Site icon Blog matrimoniale

Dating online: 6 lucruri interesante despre matrimonialele virtuale

Siteurile de dating online iti ofera posibilitatea de a cunoaste o multime de oameni noi si sansa de a lega prietenii si relatii sentimentale. Istoria datingului online este destul de recenta la nivel mondial. Conform informatiilor, primul site de dating online a fost creat la inceputul anilor ’90, insa nu semana nici pe departe cu platformele de matrimoniale pe care le cunosti astazi. Descopera, mai jos, si alte lucruri interesante despre datingul online.

De ce se tem barbatii si femeile pe un site de dating online

Un sondaj american despre temerile comune ale utilizatorilor de siteuri matrimoniale a descoperit ca femeile sunt ingrozite de ideea ca ar putea flirta cu posibili criminali in serie sau delincventi, cazuri care s-au si petrecut in istoria datingului online.

In schimb, barbatii se tem ca nu cumva femeia cu care flirteaza sa fie supraponderala sau “obsedata de control”. Daca aceste banuieli le sunt confirmate in timpul discutiilor cu o partenera, acestia refuza de obicei o intalnire fata-in-fata.

Minciunile spuse de barbati si femei in dating online

Alte statistici interesante arata ca aproape 50% dintre utilizatorii serviciilor de dating online, din toate categoriile de varsta, folosesc diverse minciuni pentru a impresiona. In general, barbatii mint in legatura cu venitul lor real, inaltime si varsta, pe cand femeile denatureaza adevarul in privinta greutatii, a constitutiei corporale si, bineinteles, a varstei.

Doamnele si domnisoarele taie aproximativ 4 kilograme din greutatea reala, pentru a lasa impresia ca sunt slabe si au un corp atragator.

Cati oameni isi cauta jumatatea pe siteurile de dating online

Aproape 50% din utilizatorii globali de siteuri matrimoniale cunosc cel putin o persoana care a format un cuplu cu un partener cucerit pe internet. In plus, 9% dintre oamenii care au un cont pe o platforma de matrimoniale sunt inregistrati pe alte 3 sau mai multe siteuri de dating online.

La nivel international, circa 10% din populatia Pamantului apeleaza la siteurile de intalniri online pentru a-si gasi marea dragoste.

Cati dintre utilizatori isi gasesc sufletul pereche online

Statisticile arata ca aproximativ 20% dintre utilizatorii siteurilor de dating online si-au intalnit sufletul pereche prin intermediul acestor platforme interactive. In 2010, 17% din cuplurile casatorite din SUA si-au cunoscut sotul/sotia pe internet.

In schimb, perioada in care doi indragostiti isi fac curte pana la marele pas al casatoriei este mai scurta daca s-au cunoscut online (18 luni), decat daca s-au cunoscut fata in fata (42 de luni).

Cat de importanta este gramatica pe siteurile de dating online

Persoanele care isi fac profil pe un site de dating si scriu corect din punct de vedere gramatical, sunt foarte exigente cand vine vorba despre scriitura partenerilor. Daca acestia comit frecvent greseli gramaticale, nu folosesc semne de punctuatie sau folosec prescurtari din care nu se intelege nimic, au sanse mari sa devina neinteresanti.

Varsta medie a utilizatorilor de matrimoniale online

O serie de sondaje americane arata ca media de varsta a utilizatorilor de matrimoniale online este de 48 de ani, pe cand alte statistici spun ca aproape 50% din persoanele care isi cauta jumatatea pe internet se incadreaza in categoria de varsta 18-34 de ani.

Tu ce lucruri inedite stii despre datingul online? Povesteste-ne un moment special pe care l-ai trait pe un astfel de site.