Dating

Halloween

By noiembrie 29, 2018 decembrie 5th, 2018 No Comments

Sarbatoarea de Halloween

Ca in fiecare an, Halloween-ul se sarbatoreste pe 31 octombire, fiind deja popular si in tara noastra. Chiar daca nu mergem la colindat dupa dulciuri, costumati in fel si fel de creaturi ale noptii, preferam insa petrecerile tematice. Petrecerile dar si decorarea celor mai infricosatori dovleci posibil.

Chiar daca ne place sa imprumutam diverse sarbatori ce apartin altor culturi, putem sarbatori si propiile noastre sarbatori. Avem una si pentru Halloween!

Halloween-ul Romanesc

Putini stiu, insa, ca si noi avem propiul Halloween, unul autentic romanesc. Acesta pica pe 29 noiembrie, in ajunul zilei de Sfantul Andrei. Sarbatoarea este cunoscuta ca Noaptea Strigoilor si odinioara se practicau diverse ritualuri pentru a tine la distanta spiritele rele.

Pe langa strigoi, varcolaci si fel de fel de monstri, trebuie sa ne ferim si de lupi, dar suntem “ajutati” de Sfantul Andrei, care este denumit si “Stapanul Lupilor”.

Monsters Love Stories

Chiar daca am fost la birou, asta nu ne-a oprit sa aducem putina dragoste si in “lumea monstrilor”. Intreaga echipa si-a pus costumul de monstru si am format cele mai infricosatoare perechi. Preferata a fost, insa, familia Frankenstein.

[ngg src=”galleries” ids=”1″ display=”basic_thumbnail”]

 

Din pacate, nu putem sarbatori si Noaptea Strigoilor, pentru ca nu vom fi la birou, dar cu siguranta o sa atarnam o legatura de usturoi pe la usi, pentru a tine spiritele rele la distanta.

Voi sarbatoriti una dintre sarbatorile prezentate mai sus?

Hai pe Sentimente

Leave a Reply