Dating

De ce merita sa ai o relatie la distanta

By mai 4, 2016 7 Comments

s4_dragoste la gara O relatie la distanta poate parea dificila atunci cand nu stii cum sa o abordezi. Trebuie sa o faci sa functioneze, altfel se va rupe. Atunci cand stii in inima ta ca persoana pe care o iubesti este cea potrivita, vei gasi mijloacele de a face lucrurile sa mearga.

 

Dragostea castiga intotdeauna. Acesta este principiul dupa care ar trebui sa te ghidezi atunci cand jumatatea ta este la sute sau chiar mii de kilometri distanta. Evita sa tii cont de opiniile celor care se vor grabi sa iti spuna ca nu are sens sa lupti. Da! Relatiile la distanta sunt greu de mentinut, aparent imposibil. Dar merita! Si iti vom spune in continuare de ce nu trebuie sa renunti la partenerul aflat la distanta.

Veti profita mai bine de timpul petrecut impreuna

Cand veti ajunge, in sfarsit, sa va vedeti, dupa luni de zile de asteptare si de discutii nesfarsite pe chat, veti sti sa va bucurati de fiecare clipa petrecuta impreuna. Sentimentele pe care le veti trai vor fi de nedescris. Va fi ca si cum va veti reindragosti cu fiecare imbratisare.

Veti realiza ca dragostea adevarata nu are frontiere

Daca iubesti pe cineva din toata inima, chiar daca traiti in locuri diferite, distanta nu va distruge dragostea voastra. Si asta intrucat iubirea are o forta inimaginabila, reusind sa strabata mari si tari, sa treaca granite. Ai putea simti distanta ca pe o durere in inima, insa tu stii bine ca legatura dintre voi merita aceasta suferinta trecatoare.

Ai ocazia sa explorezi locuri noi

Un avantaj al relatiilor la distanta este ca poti cunoaste locuri noi atunci cand mergi sa iti vizitezi partenerul/a. Astfel, viata ta se transforma intr-o permanenta aventura.

Aveti timp personal

Fiecare persoana are nevoie de un spatiu si un timp personal. Iar voi le aveti si trebuie sa profitati de ele. Aveti timp sa va intalniti cu prietenii sau sa faceti lucruri interesante pentru voi.

Inima ta nu va inceta sa il/o doreasca

Relatiile la distanta sunt cu adevarat o provocare. Poate parea dificil sa pastrezi scanteia aprinsa atunci cand sunteti departe unul de celalalt. Cu toate acestea, inima da il/o va dori intotdeauna. Pentru ca daca iubesti cu adevarat vei sti cum sa faci lucrurile sa functioneze. Pentru ca stii ca veti fi impreuna intr-o buna zi.

Ai iubit vreodata o persoana aflata la mare distanta de tine?

Hai pe Sentimente

Comentarii

  • Elisa spune:

