Dating

Scapa de vina ca esti singur

By ianuarie 18, 2013 No Comments

O despartire de o persoana cunoscuta pe un site de dating online te face sa te intrebi cu ce ai gresit de data aceasta. Cultura invinuirii persoanelor singure, promovata de societate, agraveaza problema. Se poate intampla ca relatia sa nu reziste nu pentru ca ai facut sau spus tu ceva anume, pe site-ul de dating online sau fata in fata, ci pur si simplu din princina incompatibilitatii. Autoinvinuirea ca actiune repetata are un efect distructiv asupra psihicului si iti micsoreaza sansele sa gasesti persoana potrivita. Fii realist si scapa de vina de a fi singur!

A avea o relatie, o realizare sau o alegere de viata?

Intr-o relatie reusita dintre doi oameni care s-au indragostit pe un site de dating online, acestia sunt compatibili, isi fac bine unul altuia, se completeaza si isi ofera reciproc ceea ce au nevoie. Cand o relatie te ajuta sa devii mai bun, atunci acea relatie este cu adevarat o realizare.

In caz contrar, este doar o alegere de viata. In timp ce persoanele singure sunt privite de catre societate ca si cum ar fi ceva in neregula cu ele, cei cu relatii sau casnicii nefericite sunt mai putin judecati. Fii constient de faptul ca uneori lumea este injusta si ca nu exista o reteta clasica a fericirii.

Caracteristicile unei persoane singure

Peste tot poti gasi abordata tema “X motive pentru care esti inca singur” pe site-urile de dating online, in reviste, la televizor etc. Pentru oamenii singuri, astfel de lucruri sunt greu de digerat. In general, din ele afli ca esti: egoist, lipsit de stima pentru propria persoana, instabil etc. Priveste-le detasat, ca pe o potentiala lectie.

In loc sa te consumi, pune pe hartie acele lucruri pe care ti-ar placea sa le schimbi la tine, precum si reprosurile pe care ti le-au facut fostii parteneri, cunoscuti printr-un serviciu de dating online sau in alt mod. Detaseaza-te, apoi priveste-le cu seriozitate. Intuitia iti va spune care defecte sunt reale si care sunt inventii demne de a fi aruncate la gunoi. Abia apoi vei sti ce trebuie sa schimbi la tine pentru ca in urmatoarea relatie sa nu mai faci aceeasi greseala.

Autoinvinuirea si efectele ei

Este foarte bine sa constientizezi greselile pe care le-ai facut in trecut, in viata sentimentala, pe un site de dating online sau in general. Nu orice greseala mai poate fi indreptata, insa ea este intotdeauna o lectie care te ajuta sa devii un om mai bun.

Nu trebuie sa te autoinvinovatesti la nesfarsit. Iti vei pierde increderea in tine si respectul pentru propria ta persoana, iar cand se intampla acest lucru, o vad si cei din jur. Viata ta nu se poate schimba decat in rau daca ajungi la concluzia ca meriti sa fii singur pentru ca nu ai calitatile necesare sa te iubeasca cineva. Pastreaza-ti obiectivitatea privind in permanenta si partea plina a paharului: calitatile tale, talentele tale, ceea ce te face o fiinta unica.

Tine cont de partile bune ale singuratatii

Nu uita niciodata ca iti trebuie curaj sa fii singur. Exista persoane care apeleaza la prieteni sau site-urile de dating online pentru a-si gasi rapid pe cineva, numai din cauza ca nu suporta sa fie singure. Daca ai suficient respect de sine incat sa nu accepti o relatie nefericita, plina de compromisuri, doar de dragul de a o avea, ar trebui sa fii mandru de tine.

Cand esti singur, ai timp sa te gandesti ce iti doresti cu adevarat de la viata si poti face lucruri la care altfel s-ar putea sa fii nevoit sa renunti.

Tu de ce te simti vinovat ca nu ai inca o relatie?

Hai pe Sentimente

Leave a Reply