Dating

Cum sa faci fata refuzului?

By iunie 21, 2018 iunie 28th, 2018 30 Comments

Daca ai mai incercat, sau nu, pana acum, site-uri de online dating, probabil ca deja stii cum e sa te refuze cineva de care iti place. Nu lasa aceasta frica sa interfereze cu implicarea ta in relatii sau cu viata ta, in general. Avem cateva sfaturi/sugestii pentru tine pe care le-am adunat de la prieteni, utilizatori si chiar din propria experienta.

Nu o lua personal si nu intreba de ce
De obicei, cand suntem refuzati, tindem sa personalizam prea mult situatia. Sansele sunt ca atunci cand esti refuzat/a in online, sa nu reprezinti exact ceea ce cauta cealalta persoana, sa nu existe conexiune intre voi. Acest lucru inseamna ca nu este vina ta, ci, pur si simplu sunteti persoane prea diferite pentru a forma un cuplu.
Nu intreba de ce ai fost refuzat/a pentru ca aceasta conversatie va conduce, cel mai probabil, la o disputa. Cautand prea multe raspunsuri si explicatii, vei ramane blocat/a in trecut atunci cand, de fapt, ar trebui sa mergi inainte.

Invata cand sa renunti
De multe ori vei vorbi cu cineva cateva ore sau chiar zile la rand, iar apoi, persoana respectiva nu iti va mai raspunde. Daca te afli in situatia asta, cel mai bine este sa renunti, cu atat mai mult daca nici nu v-ati cunoscut in viata reala. Daca cealalta persoana ar fi pretuit conversatia dintre voi, ar fi continuat-o. Fii constient/a de valoarea pe care o ai tu, ca om, si continua sa comunici cu persoane care te considera valoros/valoroasa. Nu iti pierde timpul vorbind cu cineva care nu vrea sa iti raspunda.

Ai rabdare!
Daca cineva nu ti-a raspuns instant la mesaj, nu ii da mai multe mesaje, pentru ca exisa posibilitatea ca acea persoana sa fie ocupata si sa nu vada conversatia atat de repede. Asta nu inseamna ca te-a respins. Tine minte: cu cat vei insista mai mult, cu atat vei avea mai putine sanse sa iti raspunda potentialul partener/potentiala partenera. Lasa relatia sa creasca organic si ia-o incet.  

Nu te implica in confruntari
Poate ca uneori vei simti nevoia sa te confrunti cu cealalta persoana, pentru a-i justifica atitudinea sau comportamentul. Aceasta experienta va fi dureroasa si in dezavantajul tau, atunci cand persoana respectiva nu isi va cere scuze sau tie nu iti va conveni raspunsul primit.

Ai grija cum refuzi pe cineva
Nu doar ca o sa fii refuzat/a de multe ori, dar te vei afla si in situatia in care tu vei fi persoana care refuza. Cel mai bun sfat pe care ti-l putem da: refuza asa cum ai vrea sa fii refuzat/a, cu alte cuvinte, calm, respectuos si politicos.

Nu iti face sperante prea mari
Fii realist/a, nu optimisit/a, nu pesimist/a. Nu ar trebui sa ai asteptari prea mari, mai ales in online, cand nici macar nu v-ati intalnit fata in fata.

Refuzat/a? Concentreaza-te pe oamenii din jurul tau
Prietenii si familia te vor ajuta pe plan psihologic atunci cand lucrurile nu ies asa cum ai sperat. Gandeste-te asa: ai fost refuzat/a de o singura persoana, dar uita-te in jur sa vezi cat de multi te accepta asa cum esti.

O sa treaca
Gandeste-te la lucrurile pe care le faceai pe vremea asta anul trecut. Exercitiul acesta simplu iti va arata ca timpul trece, ca durerea trece, ca dezamagirea trece. Permite-ti sa te descarci, dar impune-ti, totusi, o limita ca sa nu te lasi coplesit/a de situatie. Trage aer in piept, uita-te la intreaga imagine si…

Nu renunta sa te implici intr-o noua relatie
Cel mai rau lucru pe care il poti face dupa un refuz este sa renunti. Sentimentul acela (care se transforma, uneori, in durere fizica) va ramane exact in acelasi loc si se va intensifica pana cand vei constata ca vei dori sa te implici din nou intr-o relatie, dar iti va fi prea frica sa faci vreun pas. Nu lasa aceasta frica de refuz sa iti controleze viata si incearca sa vezi si punctele pozitive ale fiecarei experiente.

