Matrimoniale

4 reguli matrimoniale pentru o casnicie fericita

By mai 15, 2012 3 Comments

Trecerea de la statutul de femeie singura la cel de femeie casatorita implica adaptarea la o noua realitate a vietii. Pentru a construi o casnicie fericita, trebuie sa recunosti, sa apreciezi si sa imbratisezi noul tau statut, fara sa pierzi legatura cu tine ca individ. Una dintre regulile matrimoniale o reprezinta echilibrul.

Iata in continuare 4 reguli matrimoniale pentru o casnicie fericita si echilibrata:

1 Tine cont de partenerul de viata

Statutul de persoana casatorita implica, in mod obligatoriu, obligatii matrimoniale. Una dintre ele este nevoia de a tine cont si de celalalt, realizand cu adevarat ceea ce inseamna “noi”. Orice opinie pe care o exprimi, orice nevoie de-a ta, orice gest inceteaza sa fie ceva care are legatura numai cu tine. Ia in consideratie parerea partenerului de viata si nu uita nicio clipa ca un lucru pe care crezi ca il faci doar pentru tine poate sa-l afecteze si pe celalalt.

Implica-ti partenerul in deciziile care va afecteaza pe amandoi chiar si inainte de nunta. Daca obisnuiesti sa iei singura toate deciziile care va privesc, iubitorul tau va deveni un sot dezinteresat, obisnuit sa te lase pe tine sa rezolvi problemele matrimoniale. Specialistii in relatii atrag atentia asupra tendintei gresite a femeilor de a prelua initiativa si de a organiza singure nunta. Potrivit specialistilor, aceleasi femei se plang mai tarziu ca au soti care lasa pe umerii lor toate deciziile importante.

2 Accepta existenta unor dezacorduri

De-a lungul casniciei, divergentele matrimoniale apar in mod inevitabil. Incurajeaza comunicarea pentru ca fiecare sa poata spune ce parere are si incercati sa ajungeti la un compromis acolo unde se poate. Specialistii in relatii spun ca in casnicie lucrurile merg asa cum isi doreste unul dintre soti in proportie de 50%. Divergentele de opinie trebuie gestionate inteligent, in asa fel incat ambii parteneri sa aiba impresia ca totul s-a desfasurat corect. Numai in acest mod se evita frustrarile si resentimentele.

3 Pastreaza-ti hobby-urile intacte

Daca te pasioneaza pictatul sau ai o alta activitate care te face fericita, nu renunta la ea doar pentru ca te-ai casatorit. Hobby-urile fac parte din identitatea fiecaruia, iar renuntarea la ele poate insemna renuntarea la o parte din sine.

Psihologii spun ca este sanatos si de preferat ca partenerii sa continue sa faca acele lucruri care le aduceau fericirea chiar si atunci cand sotul sau sotia nu impartaseste aceeasi pasiune. Un timp petrecut departe de celalalt are efecte benefice deoarece inseamna incarcare cu energie pozitiva, iar in final acest lucru duce la satisfactii matrimoniale.

4 Cultiva prieteniile

Unele femei fac greseala de a considera ca nu mai au nevoie de nimeni in afara de sot, odata ce se casatoresc. Insa psihologii si specialistii in relatii afirma ca prieteniile de dinainte de casatorie ar trebui sa continue si dupa, deoarece fac parte din evolutia fiecaruia. Ideal este sa reusesti sa-ti tratezi prietenii cu aceeasi atentie si sa oferi aceeasi daruire ca inainte, fara sa faci discriminari de tipul: ma intalnesc numai cu cei care au o relatie, socializam numai cu cupluri care au copii ca si noi etc. Relatiile matrimoniale nu trebuie sa influenteze negativ relatiile de prietenie.

Hai pe Sentimente

Comentarii

  • Ika spune:

    Multumim pentru cutinvele fumoase si in acelasi timp ca ne-ati fost alaturi in acele zile minunate si atat de speciale pentru noi. Am cautat ceva pana v-am gasit: o echipa de profesionisti care intrunea toate dorintele ( mofturile ) unei mirese .Am dorit un cameraman doar pentru mireasa si unul doar pentru mire care sa surprinda toate momentele pe tot parcursul nuntii dorinta indeplinita. Am dorit 3 sesiuni de fotografii in mai multe locatii alta dorinta implinita. Am dorit colaje cu fotografii de cand eram mici(noi am dat doar fotografiile) inca o dorinta indeplinita. Am dorit 3 camere de filmat si 2 aparate foto pe tot parcursul nuntii am avut mai mult de atat iar rezultatele au fost pe masura. Sesiunile foto au iesit extraordinare atat datorita indicatiilor si fanteziei fotografilor cat si datorita multimii de obiecte pe care acestia le aveau in recuzita. Ar mai fi multe de spus dar nu am randuri de ajuns! Va multumesc inca o data si o sa va chemam si la botez!

  • ciutacu adeluta spune:

    sunt de acord cu pct.4-concluzii vizavii de serul uman ,mai ales ca fiecare are o evolutie individuala unde linia in plan orizontal ca si vertical nu este tot timpul suprapusa cu cea a partenerului -orice natura-..si atunci…functia x-omul-este o ecuatie continua….pana la deces…
    -relatia comuna este aceeasi cand se vrea ceva prin reciprocitate….
    -e bine ca oamenii sa filozofeze…..tine neuronii in miscare….
    -paaaaa

    • Yo spune:

      Tanti…matale esti NEBUNA…..cu gramatica romana esti la pamant….iar la filosofie esti sub pamant…concluzia oricui….esti NEBUNA de Legat

Leave a Reply