactul si de a stabili si o a doua intalnire.
Mai rea decat respingerea este insa teama ca a si uitat de tine si se afla chiar acum la o alta intalnire sau a petrecut noaptea cu altcineva.
Nu trebuie insa uitat faptul ca o simpla intalnire nu creeaza nicio obligatie, astfel ca nu sunt datorate explicatii pentru decizia de a nu suna sau de a refuza politicos invitatia la o a doua intalnire.

Cat astepti inainte sa suni?
Daca te-ai hotarat sa suni tu, o poti face dupa o zi sau mai multe. Nu astepta insa o saptamana pentru a-l suna pe celalalt doar pentru a-i reprosa ca nu a dat niciun semn pana acum. Tacerea poate fi un refuz dar poate provocata si de un program de lucru prea incarcat sau de faptul ca persoana in cauza nu se simte deocamdata pregatita pentru a incepe o relatie.
Specialistii in dating recomanda o perioada de repaus intre intalnire si primul telefon. Nu este recomandat sa suni a doua zi dimineata, ci seara sau chiar in ziua urmatoare. Unii barbati extind insa de repaosul de comunicare, mizand pe faptul ca asteptarea o va face pe femeie sa-si doreasca si mai mult o a doua intalnire.
In cele mai multe cazuri, situatiile neplacute pot fi evitate daca faci uz de tact si moderatie. Indiferent cine suna, incearca sa nu arati un entuziasm prea puternic, deoarece ai putea speria partenerul care nu stie inca daca isi doreste sa programeze o noua intalnire.
Stapaneste-ti entuziasmul si fata de prieteni dupa prima intalnire, pentru a nu fi nevoit sa dai apoi explicatii cand cealalta persoana nu te suna.
Indiferent daca alegi sa suni sau sa astepti sa fii sunat sau sunata, nu uita ca vei purta o conversatie cu un strain cu care ai petrecut doar un scurt timp, iar compatibilitatea voastra reala nu va fi dezvaluita nici la a doua intalnire.

Spune-ne parerea ta! Daca ai avut o prima intalnire aparent reusita, suni sau astepti telefonul?

sursa: acasa.ro

Hai pe Sentimente

Comentarii

  • PAULA spune:

    Buna!
    Am citit cu interes articolul si sincer pentru mine chiar nu are nici o importanta cine suna primul…mi se pare o mentalitate invechita…Femeia moderna nu are nevoie de asteptari sau intrebari fara raspuns.Daca intradevar plac pe cineva la prima intalnire chiar nu astept sa fiu sunata…sunt o persoana foarte directa si nu imi plac jumatatile de masura si incertitudinile…Va pup

Leave a Reply