Parti pozitive
Fiecare experiență de dating este o oportunitate de a creste. Nu pleca de la premisa ca trebuie sa te intalnesti cu oameni pentru a-ti gasi un partener/o partenera cu care sa te casatoresti. Cunoaste oameni noi pentru a afla mai multe despre tine si despre ceilalti, fara asteptari care sa reflecte cum se vor termina sau daca se vor termina relatiile construite intre voi. Asa vei fi deschis/a la toate experientele pe care ti le ofera viata.

Fantome din trecut
Daca esti cu adevarat afectat/a de refuzul unei persoane si nu te poti concentra asupra viitorului, sub nici o forma, atunci s-ar putea sa te confrunti cu situatii nerezolvate din trecutul tau. Cel mai bine, in aceasta situatie, este sa faci un pas in spate si sa incerci sa te descoperi. Afla cine esti si ce vrei cu adevarat. Poti apela si la o persoana specializata in aceste cazuri, precum un terapeut sau un psiholog.

Ce inseamna sa te descoperi?
Fiecare experienta te va ajuta sa vezi cum functionezi intr-o relatie si de ce ai nevoie de la un partener/a. Poti sa descoperi ca ai nevoie de un partener/o partenera care este foarte disponibil/a sau pe cineva care iti ofera multa libertate. Poate ca te potrivesti cel mai bine cu cineva expresiv si comunicativ, fata de o persoana care isi pastreaza sentimentele pentru ei insisi. Intelegerea a ceea ce cauti va determina sa evaluezi mai bine daca o persoana ti se potriveste, in loc sa te gandesti daca tu te potrivesti gusturilor lui/ei.


Datingul online nu este pentru cei slabi de inima. Este nevoie de o multime de energie emotionala pentru a te mentine, in permanenta, deschis/a si optimist/a, in ciuda experientelor descurajatoare. Dar, ca si alte calatorii dure, cand vei ajunge la capatul destinatiei si iti vei gasi jumatatea, totul va fi meritat.

Tu ce faci dupa o despartire sau un refuz?

 

Hai pe Sentimente

Comentarii

  • Istvan balazs spune:

    Buna cu ce fata frumoasa pot vorbi si eu?

  • Carmen spune:

    De obicei eu sunt cea care ma retrag fara a jignii pe cineva chiar daca ma deranjeaza atitudinea competitorului , atunci când acesta una afirma virtual la primele mess si altfel degenereaza dialogul … consider ca nu se merita sa ne pierdem timpul , ( cine pe cine nu merita ?) mentalitatea nu se schimba asa usor , asadar , fiecare pe drumul sau …..

  • Delia Petrescu spune:

    Din pacate…asa este m-am descurajat pe acest sait unde am dat tot mai mult,din ce in ce mai mult peste oameni(barbati)grabiti care voiau doar aventuri si nu stiau la40-45 de ani ce inseamna sa cuceresti o femeie,am ramas frapata de cata neseriozitate este in mintea unui barbat d 46 de ani,care a trecut direct la subiect “ca el isi doreste femei dezinhibate si deschise la noi experiente intime,asta fara sa ne fi vazut vreodata,si exemplele pot continua…..deci sa nu ne mai mir ca sunt atatea femei cumsecade singure,care sunt dispretuitesi devalorizate

  • . spune:

    Stimate ! Daca este cineva simpatic, o sa fac clic, sunt deschis la prietenie

  • NITULICA GHEORGHESI NITULICA VASILCA spune:

    NORA A DIVORTAT DE FIUL MEU AU O FETITA DE 8ANI EA TRAIESTE CU UN ALT BARBAT ASTA CUM SE MAI NUMESTE REFUZ SAU INTERES?

  • Mariana spune:

    Sincer am invatat sa merg mai departe,am fost si eu refuzata m-am intilnit cu cineva care mi-a placut, a spus ca o sa ne mai intilnim dar nu am mai dat niciun semn ca ar vrea sa ne mai vedem.Amj inteles caci eu eram mai mare cu 2 ani si am cautat pe Sentimente un alt prieten dar nu am gasit ori erau prea tineri ori nu-mi placeau.

