Matrimoniale

4 discutii despre sex pe care ar trebui sa le ai cu partenerul de cuplu

By octombrie 4, 2013 One Comment

dragosteSexul nu ar trebui sa fie un subiect tabu in cuplu, deoarece el este unul dintre motoarele care ajuta la functionarea relatiei. Sigur ca, uneori, subiectele despre sex te pot face sa-ti fie jena sau teama de reactia partenerului, insa daca vrei ca lucrurile sa evolueze in directia cea buna, trebuie sa treci peste aceste sentimente.

1. Timingul perfect
Partenerul tau de cuplu vrea sex, tu nu. Ce faci in situatia aceasta? Te faci ca nu intelegi mesajul, te ia brusc somnul sau faci un compromis si accepti contactul intim in ciuda faptului ca nu ti-l doresti? In principiu, nu ar trebui sa faci nimic din toate acestea, intrucat se poate intampla ca timingul vostru sa nu coincida. Nu este un capat de lume cand apare aceasta situatie si nici nu ar trebui sa te simti vinovat ca dorinta sexuala intarzie sa te cuprinda.

Pur si simplu, ceea ce trebuie sa faci este sa discuti deschis cu partenerul tau si sa-i spui ca nu si-a ales cel mai bun moment pentru sex. In general, nu ar trebui sa-ti gasesti scuze, deoarece pot parea penibile. Daca te cunoaste suficient de bine, partenerul tau va intelege situatia si nu va insista.

2. Planificarea
Lipsa de spontaneitate ucide pasiunea din dormitor, dar uneori poate fi extrem de benefica. Omul modern nu mai poate trai dupa mentalitatile care existau acum doua secole, iar acest lucru este valabil si atunci cand vine vorba despre sex. Fiecare are un program zilnic incarcat, iar putinele ore libere trebuie calculate in asa fel incat sa fie de ajuns pentru toate activitatile de acasa.

In acest context, planificarea partidelor de sex nu este o greseala, ci este chiar indicata, mai ales daca aveti si copii.

3. Limitele
Foarte multe cupluri evita sa vorbeasca despre preferintele lor sexuale, de aceea se poate ajunge in situatia in care unul dintre parteneri initiaza un tip de sex pe care celalalt nu-l doreste. Pentru a evita situatiile in care te intrebi “cum am ajuns sa fac asa ceva, desi nu imi doream” cel mai bine este sa discuti cu partenerul tau despre limitele sexului, despre punctul pana la care esti dispus sa experimentezi.

4. Feedbackul
Toata viata astepti feedbackuri de la profesori, de la sef, de la parinti si de la prieteni. Atunci de ce nu ai astepta un feedback si de la partenerul tau de cuplu? Discutati despre ceea ce v-a placut in timpul partidei de sex, pentru a sti ce mai trebuie sa imbunatatiti. Evitarea acestei discutii va plafoneaza din punct de vedere sexual.

sursa: acasa.ro

Hai pe Sentimente

Comentarii

Leave a Reply