    A cunoaste pe cineva din alta locatie…cu mult departe de tine…este o mare prostie! Nu poti cunoaste suficient persoana care este in aceeasi locatie cu tine,daramite la distanta.Spun asta din experienta!Am cunoscut un tip din provincie,intre noi doi fiind o distanta destul de mare.Am vorbit 7 luni la telefon,prima data ne-am vazut o zi pt ca sa ne cunoastem,apoi dupa 3 luni ne-am vazut din nou si am petrecut Craciunul si Revelionul impreuna,total o saptamana timp in care nu am locuit impreuna.Asa au trecut 7 luni de convorbiri telefonice zi si noapte,el fiind divortat de 10 ani dar locuia inca cu fosta sotie.In sfarsit,am hotarat sa se mute la mine in a 7a luna,zis si facut.Ma asteptam sa fie frumos…asa cum au fost convorbirile telefonice 7 luni,dar nu a f asa,nici pomeneala.Eu aveam pretentii la el pt ca fusese ofiter aviatie,deci nu oricine,mi-a dovedit cu acte+act divort,doar asa a intrat in casa mea.Tipul inca din prima zi de cand a intrat in casa mea a vorbit o zi intreaga cu fosta nevasta…de fata cu mine…de parca nu existam.A2a zi a repetat “stilul”convorbirilor telefonice si culmea ii dadea sfaturi cum sa sofeze,de parca nu avusese timp atatia ani cat au f casatoriti+10 ani impreuna de dupa divort.A3a zi nu am mai suportat si i-am atras atentia.Alta il dadea afara din prima,nu ar fi avut rabdarea mea.In sfarsit,tipul era f mandru ca era aici,unde si-a dorit si se falea la toti prietenii lui,telefonic ca locuieste in Bucuresti,aici si-a dorit.Apoi am descoperit ca toca banii la jocuri de noroc.Relatia a tinut 5 luni,adica…chin…nu relatie!Dupa un an de la despartirea de individ am avut ocazia sa cunosc pe altcineva tot din provincie,am vorbit doar telefonic o luna jumate,tipul inebunit de placere,isi facea planuri cu mine,dar planurile erau doar ale lui nu si ale mele.Aceeasi situatie si la el…divortat,dar statea cu fosta sotie care-si mai aducea si amantul peste el.Tipul continua extaziat sa-si faca planuri cu mine…dar dupa o luna si jumate de comunicare doar telefonica i-am spus…f direct…ca sa nu-si mai faca planul cu mine ca nu vreau sa-l mai”salvez”si pe el,eu nu sunt “mama ranitilor”…nu am vrut sa se
    repete istoria.Normal ca s-a simtit f lezat de respingerea mea si mai ales ca nu si-a putut duce planul pana la capat,nu a apucat nici sa ma vada…numai avea rost.Ce era sa fac…sa-l aduc si pe acesta in casa mea si sa-l salvez din situatia in care era?NUUU!Pierdere de timp,de nervi,amagiri prostesti!Asa ca dragii mei si dragele mele…sa stiti ca relatiile de la distanta nu sunt bune,nu duc la nimic bun,v-am spus…nu poti sa-l cunosti suficient pe cel care locuieste in aceeasi locatie,oras cu tine…daramite la distanta.Ei/ele au un singur scop…de a se salva din situatia in care se afla…si de a se muta la noi…fraierii/fraierele…crezand ca o sa fie iubire-telenovea.NUUU,nu o sa fie nimic…ci doar dezamagire! Cand se vorbeste la telefon luni intregi si ele/ei sunt departe unii de altii…e f bine pt ele/ei pt ca au timp sa-si “fabrice”…planuri mai usor!

  • steadfast spune:

    Mirela,
    Daca din start pleci cu ideea ca cel cu care ai o relatie, te inseala,atunci inseamna ca nu esti capabila sa mentii relatia. O simpla banuiala nu-i de ajuns.Trebuie dovezi clare, de necontestat. Abia apoi poti sa-i reprosezi ca ti-a inselat asteptarile,ca ti-a fost infidel. Stiu, ca dupa o relatie de durata,nu-i asa de usor sa pui capat acelei relatii. Depinde de tine daca continui relatia sau ii pui capat. De cele mai multe ori acolo se ajunge,nelegindu-va nimic. Impactul este dureros si lasa urme destul de greu de sters. Nici relatiile la distanta, nefinalizate,nu sint cele mai recomandate. Prea multa ”llaiala” duce, inevitabil, la ruperea relatiei. De aceea e bine ca relatia sa fie finalizata in momentul in care fiecare este convins ca pasul urmator este legalizarea relatiei. Pasul trebuie facut doar dupa o temeinica cunoastere a partenerului/partenerei si doar atunci cind cei doi sint de acord. Eu asa cred. Posibil sa ma-nsel.

  • steadfast spune:

