DatingRecomandari

Intalniri duble? Iata ce beneficii au!

By aprilie 29, 2015 No Comments

afp-shutterstockUneori, pentru a avea o relatie armonioasa in doi este nevoie de patru! Poate parea dificil de acceptat ca fericirea unui cuplu ar putea depinde de alt cuplu, dar daca te gandesti mai bine la relatia cu partenerul tau nu este exclus sa iei in calcul aceasta ipoteza.

Nu de putine ori se intampla ca tu si jumatatea ta sa fiti prea ocupati pentru a petrece timp impreuna sau pur si simplu sa preferati activitatile individuale, desi initial v-ati facut planuri pentru a va petrece timpul impreuna.

Beneficiile double datingului

Potrivit unui nou studiu, double datingul poate fi benefic pentru intimitatea relatiei, acest tip de socializare incurajand mai ales apropierea intre partnerii implicati in relatii de lunga durata. In cadrul studiului, membrii unui grup au raspuns pe rand unui set de intrebari simple, de tipul „Daca ar fi sa alegi orice persoana din lume, cu cine ai vrea sa iesi la cina?”, „Daca te-ai putea intoarce in timp, ce ai schimba si de ce?” sau „Cand te-ai plimbat ultima oara cu iubitul/ iubita mai mult de o ora?”

Participantii la studiu au raspuns individual si unor intrebari personale, legate de dragoste si sex, implicit despre satisfactia pe care le-o ofera relatia de cuplu.

In urma studiului, concluzia a fost ca satisfactia in cuplu este direct proportionala cu profunzimea conversatiilor, fie ca partenerii de cuplu vorbesc intre ei sau cu alte cupluri. In schimb, conversatia de tip „small-talk” nu a oferit rezultate pozitive notabile asupra relatiei. In plus, cuplurile care au interactionat cu alte cupluri s-au dovedit a fi mai pasionale in intimitate decat cele care nu au facut acest lucru.

De ce este double datingul o idee buna

Iubirea pasionala poate fi, asadar, cladita sau consolidata comunicand deschis despre viata sexuala cu alte cupluri. Cercetatorii spun ca double datingul si prietenia dintre cupluri ii ajuta pe parteneri sa inteleaga mai bine sexul opus, sa observe modul in care alte cupluri interactioneaza si pot chiar salva casnicii.

Cu toate acestea, cuplurile inteleg diferit socializarea si de obicei sunt impartite in doua categorii: cupluri care comunica la nivel emotional si parteneri care prefera sa se intalneasca doar pentru activitati recreationale. De asemenea, gasirea unui cuplu compatibil nu este intotdeauna o sarcina usoara, mai ales ca lipsa de timp nu permite o selectie extrem de pretentioasa.

Tu si jumatatea ta ati incercat sa iesiti cu alte cupluri? Cum vi s-a parut experienta?

Foto: nydaylinews.com

Hai pe Sentimente

Leave a Reply