Dating

Fii plina de energie la intalnire! 4 cai de a-ti incarca bateriile si de a te binedispune

By octombrie 21, 2014 No Comments

Carefree and freedomEsti abatuta si molesita, dar ultimele ore ale zilei te vor gasi in compania unui barbat la o intalnire? Inseamna ca trebuie sa faci tot ce-ti sta in putinta pentru a te binedispune si energiza, astfel incat intalnirea sa te gaseasca in forma ta maxima. Iata cum iti incarci bateriile in doi timpi si trei miscari:

1. Pune-ti sangele in miscare

Unul dintre motivele pentru care te simti plina de energie – si voie buna – dupa o sesiune de antrenament fizic este faptul ca, in tot acest rastimp, ai inspirat mai mult oxigen care si-a facut datoria de a-ti energiza fiecare celula din corp. Asadar, inaintea unei intalniri, aduna-ti ultimele forte si pune-te pe dansat, iesi la o tura de alergat sau da o fuga pana la sala!

2. Consuma proteine

In loc sa rontai un baton de ciocolata inainte de intalnire, mai bine savureaza o portie de… proteine, fie ele oua, pui si/sau fructe oleaginoase. Acest tip de nutrienti iti furnizeaza energie pe termen lung si, totodata, te binedispun, gratie tirozinei, un aminoacid care creste nivelul dopaminei si al norepinefrinei la nivel cerebral.

La intalnirea propriu-zisa, mentine-ti energia si voia buna optand tot pentru o masa bogata in proteine, precum peste sau carne rosie, cu garnitura de legume. Cat despre alcool, inlocuieste berea cu o bautura mai putin “periculoasa”, precum apa minerala sau, daca vrei ceva alcoolic, suc natural cu un strop de vodka.

3. Savureaza un smoothie energizant

Vrei o doza rapida si eficienta de energie? Un smoothie cu fructe, seminte si nuci este o solutie excelenta! Amesteca in blender niste citrice, o banana, nuci si seminte de floarea soarelui, de pilda, si te vei bucura de o portie sanatoasa de buna dispozitie si energie, gratie vitaminelor si magneziului pe care aceste ingrediente ti le furnizeaza.

4. Pune-ti muzica preferata

Cat te pregatesti pentru intalnire, lasa muzica preferata sa urle in difuzoare: te va energiza instant si iti va crea starea optima pentru un rendez-vous reusit. Bineinteles, ia muzica la purtator: ascult-o la casti sau in masina pana la locul intalnirii pentru ca voia buna sa nu dispara sub presiunea emotiilor.

 

 

Tu ce faci pentru a te umple de energie si buna dispozitie?

 

 

Foto: elnuevodia.com

Hai pe Sentimente

Leave a Reply