Ce e nouDating

Sentimente.ro: Cum sărbătoresc românii iubirea de Valentine’s Day și ce așteptări au de la parteneri

By februarie 14, 2022 februarie 16th, 2022 No Comments

Românii sunt tot mai interesați să sărbătorească iubirea de Valentine’s Day. Tot mai mulți români consideră că ziua de Valentine’s Day merită sărbătorită, preferând compania persoanei iubite, în locul darurilor, arată cele mai recent studiu efectuat de Sentimente.ro.

Valentine's Day FOTO: freepik.com

Majoritatea românilor cred că Ziua Îndrăgostiților este o sărbătoare adevărată, chiar dacă este de una de “import”. Potrivit studiului efectuat în perioada 7-14 februarie 2022, pe un eșantion de 1.237 de persoane, membri ai Sentimente.ro, 52% dintre respondenți au afirmat că Valentine’s Day este o sărbătoare reală, chiar dacă este una de “import”, în timp ce doar 48% o consideră o sărbătoare comercială și declară că se simt presați să o sărbătorească.

În cadrul sondajului, 56% dintre bărbați sunt de părere că Valentine’s Day este sărbătorită mai mult pentru că este o ocazie specială. La polul opus se află femeile. Doar 41% au declarat că preferă să sărbătorească iubirea de Valentine’s Day.

În schimb, femeile, au declarat in proporție de 59% că se simt presate să sărbătorească de Valentine’s Day și consideră că sărbătoarea este mai degrabă una comercială.

Și când vine vorba despre scopul sărbătorii, bărbații și femeile au viziuni diferite. 60% dintre bărbați și 51% dintre femei consideră că scopul principal al Valentine’s Day este cel de a-i reaminti partenerei/partenerului cât de mult o/îl iubesc. Femeile, însă, au tendința de a considera că Valentine’s Day este ocazia perfectă pentru a-și impresiona partenerul, 43% afirmând acest lucru, în comparație cu bărbații, care sunt de acord cu această afirmație doar în procent de 28%. Pe de altă parte, 12% dintre barbați consideră că Valentine’s Day este un motiv în plus pentru a sărbători iubirea, spre deosebire de femei, care doar în proporție de 6% consideră acest lucru.

Prima întâlnire și cererea în căsătorie, mai romantice de Valentine’s Day

Valentine's Day FOTO: freepik.com

79% dintre respondenți au afirmat că sunt dispuși să iasă la o primă întâlnire cu o persoană cunoscută pe Sentimente.ro, de Valentine’s Day, în timp ce doar 21% preferă o altă zi pentru prima întâlnire.

Bărbații au o deschidere mult mai mare spre o primă întâlnire de Valentine’s Day. 82% dintre aceștia au declarat că sunt dispuși să iasă la prima întâlnire de Valentine’s Day. Femeile sunt dispuse să iasă la o primă întâlnire de Valentine’s Day doar în proporție de 68%.

Aceleași tendințe se observă și în ceea ce privește cererile în căsătorie. 60% dintre respondenți au afirmat că o cerere în căsătorie de Valentine’s Day este mai romantică, în timp ce 40% dintre aceștia au declarat că preferă o altă ocazie pentru acest eveniment.

Tot bărbații sunt cei care consideră că o cerere de Valentine’s Day este mai romantică, 61% dintre  ei declarând acest lucru. Prin comparație doar doar 55% dintre femei cosideră o cerere în căsătorie de Valentine’s Day mai romantică.

Cum preferă românii să sărbătorească de Valentine’s Day

63% dintre respondenți au declarat că preferă să iasă în oraș de Valentine’s Day. 24 % preferă să gătească acasă o cină romantică, în timp ce 13% preferă să comande mâncarea favorită și să se uite la un film.

