Dating

Prea timid/a? Iata cum poti capata incredere in tine

By septembrie 21, 2015 No Comments

timidaTimiditatea este frumoasa, dar si periculoasa, pentru ca ea te-ar putea tine departe de o relatie sanatoasa vreme indelungata. Ca sa poti capata incredere in tine si sa „iesi la atac” trebuie sa scapi de sfiala.

Iata 5 sfaturi care te vor ajuta sa capeti mai multa incredere in tine si in succesul pe care l-ai putea avea la o intalnire:

1. Exerseaza conversatia

Daca te sperie ideea sa te apropii te cineva intr-un bar si sa incepi o conversatie, incearca sa exersezi discutiile spontane in medii mai putin dificile, cum ar fi intr-un lift, spre exemplu. Se poate comenta despre vreme, despre tinuta sau despre cafeaua pe care o tine in mana. In metrou functioneaza la fel de bine, ori la o sala de sport. Ideea este sa incerci sa conversezi cu persoanele straine si cu cat o faci mai des cu atat vei deveni mai increzator/oare.

2. Diversifica locurile in care mergi

Probabil ca te-ai obisnuit sa iti bei cafeaua in vechiul barulet din coltul strazii. E confortabil, te cunosti cu chelnerul, cu patronul, ii stii pe toti cei care beau acolo cafeaua ca si tine si a devenit extrem de familiar. Cu toate astea, tot aceiasi oameni ai sa ii intalnesti zi de zi. Incearca un mediu nou, chiar daca asta inseamna sa iesi din zona ta de confort. Schimba macar o data pe saptamana localul si vei intalni oameni noi cu care vei purta discutii interesante.

3. Mergi singur/a la un bar

E dificil pentru o persoana timida sa intalneasca pe cineva intr-un bar aglomerat intr-o sambata seara. Insa incearca sa iesi intr-o seara din timpul saptamanii, atunci cand localurile nu sunt atat de pline de lume. In acele momente, cele mai multe dintre baruri ofera o atmosfera extrem de prietenoasa pentru a da startul unei conversatii.

4. Mergi chiar si la petrecerea la care nu iti vine sa mergi

Nu ai chef sa mergi la petrecerea la care te-a invitat un coleg de munca pentru ca nu cunosti pe nimeni si niciunul dintre prietenii tai nu vine. Lasa deoparte nesiguranta si du-te. Un nou grup de persoane inseamna o noua „baza de date”. Chiar daca e posibil ca nicio persoana de la party sa nu fie disponibila, cel putin te poate introduce in noi cercuri de oameni in care poti intalni chiar persoana la care visezi.

5. Prea timid/a sa flirtezi fata in fata? Exerseaza online

Daca iti e dificil sa pornesti o conversatie de la persoana la persoana, exerseaza folosind internetul. Comenteaza la fotografia ori la statusul de Facebook al cuiva, trimite-i un email sau un mesaj pe chat. Desigur ca va trebui sa transferi rapid acest flirt din online in viata reala, insa conversatiile pe internet sunt o modalitate buna de a sparge gheata.

Ai identificat si alte modalitati de a trece peste timiditate?

Hai pe Sentimente

Leave a Reply