Dating

Cum sa devii mai interesant in conversatii cu 5 sfaturi simple

By iulie 20, 2016 One Comment

conversation

Mariajul este o conversatie ce dureaza 50 de ani” spune jurnalistul New York Times, David Brooks. Ai gasit pana acum pe cineva cu care sa discuti asa mult timp?

Pentru o relatie durabila se pare ca avem nevoie de cineva care sa ne stimuleze intelectual, cineva care sa ne trezeasca curiozitatea, cineva care sa ne faca sa vrem sa impartasim ce simtim.

Dar cum devenim chiar noi aceasta persoana?

  1. Fiind sincer interesat de celalalt

Cine este aceasta persoana? Ce are in cap? Ce ii face placere sa faca? Ce o motiveaza in viata? Acestea sunt curiozitati pe care le avem atunci cand cunoastem pe cineva, si este in regula sa le adresam celuilalt sub forma de intrebari. Interesul pentru cealalta persoana este esential pentru a conversa.

2. Vorbind mai putin, ascultand mai mult

Oamenilor le place sa vorbeasca si sa isi impartaseasca opiniile. Punandu-le celorlalti intrebarile potrivite ii incurajezi sa faca asta, si astfel sa isi doreasca sa converseze cu tine. Asa ca, asculta-i.

3. Punand cealalta persoana intr-o lumina pozitiva

Nu ii judeca pe ceilalti, accepta-i asa cum sunt si incearca sa scoti in fata partile lor bune. Da-le credit acolo unde este cazul, fa-le complimente daca admiri ceva la ei, recunoaste talentul acolo unde exista.

4. Aratandu-ne vulnerabilitatea, dar ramanand increzatori

In general, oamenii cred ca daca isi arata partile sensibile au de pierdut. Dar nu este deloc asa.

Intr-o conversatie, daca dai mai mult, primesti mai mult. Sa fii vulnerabil este un risc pe care trebuie sa ti-l asumi ca sa experimentezi conexiunea cu altcineva.

Lasand garda jos, lasand sa ti se vada vulnerabilitatea, scoti la iveala adevarata ta fata.

Sa ramai increzator fiind vulnerabil inseamna sa impartasesti si povestea care te descrie intr-o ipostaza in care nu esti perfect, inseamna sa lasi sa se vada reactiile si credintele tale autentice.

Cu cat este mai autentic, cu atat ceilalti se vor simti mai conectati cu tine.

Cu cat iti pui mai multe masti, cu atat ii tii mai departe.

5. Discutand despre lucrurile noi pe care le-ai citit in utima vreme

Conversatiile grozave sunt de fapt interactiunea a doua minti grozave, deci este important sa iti “hranesti” creierul cu mai multa informatie. Articole, carti, emisiuni, documentare, toate iti deschid noi orizonturi conversationale.

Nu iti recomandam sa te lauzi ca citesti, dar atunci cand gasesti un subiect interesant, il poti aduce in discutie spunand sincer: “Am descoperit o teorie interesanta despre bunul mers al relatiilor astazi.”.

Tie despre ce iti place sa conversezi?

Surse: http://www.forbes.com/sites/johnhall/2013/08/18/13-simple-ways-you-can-have-more-meaningful-conversations/#47b23c5bad4a

http://www.gettheguy.co.uk/blog/3-quick-tips-make-conversations-better/

Hai pe Sentimente

Comentarii

Leave a Reply