Dating

Te temi de angajament? Iata cum scapi de aceasta fobie

By septembrie 12, 2014 No Comments

CommitmentPoate chiar mai dificil decat sa ai de-a face cu un barbat care fuge mancand pamantul de angajament este sa fii tu insati o astfel de persoana. Desi iti doresti o relatie serioasa, ori de cate ori ajungi in punctul cheie in care lucrurile devin stabile si se indreapta intr-o directie clara, dai bir cu fugitii. Te-ai saturat sa repeti acelasi tipar la infinit? Iata ce poti face pentru a scapa de fobia angajamentului!

Daca te confrunti cu “simptome” specifice unei temeri acute de angajament in viata amoroasa, probabil ai remarcat ca acestea se manifesta si in alte domenii. Spre exemplu, te trezesti adesea vrand sa anulezi in ultimul moment (si uneori chiar o faci) planurile pe care ti le-ai facut cu prietenii si, in plus, urasti tot ce inseamna program fix, ore fixe si termene limita (cand vine vorba despre viata ta profesionala).

Toate acestea nu inseamna ca esti o persoana neserioasa, dimpotriva. “Simptomele” fricii de angajament pot fi gestionate eficient, inclusiv in sfera amoroasa, daca tii cont de cateva sugestii utile:

 

Incepe cu pasi mici

Scopul final este acela de a scapa complet de fobia de angajament, dar, pana acolo, bifeaza mici victorii. Ia decizii pe termen scurt si nu iti promite nimic – in definitiv, faci tot ce poti pentru a te schimba si asta este tot ce conteaza.

Important este sa te expui cat mai mult situatiilor de care te temi – de pilda, daca descoperi ca refuzi sa iesi cu barbati de teama ca iar vei da bir cu fugitii, ia decizia constienta de a trece peste aceasta frica si de a interactiona cu cat mai multi, pentru a te simti tot mai confortabil in situatiile respective si a reusi, in cele din urma, sa ai relatia pe care ti-o doresti.

 

Asculta-ti intuitia

Ai decis ca barbatul x nu merita timpul tau? Perfect, ai putina incredere in abilitatea ta de a discerne partenerii cu care ai sanse reale sa ai o relatie serioasa – cu tot cu temerile cu care te confrunti – de aceia cu care n-ai face decat sa iti pierzi timpul. Nu pune la indoiala fiecare decizie pe care o iei, ci asuma-ti-o ca atare si mergi mai departe.

 

Este ok sa iti schimbi parerea

Chiar daca acum ai luat o decizie ferma, nu inseamna ca nu ai dreptul sa te razgandesti. In corelatie cu punctul anterior, esentialul este sa faci ce simti cu adevarat, nu sa te lasi ghidata de temeri. Daca simti ca singura modalitate prin care iti poti lua un angajament serios este sa iti spui ca, de fapt, nu este nimic serios, atunci fa-o si vezi ce se intampla mai departe.

 

Tu cum iti gestionezi problemele de angajament?

 

Foto: potorski.pl

Hai pe Sentimente

Leave a Reply