Dating

Sentimente a sarbatorit Singles` Day

By noiembrie 29, 2018 decembrie 4th, 2018 No Comments

Singles` Day in Romania

Singles’ Day,  o sarbatoare cu vechime in cultura asiatica, este celebrata, in premiera, de Sentimente.

Cum a inceput?

Singles’ Day, sau sarbatoarea oamenilor singuri, a inceput in 1990, ca un mic protest impotriva Valentine’s Day (un fel de Dragobete international). Astfel, 4 studenti dintr-o facultate s-au hotarat sa se rupa de nostalgia singuratatii si sa celebreze faptul ca sunt singuri. Aceasta aniversare a persoanelor singure s-a extins in intregul campus si a evolutat rapid in urmatorii ani.

Mai tarziu, gigantul Alibaba a profitat de de aceasta “sarbatoare”, oferind reduceri la produse special dedicate oamenilor singuri. In mai putin de un an, 11.11 a devenit ocazia perfecta pentru a-ti face singur un cadou.

Simbolism

  • “1”: Cifra 1 simbolizeaza un individ, o singura persoana
  • “11”: Doua persoane diferite
  • “2 x (11)”: O celebrare a doua cupluri separate, fiecare format din doua persoane individuale
  • “11.11”: Cei patru studenti de la care a inceput intreaga traditie

E sarbatoare, deci daruiesc

Prin 2009, cand a preluat Alibaba sarbatoarea, cele mai populare produse erau biletele de avion si pachetele turistice pentru o singura persoana, insa, acum, exista reduceri masive la orice produs, in special la electrocasnice, telefoane si accesorii, etc. La scurt timp, lumea a inceput sa faca daruri tuturor, indiferent daca erau sau nu intr-o relatie. Ziua de 11 noiembrie a devenit o sarbatoare celebrata si de cei aflati intr-un cuplu, nu doar de persoanele singure. Doar in 2011, in Beijing, s-au casatorit mai mult de 4000 de cupluri, fata de media zilnica de 700 de casatorii.

Noi, Sentimente, ne-am gandit ca toata lumea merita sa isi gaseasca jumatatea.  De aceea, am ales sa celebram si noi alaturi de persoanele singure, oferind mai multe posibilitati membrilor de pe site sa isi gaseasca perechea (pana la urma, si singuratatea asta e mai buna in doi).

Voi ce credeti despre aceasta traditie?

Hai pe Sentimente

Leave a Reply