Dating

Te-ai intrebat de ce te indragostesti mereu de acelasi tip de barbati? Iata 3 explicatii

By noiembrie 19, 2014 No Comments

Te-ai intrebat de ce te indragostesti mereu de acelasi tip de barbati Iata 3 explicatiiPoate ca ai bifat mai multe relatii incheiate prost pana in acest moment, astfel ca ai putut constata ca pari sa alegi mereu acelasi tip de barbati. Cum insa incepi sa iti pierzi rabdarea (si speranta), este lesne de inteles ca te intrebi cum de faci intotdeauna acelasi tip de alegeri si niciodata pe cea… potrivita tie? Iata trei explicatii care iti pot folosi sa iti gasesti, mai devreme decat mai tarziu, Alesul!

1. Ai o atitudine negativista asupra iubirii

Nu ca te-ar putea condamna cineva, dupa atata suferinta in dragoste! Insa n-ar strica sa stii ca atitudinea negativista vizavi de iubire nu iti serveste deloc sa iti gasesti Marea Dragoste, oricat de frustrant ar suna asta, favorizand in schimb perpetuarea aceluiasi tipar distructiv si nefericit cu care te-ai obisnuit.

In loc sa te gandesti in permanenta cate obstacole trebuie sa depasesti pentru a-ti gasi jumatatea, mai bine ia lucrurile pe rand si concentreaza-te asupra micilor (si marilor) bucurii pe care fiecare etapa a unei relatii ti le poate oferi.

2. Nu faci nimic pentru a obtine ceea ce iti doresti

Nu este suficient sa te gandesti la ceea ce vrei, trebuie sa si actionezi in consecinta! Sentimente.ro te poate ajuta in acest sens: odata ce ti-ai facut un cont, ti-ai completat profilul si a gasit o fotografie interesanta de profil, lucrurile vor veni de la sine.

Este drept ca fiecare demers de acest tip are riscurile sale – dar cine nu risca, nu castiga! Iar tu stii deja foarte bine ca iti doresti o relatie trainica, autentica, pe care nu o vei obtine fara a-ti asuma riscurile aferente.

3. Nu iti rezolvi problemele

Nimeni nu este perfect: toti purtam cu noi un bagaj emotional de experiente traumatice, mai mici sau mai mari, care ne influenteaza – de multe ori inconstient – alegerile. Daca descoperi ca faci mereu alegeri nepotrivite pentru tine, care nu iti aduc decat suferinta pe termen lung, este cazul sa iei masuri, sa descoperi ce anume te determina sa te indrepti catre un anumit tip de barbati si sa ii tii la distanta pe aceia care chiar au potentialul de a te face fericita.

Discutiile cu un terapeut priceput iti pot fi de folos, la fel si eforturile proprii de autocunoastere, prin analiza comportamentului, obiceurilor etc. perpetuate de-a lungul anilor si descoperirea “radacinilor” lor.

 

Tu cum ai depasit obstacolele care te-au tinut departe de Marea Iubire?

 

Foto: girlfriendopedia.com

Hai pe Sentimente

Leave a Reply