Matrimoniale

4 lectii pe care le inveti in primul an de mariaj

By noiembrie 8, 2013 No Comments

4-lectii-pe-care-le-inveti-in-primul-an-de-mariajMariajul nu va fi niciodata o joaca de copii, indiferent cat de priceputi veti fi in a reusi sa treceti peste toate obstacolele care vor aparea in cale. Cu toate acestea, primele 12 luni de casnicie au o importanta cruciala. Este perioada in care atat tu, cat si partenerul acumulati unele dintre cele mai valoroase lectii de viata, esentiale pentru viitorul relatiei voastre.

Iata care sunt lectiile de viata pe care orice cuplu le invata in primul an de mariaj:

1. Momentele intime sunt cu adevarat importante
Primul an de mariaj te invata ca momentele pe care le petreceti impreuna, atunci cand sunteti singuri in intimitatea casei voastre, sunt cu adevarat importante. Va apropie si mai mult unul de celalalt din punct de vedere sentimental si va ajuta sa creati amintiri comune placute.

2. Este bine sa nu reactionezi la nervi
O alta lectie importanta pe care ti-o da primul an de mariaj este aceea ca nu este bine sa reactionezi in momentele tensionate. Decat sa spui ceva ce vei regreta, mai bine incerci sa iti indrepti atentia catre altceva. Din pacate, la nervi, multe cupluri abia casatorite ajung sa isi spuna cuvinte care nu mai pot fi retrase oricat s-ar stradui.

3. Partenerul/a te iubeste desi nu esti perfect/a
Cu bune si cu rele, la bine si la rau! Aceasta este dovada de dragoste suprema, iar daca rezistati primului an de mariaj, inseamna ca aveti toate sansele sa imbatraniti impreuna. In primele 12 luni de la casatorie fiecare dintre voi il va cunoaste pe celalalt asa cum este el cu adevarat. Iar faptul ca sotul/sotia continua sa te iubeasca, in ciuda tuturor defectelor tale, este o alta lectie valoroasa.

4. Rabdarea este o virtute
Sunteti doua persoane diferite, insa daca nu inveti sa va respectati reciproc, veti avea probleme in viitor si relatia voastra poate sa ia o intorsatura negativa. In primul an vei invata ca rabdarea este o virtute, iar daca iti iubesti partenerul, trebuie sa ai suficienta rabdare cu pasiunile sau priceperea sa in anumite domenii in care tu poate excelezi.

sursa: acasa.ro

Hai pe Sentimente

Leave a Reply