    Da, mi s-a intimplat. Totul a inceput in urma cu vreo 9 ani,la aproape 3 ani de la decesul sotiei. Am cunoscut o femeie pe matrimoniale. Persoana cu care am inceput relatia(la o distanta apreciabila) mi-a lasat,la inceput, impresia ca toate merg bine si ca nu sint nici un fel de probleme. Dupa prima intilnire (in localitatea de unde era ea) mi s-a parut totul in regula. Am inceput sa o vizitez destul de des,eu avind alte posibilitati. Relatia a inceput sa ”scirtie” dupa un timp. Am crezut ca de vina este faptul ca ne vedem la intervale de 2-3 saptamini.Au inceput reprosurile de tot felul,apoi am surprins-o verificindu-mi telefonul. Intrebind-o de ce face asta ,a venit cu un raspuns pueril.Normal ca m-am infuriat. A inceput sa-mi caute prin buzunare poate,poate va gasi ceva ”compromitator”.Ne-am certat de multe ori si nu odata am fost la pas de a rupe relatia. Vazind ca relatia merge din prost in mai prost ,m-am hotarit sa ma mut la ea. I-am propus sa ne casatorim. N-a fost de acord.Binenteles ca certurile nu au incetat,din contra s-au inmultit. Inevitabilul s-a produs anul trecut in decembrie, cind nu am mai suportat si am parasit-o. La inceput a crezut ca totul este o joaca pina i-am adus la cunostinta ca nu-i deloc o gluma. Evident ca a inceput sa ma bombardeze cu telefoanele ,mesaje peste mesaje, reprosuri,amenintari si cite altele.Acum a mai rarit-o cu telefoanele si cu mesajele. Cred ca a inceput sa constientizeze ca nu glumesc. In concluzie, mare grija cu cine va faceti de lucru. Nu intotdeauna o relatie, care pare viabila la prima vedere, poate sa si evolueze in sens pozitiv. E un sfat dat de cineva care a trecut printr-o astfel de ”experienta”.Nu vreau sa se inteleaga ca nu as fi avut si eu o parte de vina. Poate daca eram mai ”intelegator”,mai maleiabil nu s-ar fi ajuns unde s-a ajuns.Poate. Ce m-a deranjat cel mai mult a fost atunci, cind dupa o cearta zdravana, mi-a adus la cunostinta ca eu sint ”la ea in casa” ,casa mostenita de la parinti. Nu mai spun ca in toata aceasta perioada am contribuit cu bani la renovarea casei,(timplarie(usi geamuri) PVC cu geam termopan, centrala termica,
    ,parchet ,cumparaturi,benzina,impozitul pentru masina, asigurarea,reparatiile,rovigneta,etc,etc,etc. Am renuntat la totul fara nici un regret. Am mai avut o relatie de scurta durata cu o persoana stabilita intr-una din tarile scandinave. Inceputul a fost frumos. Vorbeam aproape zilnic pe SKYPE sau telefon. Intr-o zi mi s-a adus la cunostinta ca relatia inceteaza,motivind ca sintem departe unul de celalalt si ca se gindeste foarte serios sa nu mai revina in Romania. Am banuit si inca banuiesc ,ca si-a gasit pe cineva acolo. A fost o lovitura destul de dura,de ce sa nu recunosc. Am inceput sa fiu tot mai circumspect si ,sincer , nu prea mai cred in povesti frumoase de dragoste. Cred ca sint doar……….povesti.

    • Anonim spune:

      Mda,la mine s-a intamplat altceva. Ne-am ,,cunoscut,, pe un site de matrimoniale ,eu fiind unca afectata de divort. Si a fost asa ca o alinare pt mine. El fiind din Grecia,cred,nici acum nu sunt sigura,am conversat timp de 11 luni foarte mult. Era singura persoana cu care as fi avut curajul sa incep o relatie. Dar, pe parcurs am aflat ca nu-l cheama asa cum imi tot zicea si multe alte minciuni. Evita intotdeauna sa-mi raspunda la intrebarile despre el si era foarte rezervat. Imi tot zicea ca ma iubeste ,ca m-a asteptat 10 ani ca sa ma gaseasca si in astea 11 luni m-a tot mintit ca vine in tara si tot gasea scuze. Si nu a venit nici in ziua de azi…Oricum s-a mai racit ,,relatia,,. Sper sa pot sa pun capat si sa gasesc acea persoana reala care sa ma inteleaga si sa ma iubeasca …

    • Mm spune:

      Mda,la mine s-a intamplat altceva. Ne-am ,,cunoscut,, pe un site de matrimoniale ,eu fiind unca afectata de divort. Si a fost asa ca o alinare pt mine. El fiind din Grecia,cred,nici acum nu sunt sigura,am conversat timp de 11 luni foarte mult. Era singura persoana cu care as fi avut curajul sa incep o relatie. Dar, pe parcurs am aflat ca nu-l cheama asa cum imi tot zicea si multe alte minciuni. Evita intotdeauna sa-mi raspunda la intrebarile despre el si era foarte rezervat. Imi tot zicea ca ma iubeste ,ca m-a asteptat 10 ani ca sa ma gaseasca si in astea 11 luni m-a tot mintit ca vine in tara si tot gasea scuze. Si nu a venit nici in ziua de azi…Oricum s-a mai racit ,,relatia,,. Sper sa pot sa pun capat si sa gasesc acea persoana reala care sa ma inteleaga si sa ma iubeasca …

    • sealover spune:

      dupa 3 incercari esuate…eu inca mai cred in povesti frumoase de dragoste…si stii de ce? Pentru ca nu am intalnit inca persoana potrivita…si cu siguranta este pe undeva si asteapta sa ne ‘ciocnim’ 🙂

  • Mirela spune:

    Prosti. Poate ca ramai conectat pe ideea ca este prea ocupat/ a sau prea departe sa va intalniti ca daca ai sta la 30 minute are motive si te umpli de nervi si sa cazi la idei si asa o inchiei mai repede ? Ca daca te inseala nu -i vezi fata sa-ti dai seama daca te minte sau nu? Ca se poate asa merge pe ideea unei prietenii si poti avea in paralel vreo 4 -5 ? Cate numai sunt de spus … Sa fin seriosi.

Leave a Reply