  • Iubareaata spune:

    Da nu’mi place sa fiu refuzata ,nicu nu refuz doar elegant spune ce nu se potriveste

  • LeoMajor spune:

    Nu o lua personal si nu intreba de ce
    – Daca nu intreb “de ce?” cum pot eu sa evoluez si sa ma schimb ca om? Ca si in experimente, se introduce un ingrendient, nu iese ce trebuie, se scoate acel ingrendient si se introduce altul. Exact ca in bucatarie. Viata nu e altceva decat o mare oala de ciorba. A fost scapata mai multa sare, a fost stricata ciorba, nu a fost pusa suficienta sare, nu mai are gust. Stau si ma intreb unde ar fi fost omenirea astazi daca acei oameni bravi si curajosi, eroii omenirii, unii dintre ei necunoscuti, nu si-ar fi pus intrebari: de ce? cum? cand? unde? in ce fel? A fi curios inseamna progres. A pune la indoiala si a interoga inseamna evolutie. Nu pui intreabari si nu interoghezi, nu exista evolutie, se numeste stagnare.

    Invata cand sa renunti
    – de renuntat as renunta / as fi renuntat mai repede la idee si as fi trecut imediat la urmatoarea daca mi s-ar fi spus din start “Nu esti ceea ce caut, dar uite, daca vrei putem sa ne petrecem timpul impreuna si cine stie, poate ne ajutam unul pe altul sa ne gasim pe cineva si poate ne facem si o gasca mai numeroasa sau nu cu care sa petrecem momente memorabile”.

    Ai rabdare!
    – astept de cand ma stiu. sa mai astept sau … pot sa renunt linistit? Oricum tanar nu prea mai sunt, de aratat ca in tinerete nu prea mai arat .. deci …?! pot sa ma panichez/renunt//impac cu ideea ca niciodata nu?!

    Nu te implica in confruntari
    – care confruntari? ca nu o sa existe asa ceva.

    Ai grija cum refuzi pe cineva
    – prefer sa nu ajung acolo.

    Nu iti face sperante prea mari
    – deja nu imi mai fac sperante ca o sa imi raspunda cineva la mesaje. cel putin nu in secolul asta … si cred ca nici in urmatorul mileniu. poate peste 3 4 milenii, cine stie …

    Refuzat? Concentreaza-te pe oamenii din jurul tau.
    – prefer sa ma concentrez pe proiecte si constructii fizice sau virtuale decat pe oameni. barem fac ceva ce stiu ca l-am facut eu si imi cresc singur valoarea in ochii mei.

    O sa treaca
    – decat sa treaca cum ar fi sa nu fi fost? de fapt, vorbesc prostii … ca nici in punctul de a fi refuzat nu am ajuns, sau in punctul de despartire. o data sau de 2 ori am avut ocazia asta.

    Nu renunta sa te implici intr-o noua relatie
    – intr-o noua relatie de ce? o relatie de imaginatie sau cum? care relatie? aia in care eu trag sperante si scriu si nu mi se raspunde cu ceea ce vreau sa mi se raspunda?

    Parti pozitive
    – am cunoscut mai multi oameni decat mi-am imaginat vreodata in viata reala decat in online. Pacat ca pot face chestia asta doar o singura data pe an si nici macar atunci ca nu am cand.

    Fantome din trecut
    Afla cine esti < inca caut raspuns la intrebarea cine sunt. si ce vrei cu adevarat < ce vreau cu adevarat …. sa ma bag sub o roca sa stau acolo pe eternitate.

    Ce inseamna sa te descoperi?
    Sa afli ca in ziua de azi e mai simplu sa stai si sa nu faci nimic decat sa te chinui sa te convingi ca de fapt ai nevoie de cineva care sa te faca fericit. Nu. Nu ai nevoie decat de tine insuti ca sa fii fericit.

    Tu ce faci dupa o despartire < care despartire?

    sau un refuz? < care refuz? ala in care imi da cu seen sau cu block?

  • Cornelia spune:

    Buna! Sunt incantata de sfaturile primite si chiar asa gandesc si eu! Dar… cand refuzul vine cu comentarii imaginare despre trecutul meu am recurs la blocare. Cum sa fii delicata cu cineva care te judeca dupa munca pe care o faci sau care anticipeaza ca “sentimental esti praf ” Foarte bine ca faceti aceste discutii pentru ce nu stiu ce inseamna respectul. Multumesc!

  • Mihai spune:

    Dupa un refuz,constat ca am nevoie mai mult de mine. Stiu ca doar eu imi pot darui Iubirea,dar vestea buna este ca mi-o pot si produce. Deci ma pot considera,într-un anumit sens, ,,fermier” al Iubirii,fiindcă o și produc în ograda proprie a inimii mele.

