Ce e nouDatingIntrebarea saptamaniiMatrimoniale

Este relația monogamă de viitor?

By iunie 17, 2021 No Comments

Relația monogamă poate fi de viitor și are loc atunci când ești împreună cu cineva și nu urmărești sentimente, acțiuni sexuale sau romantice cu nimeni altcineva. Atât timp cât ești împreună cu partenerul tău, orice lucru care contravine acestor reguli este considerat infidelitate.

  Doi oameni pasionați de mințile și corpurile celuilalt, își dedică timpul și energia explorând cel mai adânc sine al celuilalt. Își imaginează că se deplasează împreună prin lume ca unul singur.

  Dacă monogamia este privită ca pe un model de relație, oamenii nu reușesc să o considere ca fiind o opțiune pentru modul în care poate funcționa o relație. Ca orice altă abordare a iubirii, vine cu o multitudine de puncte tari și puncte slabe. Acestea pot funcționa pentru unele cupluri, dar nu pentru toate.

Este monogamia potrivită pentru tine?

  În ultimii ani a existat o schimbare concertată de la monogamie, deoarece mulți oameni urmăresc non-monogamie etică sau relații deschise. Deci, pentru ce fel de oameni se potrivește monogamia?

  Monogamia funcționează cel mai bine atunci când ambii parteneri sunt pe deplin dedicați acestui stil de relație. Și-o doresc pentru ei înșiși, ca modalitate principală de relaționare romantică și sexuală.

  Pentru a lua în considerare cu adevărat valoarea monogamiei, experții în matrimoniale au oferit mai multe detalii despre modelul durabil al iubirii și cum să discuți cu partenerul tău.

  Un cuplu ar putea vedea că flirtul cu o altă persoană din afara cuplului încalcă regulile, în timp ce altul ar putea să nu.

Cum să discuți despre a fi monogam cu partenerul tău

  În funcție de vârsta pe care o ai și de așteptările tale, monogamia ar putea părea la fel de naturală ca respirația. Adesea, doi oameni au viziuni extrem de diferite cu privire la monogamie și acest lucru poate crea tensiune.

  Dacă te întâlnești cu cineva într-un context non-monogam și îți dorești să deveniți un cuplu monogam, acest lucru poate fi descurajant dacă nu ești sigur de părerea celuilalt.

Un studiu observă că este important să explorezi toate dorințele și așteptările tale și sugerează următoarele subiecte de discuție, înainte de a face primul pas:

De ce vrei să fii monogam și ce te atrage la monogamie?

Cum arată pentru tine monogamia? Sexual? Practic? Emoțional?

Care sunt comportamentele pe care le consideri monogame, dar non-monogame?

Ce vei face când te vei simți atras de ceva sau de cineva care îți încalcă acordul monogam?

Cum vei reacționa în ceea ce privește sentimentele și comunicarea cu partenerul tău?

Cum faci ca monogamia să funcționeze?

Nu există lipsă de sfaturi pe această temă, având în vedere statutul monogamiei ca model de relație din ultimele secole. Astăzi, conexiunea dintre oameni este facilitată de aplicațiile de dating și de dorința puternică de a-i explora pe ceilalți oameni. Iată trei idei pentru ca o relație de acest gen să funcționeze:

Fii deschis și sincer cu privire la dorințele și nevoile tale

  S-ar putea să crezi că ștergerea conexiunilor sub alte forme de non-monogamie prin monogamie este mai simplu, doar pentru a avea o relație monogamă sănătoasă și iubitoare. 

  În orice tip de relație, monogamia funcționează cel mai bine atunci când există o bază de încredere și o comunicare deschisă și onestă între parteneri.

   Pentru bărbați, aceasta înseamnă tendință de a fi stoic și tăcut și de a lucra la deschiderea cu partenerul său despre sentimentele sale. Acest lucru poate fi descurajant, însă vă va aduce mai aproape de a forma relație bazată pe încredere.

Nu încerca să forțezi ceva ce nu funcționează

Este important să recunoaștem că relația monogamă poate fi de viitor însă nu poate fi pentru toată lumea. Uneori relațiile dintre persoanele care doresc lucruri fundamental diferite nu sunt viabile. Dacă niciuna dintre părți nu simte că poate face compromisuri, va fi greu să evolueze.

„Nu se poate ajunge la o altă compatibilitate sau reciprocitate între parteneri și trebuie să renunțați, în ciuda cât de greu ar putea fi acest lucru”, a spus Caraballo.

Păstrează un stil distractiv

 Poate că cea mai mare provocare ca o relație monogamă să fie longevivă și de succes este să păstrezi o parte din acel sentiment de entuziasm care vine cu relațiile noi. Planificați-vă datele, surprizele de primăvară, fiți romantici – nu doar la aniversări, zile de naștere și de Ziua Îndrăgostiților.

Dacă monogamia este despre alegerea unei persoane cu care să ai o relație durabilă, faceți-o să se simtă dorită continuu.

Micile gesturi în ocazii neașteptate au făcut întotdeauna diferența. Pot face ca relația să să se simtă proaspătă și interesantă chiar și atunci când sunteți împreună de mulți ani.

Hai pe Sentimente

Leave a Reply