Dating

Cum sa identifici un escroc online

By septembrie 28, 2016 6 Comments

internet-scamsNe dorim ca experienta ta pe site sa fie sigura si placuta.
Tine minte ca, in interactiunea cu cineva, tu detii controlul si poti oricand sa o lasi mai moale.

Felul in care ceilalti interactioneaza cu tine variaza. Fiecare are o alta abordare, dar tu poti face totul in ritmul tau.
In orice caz, intreaba-te mereu daca persoana cu care comunici isi doreste o relatie serioasa, sau nu. Iti poti da seama de acest lucru din felul in care si-a completat profilul, din pozele postate si din interesul manifestat pentru persoana ta.

Ce inseamna “escroc online”?
Orice persoana care foloseste Sentimente pentru a pacali alti membri si pentru a trage foloase de pe urma acestora, in general cerand bani, se numeste “escroc online”.

Limbaj specific si caracteristici specifice escrocilor

  1. Escrocii spun deseori ca sunt noi pe site, ca doar ce si-au facut cont; ca pentru “o mai buna comunicare” prefera mutarea discutiei pe Facebook, Skype sau alte retele.
  2. In ceea ce priveste originea lor, multi dintre acestia spun ca au parinti de nationalitati diferite (spre exemplu tatal britanic, mama din Germania) sau au o ruda in Ghana. Deseori, escrocii spun ca s-au nascut in alta locatie decat cea in care se afla in prezent.
  3. Spun despre ei ca sunt “o persoana obisnuita”, pentru ca nu vor sa atraga atentia asupra lor.
  4. Escrocii vor sa cucereasca, incearca sa iti faca pe plac, fiind extrem de romantici si vorbind despre o dragoste ideala. Astfel, spun despre ei lucruri precum “I like gardening, books, walks on the beach and cozy candlelight dinners. I enjoy movies, television, music, traveling, the desert, the quietness of the mountains, the ocean, sunrises and sunsets.”
    Tocmai pentru ca nu sunt lucruri care ii definesc, escrocii mentioneaza deseori onestitatea, increderea, iubirea, grija, si spun despre ei ca sunt: caring, loving, happy, honest, kind and gentleness, simple, loyal, nice, calm, trustworthy, honest and simple, hate lies.
  5. Pentru a avea o scuza atunci cand nu sunt disponibili, escrocii pot inventa ca lucreaza in strainatate sau ca au un job cu un program neobisnuit. Inventeaza deseori povesti impresionante despre trecutul lor. Uneori acestea sunt povesti dureroase, de genul: fosta sotie sau fostul sot a murit intr-un accident teribil.
  6. Escrocii vor pune multe intrebari despre tine, insa vor evita sa ofere informatii in aceeasi masura.
  7. Un alt lucru specific escrocilor este sa foloseasca Google Translate pentru a-ti putea scrie in romana, asa ca uneori ceea ce scriu va fi tradus deficitar. Iata cateva expresii frecvente : “E placerea mea de a va contacta” , “I’ve something very important to tell you”, “as fi fericit sa te cunosc, impartasim”.

Escrocii pot cere bani pentru false motive precum:
– sunt in strainatate si le trebuie pentru a veni acasa
– isi doresc sa te cunoasca insa nu isi permit sa achite cheltuielile cu calatoria
– au multi bani intr-un cont bancar blocat, pe care nu il pot accesa pana cand nu se intorc din strainatate acasa
– au probleme medicale si au nevoie de tratament urgent
– si-au pierdut actele si au nevoie iminenta de bani
– un membru al familiei a decedat
– au nevoie de bani pentru a-si face pasaport pentru a putea calatori

 

Cum te feresti de “escrocii online”?
Echipa noastra de Relatii Clienti lucreaza intens pentru a exclude de pe site orice persoana care are comportament suspicios.

