Dating

E bine sa ramai prieten/a cu fosta/ul? Argumente pro si contra

By ianuarie 29, 2016 No Comments

s10_prieteni fostPentru unii oameni, sa pastreze legatura cu fostul partener de viata este foarte usor, pentru altii, in schimb, este inadmisibil, mai ales daca respectiva persoana le-a frant inima. Totusi, cum fac cei care reusesc sa ramana in bune relatii cu fostul/a?

 

 

 

 

De regula, reluarea legaturii, de aceasta data in limitele unei prietenii platonice, se face dupa o anumita perioada dupa despartire. Chiar si asa, exista o alta problema. Noul partener s-ar putea sa nu fie neaparat de acord cu intretinerea acestei relatii. Si pe buna dreptate, pentru ca nu oricine se simte confortabil sa aiba prin preajma o persoana cu care tu ai avut o legatura intima puternica.

Cantareste bine lucrurile si daca poti ramane in relatii bune cu respectiva persoana nu ai de ce sa nu o faci. Iata cateva argumente pro si contra ca sa iti dai seama daca in cazul tau merita sau nu sa pastrezi prietenia cu fostul/a.

1. Iti poate deveni cel mai bun confident

Daca relatia voastra a durat destul de mult, cu siguranta aveti atat de multe lucruri in comun incat e greu sa puneti capat brusc si definitiv unei relatii care a avut atat de multe parti bune. Va cunoasteti foarte bine unul pe celalalt, va stiti punctele tari si cele slabe, asa ca asta va uneste in continuare, chiar daca nici sentimental si nici fizic nu va mai leaga nimic.

Cu fostul partener poti discuta despre actuala relatie sincer si deschis si poti primi chiar sfaturi pertinente pentru ca te cunoaste foarte bine.

2. Te amagesti

Un risc urias in cazul in care inca mai nutresti unele sentimente fata de el/ea este ca, pastrand legatura, sa te amagesti ca, la un moment dat, relatia voastra va fi din nou ce a fost. Vei trai cu speranta ca lucrurile se vor remedia intre voi, lucru care e posibil sa nu se intample niciodata.

De asemenea, vei afla in fiecare moment ce se intampla in viata sa si sunt sanse ca toata aceasta situatie stanjenitoare sa te raneasca.

3. Bati pasul pe loc

Chiar daca nu mai sunteti impreuna, daca inca mai exista unele sentimente intre voi, atunci iti va fi greu sa iti gasesti pe altcineva. Lucrurile, in loc sa fie sincere intre voi, vor deveni pe zi ce trece o minciuna tot mai mare. Fostul partener de viata s-ar putea sa se bucure atunci cand vede ca nu ai reusit inca sa stabilesti o noua legatura cu altcineva si chiar sfaturile pe care ti le da s-ar putea sa fie tintite astfel incat sa te tina departe de orice batbat/femeie care ar putea aparea in viata ta.

Ai pastrat vreo relatie de prietenie apropiata cu vreunul dintre fostii parteneri? Cum au decurs lucrurile?

Hai pe Sentimente

Leave a Reply