Dating

Practici si traditii inedite de Halloween: afla-ti jumatatea in noaptea fantomelor!

By octombrie 29, 2014 14 Comments

Practici si traditii inedite de Halloween afla-ti ursitul in noaptea fantomelor!

Halloween-ul este o sarbatoare importata din Irlanda via SUA cu practici si superstitii dintre cele mai diverse. Dovlecii inspaimantatori, costumele infricosatoare si petrecerile unde le poti etala sunt doar o mica parte din traditiile specifice Halloween-ului. In randurile urmatoare, am adunat cateva dintre cele mai interesante practici de Halloween din sfera romantica: iata cum iti poti afla jumatatea in aceasta noapte speciala!

1. Daca noaptea de Halloween te prinde la o petrecere in aer liber, afla ca un foc de tabara te poate ajuta sa iti descoperi viitorul partener! Astfel, pentru ca in aceasta noapte speciala, in care vechii celti spuneau ca prezentul si viitorul devin o singura entitate, sa iti visezi Alesul, taie-ti 1-2 suvite de par si arunca-le in flacari. Mai tarziu, somnul iti va fi vizitat de imagini aproape aievea cu jumatatea ta!

2. O metoda de divinatie in noaptea de Halloween, adresata deopotriva femeilor si barbatilor, presupune folosirea unei verze… smulse direct de pe ogor. Asadar, daca iti este la indemana, in noaptea de 31 octombrie smulge (nu inainte de a fi fost legat/a la ochi) o varza din pamant. Asigura-te ca o smulgi cu putere, pentru a o scoate cu tot cu radacina.

In continuare, indeparteaza esarfa de pe ochi si verifica atent radacinile plantei. Daca radacinile sunt (aproape) intacte si mai au inca o cantitate insemnata de pamant pe ele, jumatatea ta va fi bogata. Apoi pregateste o mancare de varza (varza calita cu afumatura, pregatita in stil irlandez, este varianta recomandata) si gust-o: daca este amara, jumatatea ta nu va fi neaparat cea mai agreabila persoana; daca este dulce, te poti bucura, fiindca partenerul/a tau/ta va fi iubitor/oare si bun/a la suflet!

3. O alta traditie de Halloween care te poate ajuta sa iti afli partenerul alaturi de care vei imbatrani presupune decojirea unui mar. De origine scotiana, acest obicei implica decojirea fructului dintr-o singura incercare, astfel incat sa obtii o fasie lunga de coaja de mar. De altfel, ai tot interesul sa fii cat mai priceputa: traditia spune ca doar acele femei care pot decoji tot marul, fara ca fasia sa se rupa, vor avea noroc in amor!

La final, arunca fasia intr-un vas cu apa, dupa umarul stang. Intoarce-te si vezi ce litera formeaza coaja: cu litera respectiva incepe numele ursitului tau!

4. Incearca si urmatoarea metoda inedita de a-ti afla jumatatea! In noaptea de Halloween, leaga-te la ochi si roaga pe cineva sa plaseze in fata ta trei vase diferite: unul cu apa curata, unul cu apa murdara si unul gol.

In continuare, tu va trebui sa bagi mana la intamplare intr-unul dintre vase. Daca il alegi pe cel cu apa curata, viitorul tau partener va fi o persoana atractiva si placuta. Daca il alegi pe cel cu apa murdara, inseamna ca partenerul tau a mai fost casatorit. Iar cel gol indica faptul ca, macar in viitorul apropiat, nu te asteapta nicio casatorie.

Tu ce traditie cu parfum romantic vei pune in practica in noaptea de Halloween?

 

Foto: halloweenusa2014.com

 

Hai pe Sentimente

Comentarii

Leave a Reply