Matrimoniale

Ce sa nu sa spui niciodata intr-o cearta in cuplu

By decembrie 13, 2013 ianuarie 14th, 2021 One Comment

Cearta in cuplu este inevitabila in orice tip de relatie, fie ea familiala, intre prieteni sau in cuplu. Cele mai dureroase sunt insa cele in viata de cuplu, deoarece, de multe ori se spun lucruri care pot face mult rau in plan afectiv, pe un termen destul de lung. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le eviti cu orice pret atunci cand ai o cearta cu partenerul:

1. “Vreau sa divortez”

Psihologii sunt de parere ca aceasta afirmatie este una dintre cele mai periculoase in timpul unei dispute in cuplu. Are un impact emotional foarte puternic asupra partenerului, deoarece induce ideea ca sentimentele tale nu sunt atat de puternice pentru el si ca ai putea sa renunti la casnicie foarte usor.

Chiar daca momentul tensionant trece, aceasta afirmatie ii va ramane intiparita in minte partenerului tau de viata, care va fi macinat de frustrari si indoieli. Asadar, in momentele de maxima de tensiune si furie, evita cu orice pret aceasta afirmatie si incearca sa te gandesti la consecintele pe care le-ar avea vorbele tale asupra viitorului relatiei.

2. “Nu sunt suparat/a”

Sa spui ca nu esti suparat, desi sufletul tau iti spune exact contrariul este o alta greseala imensa pe care o poti face in timpul unei dispute. Tacerea si ignorarea emotiilor noastre este cea mai comuna reactie intr-un conflict, spune psihologul american Lisa Bahar.

Negarea frustrarilor si lipsa comunicarii pot duce rapid la deteriorarea relatiei. Desi este destul de greu sa spui lucrurilor pe nume, cel mai bine este sa iti exprimi trairile si sa-i explici partenerului tau problema in loc sa negi propriile frustrari.

3. “Esti la fel ca tatal meu”

Aceasta fraza ar putea cadea ca un trasnet asupra partenerului tau, deoarece el va asocia aceste afirmatii cu faptul ca tu deja nu il mai vezi ca o persoana unica, speciala, ci ca pe un om familiar. De asemenea, aceasta afirmatie il va face pe partenerul tau sa rabufneasca si mai tare, pentru a-ti argumenta contrariul, iar de aici conflictul ar putea lua o amploare si mai mare.

sursa: acasa.ro

Hai pe Sentimente

Comentarii

Leave a Reply