Ce e nouDating

Cum îți dai seama dacă vrea să vă întâlniți a doua oară?

By iunie 24, 2020 2 Comments

12 minute. De atât ai nevoie pentru a-ţi crea o primă impresie despre interlocutorul tău, arata un studiu realizat de cercetători. În acest interval, îţi poţi da seama dacă eşti sau nu interesat de celălalt şi dacă te mai tentează şi o a doua întâlnire. Și, totodată, dacă cealaltă persoană este interesată de o a doua întâlnire.

Cum îţi poţi da seama că ai lăsat o impresie bună?

Totul ţine de modul în care decurge conversaţia, după cum arată cercetarea specialiştilor de la Universitatea din Kansas. Cei care sunt încântaţi de partenerul de dialog fac complimente, stârnesc conversaţia, femeile devin mai expansive pe măsură ce îşi dau seama că îl plac pe cel din faţa lor, iar bărbaţii coboară tonul vocii atunci când sunt încântaţi de partenera de dating.

Atenție la gesturi

În schimb, limbajul non-verbal este deasemenea foarte important. Picioarele încrucişate sunt semn că cel care se afla în faţa ta nu este de acord cu ceea ce spui sau că nu te place. Un alt indicator negativ le vizează pe femei. Cercetătorii considera că e „semn rău” atunci când femeile nu pun întrebări, pentru că asta înseamnă că nu sunt interesate de cel cu care s-au întâlnit.

Rezultatele studiului arată că, în primele trei minute de conversaţie, partenerii care ulterior s-au dovedit interesaţi unul de celălalt au flirtat din priviri, s-au arătat interesaţi de ceea ce spune celălalt.

În următoarele trei minute ale întâlnirii față în faţă, cei care sunt impresionaţi de partenerul de dialog încep să gesticuleze cu palmele şi cu braţele deschise.

Femeile, mai volubile, bărbaţii, mai temperaţi

Între minutele 7 şi 9 ale conversației, partenerii care prezintă interes încep să se complimenteze reciproc, ba chiar este momentul în care femeile devin dispuse să divulge deja detalii personale.

În ultimele 3 din cele 12 minute „critice”, femeile devin mai volubile, râd şi gesticulează, în vreme ce bărbaţii care sunt interesaţi de potenţială partenera tind să vorbească mai încet, să coboare tonul vocii.

Dr. Jeffrey Hall, autorul cercetării, considera că cel mai bun sfat pentru o întâlnire reuşită este să îţi cunoşti propria tehnica de flirt, dar să înveţi să recunoşti şi semnele pe care partenerul ţi le oferă, mai exact indiciile care îţi poţi arăta dacă este sau nu interesat de persoana ta. El spune că trebuie să fii direct, dar nu prea mult, şi să fii atent la limbajul mimico-gestual aşa cum ar fi un zâmbet sau chiar nişte sprâncene ridicare.

Tu care crezi că sunt semnalele care îţi arată că persoană cu care te-ai întâlnit e interesată de tine?

Hai pe Sentimente

Comentarii

Leave a Reply