Matrimoniale

3 secrete ale unei relatii fericite care te-ar putea surprinde

By martie 4, 2014 No Comments

secrete relatie fericitaO relatie fericita nu se construieste de la sine, ci necesita implicare, devotament si disponibilitate din partea ambilor parteneri. Astfel, daca te afli la inceputul unei povesti de iubire, este important sa stii ce poti face pentru ca tu si partenerul tau sa traiti fericiti pana la adanci batraneti.

1. Angajamentul este o decizie pe care o iei in fiecare zi

In prezent, casniciile se fac si se desfac cu foarte multa usurinta. Iar unul dintre motive este lipsa angajamentului pe termen lung. Promisiunea de a-i fi alaturi ceiluilalt la bine si la rau ar trebui sa reprezinte mai mult decat niste simple cuvinte rostite in cadrul unei ceremonii.

Asadar, tu si jumatatea ta, intalnita sau nu pe un site de dating online, va doriti sa sfidati statisticile ingrijoratoare cu privire la longevitatea relatiilor si trainicia jurmintelor? Daca da, este necesar sa va reinnoiti dedicarea si angajamentul unul fata de celalalt in fiecare zi.

O relatie pe termen lung implica, pe langa iubire, si o decizie constienta, reluata la infinit, de a ramane alaturi de celalalt, cat si recunoasterea si acceptarea faptului ca o poveste de iubire are parte atat de momente inaltatoare, cat si de perioade mai putin fericite.

2. Comunicarea sincera? Un cliseu adevarat

Ai auzit in repetate randuri ca legaturile matrimoniale puternice se creeaza si se mentin cu ajutorul comunicarii autentice. Nu este suficient sa ii povestesti celuilalt ce ai facut peste zi; comunicarea adevarata implica si capacitatea de a-i spune jumatatii tale ce anume te supara, dar si aceea de a-l asculta cu inima si mintea deschise, dispus/a fiind sa o intelegi si sa o accepti fara judecati.

3. Intimitatea ramane esentiala

Intimitatea, fie ea emotionala sau sexuala, este esentiala intr-o relatie fericita pana la adanci batraneti. Dupa perioada initiala de dating, cuplurile intra intr-o rutina benefica pentru confortul lor, dar adesea nociva pentru intimitate. Nu uita ca relatia necesita implicare si constientizare zilnica, iar intimitatea este unul dintre cele mai pretioase aspecte la care trebuie sa lucrezi, alaturi de jumatatea ta, in mod constant.

Foto: quickie-divorce.com

Hai pe Sentimente

Leave a Reply