Printre filmele preferate de utilizatorii sentimente.ro, de Valentine’s Day se numără comedii romantice sau clasice, dar și filme vechi. Pe lista cu recomandări de filme primite de la utilizatori se numără comedii precum: White Chicks (2004), Wedding Crashers (2005), Juwanna Mann (2002), 13 Going on 30 (2004), 27 Dresses (2008), The Ugly Truth (2009), The Hangover (2009) sau Young Adult (2011). Printre utilizatori se află și nostalgici ai vremurilor de mult apuse, care preferă comediile precum “B.D. la munte și la mare”, sau seria Jandarmul din Saint Tropez cu Louis De Funes.

Mi-ar plăcea să văd filmele muzicale, romantice, cu marele tenor Mario Lanza! Nici un post de televiziune nu a mai difuzat filme cu acest gigant al muzicii clasice. Nici măcar anul trecut când s-au sărbătorit 100 de ani de la nașterea acestuia”, a declarat o utilizatoare a site-ului. 

Gesturi considerate romantice și cadouri preferate

Valentine's Day FOTO: freepik.com

43% dintre femei consideră că primirea unui buchet de flori este un gest romantic, în timp ce 30% preferă un cadou mai special precum bijuterii, vacanțe sau alte obiecte de valoare. Cât despre scrisori sau mesaje de dragoste, doar 27% dintre femei le mai consideră gesturi romanice. 

În același timp, 58% dintre bărbații consideră că oferirea unui buchet de flori constituie un gest romantic. Pe de altă parte, bărbații încă mai consideră scrisorile și mesajele de dragoste ca fiind gesturi romantice, 25% dintre aceștia afirmând acest lucru. În schimb, doar 17% văd cadourile speciale ca fiind gesturi romantice. 

Întrebați ce preferă să ofere și să primească de Valentine’s Day de la partenera/partenerul de cuplu, atât femeile cât și bărbații, au declarat că preferă să petreacă o seară romantică în doi. 

60% dintre femei au declarat că preferă să ofere partenerilor o seară romantică, 17% le oferă vin, și doar 9% le oferă flori sau ciocolată, iar 5% bijuterii. În același timp, când vine vorba despre primirea unui cadou de Valentine’s Day femeile au declarat în proporție de 40% că doresc să fie surprinse cu o seară romantică în doi, 28% iși doresc flori, 23% vor bijuterii, 5% preferă o sticlă de vin și doar 4% iși doresc să primească ciocolată sau bomboane de ciocolată.

În același timp, 48% dintre bărbați au declarat că preferă să le ofere partenerelor o seară romantică în doi, 30%  le oferă flori, 11% le oferă ciocolată, 6% le oferă vin și doar 5% doresc să le ofere bijuterii. În schimb, 71% dintre aceștia preferă să fie surprinși cu o seară romantică, 12% cu o sticlă de vin, 8% cu flori, 7% își doresc ciocolată, iar 2% își doresc bijuterii.

“Potrivit sondajului, femeile și bărbații au tendința de a percepe diferit dragostea. Drept dovadă, faptul că bărbații consideră că o cerere în căsătorie este mai romantică de Valentine’s Day, spre deosebire de femei. Pe de altă parte, atât bărbații cât și femeile preferă să petreacă această zi în doi. Foarte mulți dintre respondenți au declarat că își doresc să iasă în oraș, probabil și pe fondul pandemiei care ne-a ținut mult timp în case”, a precizat Flori Dragomir, vicepreședinte fondator Sentimente.ro.

Unde își caută românii iubirea

Românii își îndreaptă tot mai mult atenția către site-urile de dating pentru a-și găsi sufletul pereche. 62% dintre respondenții la sondaj au declarat că își caută iubirea doar pe Sentimente.ro. În același timp,  21% au declarat că au conturi pe două site-uri și/sau aplicații de dating, iar 17% au conturi pe trei sau mai multe site-uri și/sau aplicații de dating.

FOTO: freepik.com

Hai pe Sentimente

Leave a Reply