Dating

Ghid de dating in 10 pasi. Lectia 1: De ce sa incerci datingul online?

By iunie 12, 2014 22 Comments

Ghid de dating in 10 pasi. Lectia 1 De ce sa incerci datingul onlineGasirea sufletului pereche nu este tocmai o joaca de copii. Uneori, trec ani buni de cautari pana cand jumatatea ta isi face aparitia, iar intregul proces te poate lasa fara speranta si incredere. Cum insa cheia succesului, si in acest context, este perseverenta, de ce nu te-ai folosi de toate armele de care dispui pentru a-ti usura demersurile?

Te invitam sa descoperi, pas cu pas, ghidul Sentimente.ro de dating in 10 pasi. Astazi, prima lectie are la baza o intrebare care cu siguranta ti-a trecut si tie prin minte macar o data: merita oare sa incerc datingul online? Da, si exista cel putin sase motive pentru a-ti face chiar azi un profil pe site-ul de matrimoniale Sentimente.ro:

1. Este usor sa gasesti partenerul care ti se potriveste

Ai o imagine destul de clara a felului in care ar trebui sa fie jumatatea ta? Care sa ii fie valorile in viata si obiectivele de viitor, ce hobby-uri sa aiba si care sa ii fie animalele preferate? Ei bine, spre deosebire de datingul clasic, cel online iti permite sa gasesti mai usor oameni, potentiali parteneri, care corespund criteriilor tale de selectie.

Daca in viata “reala”, gasirea unui partener compatibil poate semana cu cautarea acului in carul cu fan, in cazul unui site de matrimoniale, lucrurile sunt mult mai simple. Tot ce trebuie sa faci este sa cauti acei parteneri, bifand criteriile care te intereseaza, dupa care sa frunzaresti lista cu rezultatele obtinute pentru a decide cui iti doresti sa ii oferi o sansa.

2. Poti initia discutii cu usurinta

In mod normal, este posibil sa iti fie dificil sa abordezi pe cineva, de teama ca vei fi respins/a, te vei face de ras etc. In mediul virtual, insa, lucrurile sunt mult mai simple. Nu trebuie decat sa ii trimiti un mesaj – pe care l-ai citit si recitit si de mii de ori inainte de a-l trimite, la o adica! – celui/celei de care esti interesat/a, fara sa risti ca intreaga experienta sa se transforme automat intr-un esec de proportii.

3. Esti mult prea ocupat/a pentru datingul clasic

Cand petreci o buna parte din zi la job, viata ta sentimentala ajunge invariabil sa ocupe un plan secund. Si daca nu ai timp sa cunosti oameni noi si sa iti dai intalniri, cum vei reusi sa iti gasesti Alesul/Aleasa? Aici intervine din nou datingul online – odata ce ai un profil, vei reusi sa cunosti in scurt timp un numar mare de potentiali parteneri/e si crea legaturi care se pot transforma in povesti frumoase.

4. Intalnesti greu oamenii care ti se potrivesc

Cluburile si barurile sunt ok pentru socializare, dar uneori este greu sa abordezi pe cineva. Iti poti da seama repede daca esti atras fizic de cineva, dar este aproape imposibil sa stii daca intre voi poate exista chimie si lucruri in comun.
Pe Sentimente.ro cauti si gasesti oameni care indeplinesc criteriile tale, care au aceleasi interese si valori ca si tine, asa ca doar trebuie sa contactezi persoanele care iti plac.
Iti garantam ca si online poti experimenta misterul si emotia care inconjoara intalnirea cu cineva nou, precum si acele momente de suspans, de asteptare sa iti scrie, sa te sune.

5. Datele tale personale sunt confidentiale

Unul dintre cele mai mari avantaje ale datingului online este acela ca iti permite sa frunzaresti profilurile potentialilor parteneri fara sa fii nevoit/a sa ii contactezi, daca nu iti doresti acest lucru. In plus, odata ce te hotarasti sa intri in vorba cu cineva, ii poti dezvalui lui/ei doar informatiile pe care te simti confortabil sa le stie in acea etapa despre tine, omitand numarul de telefon si adresa de e-mail, de pilda.

Nu in ultimul rand, daca descoperi ca el/ea nu este ceea ce iti doresti, te poti retrage discret, cu explicatii minime, pentru a-ti orienta atentia si timpul catre parteneri mai potriviti.

6. Datingul online chiar functioneaza

Studiile arata ca 1 din 5 relatii incepe acum online. Atunci nu iti mai ramane decat sa arunci un ochi peste povestile de succes ale utilizatorilor Sentimente.ro pentru a te convinge ca datingul online chiar functioneaza!

Foto: port01.com

Hai pe Sentimente

Comentarii

  • Criminel spune:

    caut si eu 2 strambe , de preferat in scaun cu rotile , sa le iau ajutoarele sociale de la primarie !!!!

  • Ana Iung spune:

    Parteneri compatibili se gasesc si in viata reala…..problema este,daca la o anumita varsta si emotivitate,mai poti duce o relatie…..