  • Toate profilurile sunt filtrate prin sistemele anti-inselatorie si anti-furt de identitate.
    Fiecare fotografie, descriere si nume de utilizator sunt aprobate manual de catre personal calificat. Astfel, asiguram ca profilele de pe site sunt reale.
  • Siguranta ta este garantata si de sistemul de raportare abuz si banare.
    Rapide si usor de folosit, metodele de raportare se gasesc peste tot in site. Raportarile sunt tratate de echipe de Asistenta Clienti in max. 12 ore si se iau masuri instant.
  • Protectia ta este asigurata de sistemul inteligent de restrictionare a accesului.
    Cei care incalca regulile au accesul complet restrictionat la interactiune. Chiar daca isi creeaza alt cont, sistemul e capabil sa identifice utilizatorul si sa mentina restrictia .
  • Confidentialitatea, siguranta utilizatorilor pe site si mentinerea unui spatiu online civilizat sunt asigurate 7 zile/saptamana de catre echipe dedicate.

Cu toate astea, avem nevoie de tine. Ajuta-ne, contribuind cu vigilenta ta. Asadar, anunta-ne daca cineva:
– iti cere bani sub orice forma
– iti ofera servicii platite
– insista sa ii dai datele de contact prea devreme
– insista sa aveti o relatie inainte de a va cunoaste in persoana
– evita sa raspunda la intrebari legate de propria persoana
– iti prezinta o realitate melodramatica

 

Cum raportati un escroc
Pentru a raporta un escroc foloseste optiunea Raporeaza abuz din mesagerie, din profil sau trimite-ne un e-mail la webmaster@sentimente.ro cu o dovada (un printscreen al unei discutii din care reiese intentia de frauda/escrocherie). Afla mai mult!

 

Sfaturi suplimentare
Asculta-ti instinctele! Uneori, refuzam sa vedem lucruri evidente legate de persoanele cu care interactionam. Incearca sa observi cu atentie care sunt intentiile celuilalt; isi doreste o relatie serioasa sau nu, are rabdare sa o construiasca pas cu pas? Felul in care cineva comunica si fotografiile pe care le posteaza pot fi dovezi vii atunci cand vine vorba de intentiile sale.

La fel cum in viata reala nu ai oferi bani unei persoane necunoscute intr-un bar, nu o face nici online!
Nu uita: relatiile si increderea se dezvolta in timp. Ar trebui sa iti pui intrebari atunci cand cineva isi declara afectiunea prea repede.
Sfatul nostru este sa folosesti Sentimente.ro pentru comunicarea initiala si sa nu dezvalui datele tale de contact pana cand nu te simti confortabil.

Hai pe Sentimente

Comentarii

  • .....A spune:

    MULTUMIM , DORIM SA FACETI MAI MULTE DISCUTII DESPRE ACEST SUBIECT , ESTE FOARTE DES INTILNIT

  • europa21 spune:

    bravo baieti,daca citeam asta inainte nu ma lasam tapata de un escroc de 400 euro…dar asa este in viata,pierzi,castigi,negustor te numesti!sunt de acord cu voi…lingusesc,manipuleaza…..am patit_o!

  • Florina spune:

    Cand un utilizator are mai multe conturi, voua nu va pasa, deoarece plateste pentru fiecare? Undeva am inteles ca nu este posibil asa ceva, tot la voi pe site.
    Cand un utilizator foloseste o fotografie falsa in profil, parca si asta trebuia raportat. Cum facem?
    Din pacate cei mai multi cu are am intrat in contact, mi-au cerut imediat numarul de telefon, adresa de facebook sau contul de skype, daca am refuzat sa-l dau s-au suparat. Se pare ca degeba scrieti atentionarile pe blog.

  • Anonim spune:

    Mulţumesc! A fost util
    Cu stimă,
    Rolanda

    • Anonim spune:

      Buna
      Da este foarte util acest sfat
      Chiar am intalnit multi care din prima cere trecere pe skype, watsap sau alte saituri!👎
      Am realizat asta, imediat ,si nam dat curs discutiilor!!!

Leave a Reply