Dating

Reguli de eticheta in datingul online

By februarie 21, 2013 No Comments

Reguli de eticheta in datingul onlineDatingul online are propriile sale reguli de eticheta, pe care este bine sa le respecti daca iti doresti sa te faci remarcat intr-un mod placut de cat mai multe persoane. Spre deosebire de o intalnire fata in fata, cand poti oberva exact cum reactioneaza partenerul la ceea ce spui si poti repara micile greseli cu un zambet sau o gluma, in datingul online lucrurile sunt mai complexe. Aici, tot ceea ce dezvalui despre tine iti poate crea o imagine pozitiva sau, dimpotriva, negativa.

Descopera ce reguli de eticheta trebuie sa respecti cand comunici pe un site de dating.

Creeaza-ti un profil real, doar daca esti interesat de datingul online

Prima si poate cea mai importanta regula de eticheta in datingul online este crearea unui profil real. Specialistii sustin ca ar trebui sa-ti creezi un profil doar daca intr-adevar esti interesat de datingul online si vrei sa-ti gasesti perechea prin intermediul unui site de matrimoniale. Altfel, ii induci in eroare pe ceilalti utilizatori care ar putea fi interesati de tine.

O alta regula de eticheta ce tine tot de contul real presupune sa publici fotografii personale, nicidecum fotografii luate de pe net, cu persoane pe care nu le cunosti, dar care in viziunea ta te-ar putea ajuta sa fii mai atragator.

Fii amabil si refuza politicos persoanele care nu te intereseaza

In datingul online, la fel ca in viata de zi cu zi, este bine sa fii amabil cu persoanele cu care comunici, sa ai o atitudine pozitiva si prietenoasa, insa fara a da impresia ca esti “disperat”. Daca sunt persoane care te contacteaza, dar de care nu esti interesat, refuza-le politicos. Intotdeauna este bine sa lasi loc de buna ziua, chiar si datingul online.

Scrie corect, fara prescurtari

Vremurile in care “asl pls”, “cmf” si “brb” faceau furori au apus de mult timp. Daca tii la eticheta si la imaginea ta in datingul online, este bine sa eviti prescurtarile, chiar daca iti este mai usor sa exprimi cateva cuvinte in cateva litere. De ce este aceasta o regula? Pentru ca este posibil ca unele persoane cu care comunici sa nu cunoasca prescurtarile si sa-si piarda interesul fata de tine cand vad ca nu inteleg nimic din ceea ce le scrii.

Aceeasi regula se aplica si in cazul gramaticii. Daca nu ai proprietatea unui termen sau daca nu esti sigur ca il scrii corect, poti consulta Dex-ul.

Evita injuriile

Evitarea injuriilor si folosirea unui limbaj decent este o alta regula de eticheta in datingul online. De asemenea, trebuie sa te feresti de afirmatiile rasiste, xenofobe sau de cele care fac referire la orientarile sexuale sau sunt jignitoare la adresa unei religii.

Raspunde la mailurile primite

Cand primesti un mail de la o persoana care vrea sa comunice cu tine, raspunde-i imediat ce ai ocazia, preferabil in aceeasi zi. Gaseste o formula de salut si raspunde scurt si la obiect la mail, dar in acelasi timp intr-o maniera interesanta. Poti incheia mailul cu o intrebare si un salut de final, pentru a fi sigur ca vei primi un raspuns.

Nu oferi detalii intime despre tine

Pana nu ajungi sa cunosti bine o persoana, evita sa dezvalui detalii intime despre tine. Este o regula de eticheta in datingul online, pe care daca o respecti ai sanse mai mari sa o transformi intr-un avantaj.

Nu pune intrebari indiscrete

Din spatele unui monitor, tinzi sa crezi ca ai voie sa intrebi orice iti trece prin cap, insa eticheta in dating online te obliga sa respecti persoana cu care comunici si sa nu-i adresezi intrebari indiscrete, ironice sau sarcastice.

Tu ce reguli respecti in datingul online?

Hai pe Sentimente

Leave a Reply