Dating

Ponturi de dating: cum sa ai incredere in tine la prima intalnire

By martie 5, 2013 One Comment

prima intalnirePrima intalnire dupa cateva sesiuni de dating online poate fi o provocare intimidanta si descurajanta, mai ales daca nu ai mai trait aceasta experienta de ceva vreme. Exista cateva tehnici simple care te ajuta sa iti consolidezi increderea in tine si care iti inhiba emotivitatea, impiedicand-o sa iti ascunda calitatile reale.

Sfaturi in dating: relaxeaza-te

Incearca o serie de exercitii simple de relaxare inainte sa pleci la prima intalnire cu un potential partener. Ridica-ti umerii pentru a elibera orice urma de tensiune, inchide ochii si inspira adanc pe gura, apoi expira pe nas. Lasa aerul sa iasa lent, ca si cum ti-ai expulza din corp toate gandurile negative. Acest exercitiu ar trebui sa te calmeze si sa te transpuna intr-o stare de spirit mai optimista si mai relaxata.

Sfaturi in dating: gandeste pozitiv

Inainte sa pleci la intalnire, rezerva-ti 5 minute sa iti limpezesti mintea de informatiile negative si gandurile negre. Fa o lista mentala cu lucrurile pe care le adori la tine si viata ta, apoi concentreaza-te exclusiv pe ele. Antrenandu-ti mintea sa se axeze pe aspectele pozitive, te vei bucura si de un puseu de energie considerabil.

Sfaturi in dating: imbraca-te inteligent

A te imbraca bine si a arata bine pentru o prima intalnire nu sunt importante doar pentru a face o buna impresie (desi ajuta cu siguranta). Daca te simti confortabil in tinuta aleasa si crezi ca te avantajeaza, aceste senzatii se vor reflecta direct in atitudinea ta si in increderea de sine pe care o vei emana.

Sfaturi in dating: mentine o pozitie corporala dreapta

Daca ai, de regula, o postura in care iti aduci umerii in fata si iti apleci capul, iti dai de gol fara echivoc stima de sine scazuta. Limbajul corporal exprima intotodeauna ceea ce doresti sa ascunzi sau sa dispara. Mentine-ti corpul intr-o pozitie dreapta, mergand cu umerii inapoi si capul sus. Cand te comporti increzator, te simti asemenea.

Sfaturi in dating: concentreaza-te pe partener

In timp ce te preocupi in privinta parerii partenerului tau despre tine la prima intalnire, probabil ca el se ingrijoreaza asupra punctului tau de vedere vis-a-vis de el. Foloseste aceasta realitate in favoarea ta si adreseaza-i intrebari pe ton prietenos, care sa dea startul unei conversatii reusite. Cata vreme iei lumina reflectoarelor din directia ta, te poti relaxa si afisa un comportament mai increzator.

Atunci cand te gandesti la subiecte de discutie, tine minte ca prima intalnire nu este prilejul potrivit de a-ti mentiona fostele relatii, problemele de la serviciu sau faptul ca locuinta ta urmeaza sa fie demolata a doua zi.

La prima intalnire, partenerul tau are ocazia de a-si da seama cum se simte in compania ta, deci incearca sa ai o atitudine pozitiva si vesela, aceea a unei persoane cu care si tu ai vrea sa iti petreci timpul.

Sfaturi in dating: mentine contactul vizual

Evitarea contactului vizual la prima intalnire este un indiciu clar asupra faptului ca nu ai deloc incredere in tine. Cand faceti cunostinta, invinge-ti temerile si saluta-ti partenerul cu un zambet cald, privindu-l in ochi. Chiar daca te simti mai putin confortabil la inceput, contactul vizual iti ofera acel aer de incredere in fortele proprii, care poate fi extrem de atragator pentru persoana cu care flirtezi.

Sfaturi in dating: nu te grabi

Cand ai emotii sau te cuprinde stresul, o reactie tipica este sa incepi sa vorbesti foarte repede si pe nerasuflate, de parca ai vrea cu orice pret sa spui ce ai de spus si sa scapi de intrevedere. In schimb, daca vorbesti intr-un ritm mai lent, nu doar ca pari mai increzator, ci ai si mai mult timp sa te gandesti bine la ce urmeaza sa spui.

Sfaturi in dating: ascunde-ti agitatia

Cand te tragi de cravata sau te joci cu bijuteriile si nasturii bluzei, iti tradezi singur emotivitatea si dai senzatia ca esti distras. Incearca sa nu devii condus de propriul corp si rezista tentatiei de a trage de o suvita rebela, manson sau de guler, prefacandu-te ca incerci sa scapi de cateva scame imaginare.

Sfaturi in dating: aminteste-ti sa zambesti

Asa cum corectarea posturii te ajuta sa iti intaresti increderea in tine la prima intalnire, acelasi lucru se poate intampla si cu expresivitatea chipului tau. Cand iti intampini partenerul cu un zambet, probabil ca vei primi acelasi raspuns de la el, iar acest lucru iti va da imediat o senzatie de confort. De asemenea, simplu act de a schita un zambet stimuleaza productia de substante naturale in corp, responsabile cu starea de fericire si numite endorfine. Asadar, este imposibil sa zambesti si sa nu te simti increzator si optimist!

Hai pe Sentimente

Comentarii

Leave a Reply