  • ovidiu spune:

    faceti o treaba buna

  • George din Tulcea spune:

    Dating in _)_ la jana…..majoritatea femeilor cauta cashcaval….degeaba vorbesti frumos,te imbraci frumos,esti cu bun simtz si alte chestii…daca ai bani,o masina,o casa ,eventual sa fii un milionar in euro….esti barbatul perfect…nu conteaza ca ai 300kg sau altele…;sa cauti femei de casa e ca si cum ai cauta femei virgine :)))))

  • Adrian spune:

    1. Este usor sa gasesti partenerul care ti se potriveste

    Hahaha…nu.

    2. Poti initia discutii cu usurinta

    Nu e chiar asa *usor* cand 50% din profilele feminine sunt “moarte” sau sunt inundate de mesaje de la barbati – online datingul face ca, paradoxal, competitia sa devina din ce in ce mai acerba pt ca toti barbatii vor da mesaje in draci pt ca stiu ca rata lor de succes este de 4% ( conform statisticilor OkCupid ) iar femeile isi permit sa aleaga crema ( 20% din barbati ).
    Restul sunt doar umplutura.

    3. Esti mult prea ocupat/a pentru datingul clasic

    Nu e cazul. Romanii folosesc online dating-ul pentru ca diversitatea partenerilor potentiali este ori jalnica ori inexistenta – dpdv al aspectului fizic ( mai putin ) dau al celui intelectual.
    Ca exemplu 90% din femeile de pe site-ul dvs nu scriu NIMIC la profil, pun o poza de parasuta cu o ipostaza de prostituata si se asteapta sa primeasca mesaje serioase si nu “ce mi-ar place sa ti-o ****”.

    4. Intalnesti greu oamenii care ti se potrivesc

    Aici nu intelnesti pe nimeni. Femeile nu raspund si barbatii devin disperati si trimit mesaje in draci.
    In plus majoritatea celor ca raspund sunt “damaged goods”:
    sunt divortate, au copiii altuia, sau sunt peste 50 de ani.

    6. Datingul online chiar functioneaza

    Nostim. Studiile facute de OkCupid ( care sunt bazate pe cifre nu “povestile de succes care le-am fabricat noi ca sa ne dati bani fraierilor” ) spun ca sansa de reusita sa gasesti pe cineva care sa iti placa si sa te placa inapoi este de 4%.
    Si din aceea , abia 2,7% sansa ca ceva serios sa se infiripe.

    Macar curatati site-ul de prostituate si conturi moarte. Sa vedem cati sunt cu adevarat.

    • lia spune:

      daca faceti un sait cu oameni doritori sa-si gaseasca jumatatea,,,,,,,aici sunt tot felul de obseati……din doua vb intreaba de sex…de aceea nu se raspunde .

    • Ionut spune:

      Pe mine nu ma intereseazasadau bani, darcaut o femeie din Rm. Valcea care doreste sa-i ofer clipede neuitat.

    • Buna,

      iti multumim pentru feedbackul argumentat 🙂 si te asiguram ca lucram incontinuu la mentinerea unui mediu serios de comunicare si interactiune.
      Facem tot ce ne sta in putinta ca toate profilele sa fie filtrate de sistemele anti-inselatorie si anti-furt de identitate. Fiecare fotografie, descriere si nume de utilizator sunt aprobate manual de catre personal calificat. Astfel, asiguram ca profilele de pe site sunt reale.
      Iti reamintim ca metodele de raportare abuz se gasesc peste tot in site. Raportarile sunt tratate de echipe de Asistenta Clienti in max. 12 ore si se iau masuri instant.
      Cu cat membrii seriosi raporteaza abuzurile mai mult, cu atat curatam mai repede site-ul.

      Povestile de succes sunt 100% reale. Incurajam utilizatorii sa ne trimita povestile lor de dragoste si ne bucuram enorm sa vedem ca munca noastra de peste 12 ani da roade atat de frumoase.
      In weekendul ce tocmai a trecut, o parte a echipei Sentimente.ro a mers la Iasi pentru a participa la botezul fiicei unui cuplu format pe site in urma cu cativa ani. Este vorba despre Nicoleta si Marian, fosti membri Sentimente, pe care ii sustinem in continuare si ne mandrim ca suntem parte din povestea lor de iubire.

      Asteptam si de acum incolo parerile si sugestiile tale!

  • Catalin spune:

    Numele meu este Catalin , caut pe cineva cu care sa-mi impartasesc bucuriile si necazurile

  • alin spune:

    buna sunt alin si imi caut jumatateat sincera si nebunatica imi plac peroanele d viatza nu ma int virsta

  • Anonim spune:

    Am toate cunostintele necesare , ptr o relatie perfecta

  • doina spune:

    Nu roman.

  • doina spune:

    Sunt singura doresc sa cunosc un barbat din tarile reci sotul meu a fost neamt.tot asa vreau de la neamt.italian.

  • valvasi spune:

    Search-mie

    End look-mi
    Baby girl

  • andrei spune:

    caut jumatatea si doresc sa imi intemeiez un camin .

  • […] ca stii deja de ce merita sa te avanti cu incredere in lumea datingului online, este firesc sa te intrebi unde anume ar trebui sa te inscrii pentru a avea parte de toate […]

  • Sunt un baiat de treaba
    Si atat

Leave a Reply