Dating

Puteti petrece sarbatorile impreuna, chiar daca sunteti la distanta unul de celalalt. Iata cum!

By decembrie 22, 2015 No Comments

Man and woman lying back to back on large heart, both looking at laptop computers

Distanta poate fi un dusman intr-o relatie, dar si un aliat. Nu e usor, dar nici imposibil sa faci sa mearga o astfel de negatura. Necesita multa rabdare si o comunicare foarte buna. Si chiar daca Sarbatorile ar trebui petrecute in cuplu, trebuie sa stii ca exista o multime de variante pentru a fi impreuna chiar si de la distanta.

 

 

 

Potrivit site-ului la-psiholog.ro, 3% dintre relatii sunt considerate la distanta, iar o casatorie din 10 a avut la baza o relatie in care cei doi au fost departe unul de celalalt in primii trei ani. Cu alte cuvinte, daca ai o astfel de relatie trebuie sa stii ca nu esti singurul pe lume si ca viitorul poate suna chiar bine, daca stii cum sa il construiesti.

Daca te-a cuprins tristetea cu gandul ca nu veti fi impreuna de Craciun si de Revelion revino-ti in fire. Iata cum poti face sa va simtiti mai aproape ca niciodata in ciuda distantei care va desparte:

Folositi metodele de comunicare auditiva si vizuala disponibile astazi. Un video-call e de departe cea mai buna metoda de a-l simti aproape pe celalalt. Este important sa mentineti contactul si sa fiti in viata celuilalt cat de mult posibil. Inregistreaza-te in timp ce gatesti sau in timp ce colinzi ori cand spui „te iubesc” si trimite-i filmuletul. Garantat ca il va urmari de zeci de ori.

Pastrati conexiunea emotionala unul cu celalalt. Daca partenerul tau se confrunta cu o problema, se gaseste intr-o situtie neplacuta legata de familie sau de profesia sa tu trebuie sa ii oferi sprijinul, sa ii demonstrezi ca esti prezent/a. Cu atat mai mult de Sarbatori. Invingeti-va tristetea si faceti loc bucuriei. Demonstrati-va reciproc fericirea.

Faceti lucruri impreuna. In ciuda distantei trebuie sa mentineti intimitatea intre voi. E foarte important sa nu vorbiti doar la telefon, ci sa faceti si lucruri impreuna. Cum ar fi sa urmariti impreuna o emisiune TV sau acelasi film.

Faptul ca acest lucru este posibil o demonstreaza doi tineri coreeni care au gasit solutia inedita pentru a se apropia, iar pe retelele socializare fotografiile postate de cei doi au un real succes. Danbi Shin traieste la New York, iar Seok Li, la Seul, insa cei 11.000 de kilometri par sa nu fie un impediment pentru ei. Cei doi s-au fotografiat, simultan, in locurile in care se aflau si au creat colaje.

10_bis1
Proiectul se numeste „Half&Half” (Jumatate/Jumatate), iar cei doi tineri si-au propus sa descopere asemanarile si deosebirile intre stilurile lor de viata. O fotografie combina fetele lor in timp ce comunicau pe Skype, alta, mainile lor, in Times Square si pe un camp din Seul; in alta e un colaj al cinei lor (sushi vs. sandvis) si asa mai departe.

10_bis2 10_bis3

Poti face acelasi lucru cu partenerul tau in ziua de Craciun sau de Anul Nou. Fotografiati bradul, masa plina de bunatati, va faceti selfie-uri si vi le impartasiti reciproc. Si, de ce nu, puteti chiar incerca sa copiati ideea celor doi coreeni. Vi se va parea cu siguranta distractiv.

Ce parere ai, au sansa de reusita relatiile la distanta?

Hai pe Sentimente