    Viața m-a învățat că POT trăi și fără dragoste și afecțiune,dăruindu-mi inima și mintea raționalului și a tot ce ține de rațional.

    Uneori și relațiile pot avea o baza rațională. Dar am învățat de la viață că POT trăi și fără relații,atâta timp cât relația cu mine însumi este asigurată.

    Toate cele bune!

    • Popa Dorel spune:

      Da putem trai și fără.”Jumatatea”e doar o iluzie.Daca te simți bine cu tine e Ok.Poti ajunge prin exerciții chiar sa te iubești.In fond sunt doar niste gauri pline de gângănii.😊

    • Mirela spune:

      Imi place cum gandesti si aceasta este filozofia de viata pe care trebuie sa o urmam.iubeste-te pe tine caci apoi sigur vine ceva mai bun pentru tine.fericirea vine din intetior.

  • Alin spune:

    Nu este vorba de refuz , maiiii fratilor.Este vorba ca nu comunica,tac ca “” porcul in malai “” si nu vorbesc nici sa stai in cap.Nu stiu atunci dupa ce Dumnezeu se mai pun pe site-uri,daca nu vorbesc.Pe bune,am citeva conturi deschise pe anumite site-uri si nu comunica,si acest lucru pe mine ma plictiseste de moarte,si le las balta.Iar pe deasupra ca sa fie tot tacimul si mai complet,daca ai cumva norocul ca sa-ti raspunda la mesaj vre-o femeie,si mai ales din asta care bate multe,multe cimpii si nu stie pe ce lume traieste,atunci poti sa fi sigur ca toata ziua ti sa dus pe apa Simbetei.

  • Jurjescuionelflorentin434 spune:

    Îmi place veata

  • Fanica spune:

    Sincer am invatat de la femei, cum am fost si posibil sa mai fiu refuzat, tot asa le refuz si eu: simplu, elegant si cu bun simt. Cert este ca, fulte femei le place doar dragostea virtuala (un fel de tra-la-la). Ma “doare” mai mult refuzul virtual, de cat cel fata in fata (pe principiul nu ne placem, pa si la revedere).

  • Vali CC spune:

    Cu toate că nu este ușor de trecut peste acea problemă, și cu toate că este cam dureros, ancercam să trecem peste să fim mai optimiști și mai atenți… Vali Cc

  • Manuel spune:

    Ma resemnez , si Incerc sa cunosc pe alt cineva care ma aprecieaza asa cum sumt ..

  • Buia.lucian. spune:

    Clar,merg mai departe iar refuzurile ma lasa rece-apropo de a refuza elegant si cu bun simt sant perfect de acord,dar la fel e de bun simt sa raspunzi la mesaje,aviz amatoarelor!!!

  • Silviu spune:

    Buna seara, si tin sa va multumesc pentru sfaturi mi-au fost foarte utile si de folos .
    Am incercat de nenumarate ori sa-mi fac viata sentimentala dar nu am reusit nici la ora actuala , poate ca fetele sunt prea pretentioase si eu nu indeplinesc conditiile cerute de acestea, dar asta nu ma descurajeaza ci ma motiveaza sa merg mai departe pentru ca fiecare dintre noi avem ceva pus deoparte , dar poate la mine este mai cu intarziere.
    Va urez mult succes in continuare !

  • Constantin Petru Ionuț spune:

    Mă las baltă in totalitate și aștept să fie ce o fi nu voi căuta în veci o altă persoană. Pur și simplu o sa vină de la sine.

  • Florin spune:

    Nu mai caut.

  • Adrian spune:

    Eu merg mai departe, nu fac o tragedie din asta.

  • Gelu Stanca. spune:

    Nu pun la suflet nici o relatie cit de bună sau de dură ar fi.Stiu că ce nu am rezolvat astăzi poate voi rezolva miine.Nu acum,poate anul viitor.Nu mă leg la cap dacă nu mă doare.O cunoștintă in plus nu strică. Sunt o persoană optimistă.Pină nu găsesc ce caut nu mă las.

  • Vasile spune:

    Incerci să treci peste normal 🙂😉

  • adytau79 spune:

    Cineva se crede mai presus decst alcineva dar nu gandeste si se gandesc numai la iele

Leave a Reply