Dating

Poti ramane prieten cu fostul/a? Iata raspunsurile pe care le cauti

By martie 14, 2016 No Comments

s3_prieten fost

V-ati cunoscut, v-ati indragostit, apoi v-ati mutat impreuna si poate chiar v-ati casatorit. La un moment dat, totul s-a dus de rapa si v-ati despartit. Dar ce se intampla oare atunci cand o relatie se rupe? E in regula sa ramai in relatii bune cu fostul/a?

 

 

 

Cu totii am auzit fraza “inca mai putem fi prieteni”. Si ne-am intrebat cat de adevarat poate fi totul. Evident ca in cazul in care cei doi parteneri au fost sot si sotie, iar in poveste sunt implicati si copii, trebuie pastrate relatiile civilizate. Chiar si daca nu e vorba despre copii la mijloc, mentinand prietenia este o dovada de maturitate. Cat de usor sau cat de greu este in realitate sa pastrezi relatiile cordiale cu fostul partener de viata?

Nu e nimic rau sa ramai prieten cu cineva cu care ai petrecut deja niste ani de viata. Unii privesc lucrurile mai usor, pentru altii este imposibil. E adevarat ca este nevoie de mult timp pentru a depasi durerea si de aceea e posibil ca unele persoane sa treaca mai greu peste ea pana sa dea o sansa prieteniei.

Potrivit unor studii realizate in ultimii ani, cuplurile care au avut parte de intelegere si de satisfactie in timpul relatiei au mai multe sanse sa pastreze prietenia. Mania si durerea pot fi depasite, motiv pentru care sa il pastrezi pe fostul partener in viata ta vine ca o mangaiere.

In fapt, sa ramanem prieteni cu fostii inseamna sa onoram cum se cuvine timpul petrecut alaturi de aceste persoane, inseamna sa le respectam si sa le aratam ca inca le suntem aproape. Si mai inseamna ca ai evoluat emotional, ca relatia in sine a fost una matura mai presus de orice, constituita pe apropiere si respect reciproc.

Insa inainte de a-l readuce pe partener in zona de prieteni trebuie sa astepti cel putin o luna pana la reintalnirea cu fostul, pentru ca emotiile sa se detensioneze, iar sentimentele de genul furie, frustrare sa se limpezeasca. Asta mai ales in cazul in care tu esti cel care a pus capat relatiei.

Daca relatia s-a rupt pe cale amiabila, este mai usor sa ramai prieten cu fostul partener. In schimb, daca despartirea a fost una dureroasa, cauzata de o infidelitate, atunci va fi dificil, daca nu chiar imposibil sa cultivi in continuare o prietenie.

In cazul in care lucrati impreuna sau aveti multi prieteni comuni ar trebui sa incercati sa ramaneti in relatii amicale. Prietenii vostri vor fi cei care vor elimina usor usor tensiunea dintre voi.

Asigura-te ca stii clar care iti sunt sentimentele si emotiile inainte de a revitaliza prietenia cu fostul/fosta. Daca crezi ca fiind prieteni iti cresc sansele de a relua reliatia atuncicel mai bine ar fi sa nu ramaneti prieteni. Este un teritoriu periculos. Odata ce relatia s-a incheiat din anumite motive, nu este o idee inteligenta sa o reiei. Asigura-te si ca fostul nu are aceste intentii atunci cand ii oferi sansa unei amicitii.

Merita sa ii oferi unui fost partener sansa de a ramane in viata ta ca prieten?

Hai pe Sentimente

Leave a Reply