Site icon Blog matrimoniale

4 reguli matrimoniale pentru o casnicie fericita

Trecerea de la statutul de femeie singura la cel de femeie casatorita implica adaptarea la o noua realitate a vietii. Pentru a construi o casnicie fericita, trebuie sa recunosti, sa apreciezi si sa imbratisezi noul tau statut, fara sa pierzi legatura cu tine ca individ. Una dintre regulile matrimoniale o reprezinta echilibrul.

Iata in continuare 4 reguli matrimoniale pentru o casnicie fericita si echilibrata:

1 Tine cont de partenerul de viata

Statutul de persoana casatorita implica, in mod obligatoriu, obligatii matrimoniale. Una dintre ele este nevoia de a tine cont si de celalalt, realizand cu adevarat ceea ce inseamna “noi”. Orice opinie pe care o exprimi, orice nevoie de-a ta, orice gest inceteaza sa fie ceva care are legatura numai cu tine. Ia in consideratie parerea partenerului de viata si nu uita nicio clipa ca un lucru pe care crezi ca il faci doar pentru tine poate sa-l afecteze si pe celalalt.

Implica-ti partenerul in deciziile care va afecteaza pe amandoi chiar si inainte de nunta. Daca obisnuiesti sa iei singura toate deciziile care va privesc, iubitorul tau va deveni un sot dezinteresat, obisnuit sa te lase pe tine sa rezolvi problemele matrimoniale. Specialistii in relatii atrag atentia asupra tendintei gresite a femeilor de a prelua initiativa si de a organiza singure nunta. Potrivit specialistilor, aceleasi femei se plang mai tarziu ca au soti care lasa pe umerii lor toate deciziile importante.

2 Accepta existenta unor dezacorduri

De-a lungul casniciei, divergentele matrimoniale apar in mod inevitabil. Incurajeaza comunicarea pentru ca fiecare sa poata spune ce parere are si incercati sa ajungeti la un compromis acolo unde se poate. Specialistii in relatii spun ca in casnicie lucrurile merg asa cum isi doreste unul dintre soti in proportie de 50%. Divergentele de opinie trebuie gestionate inteligent, in asa fel incat ambii parteneri sa aiba impresia ca totul s-a desfasurat corect. Numai in acest mod se evita frustrarile si resentimentele.

3 Pastreaza-ti hobby-urile intacte

Daca te pasioneaza pictatul sau ai o alta activitate care te face fericita, nu renunta la ea doar pentru ca te-ai casatorit. Hobby-urile fac parte din identitatea fiecaruia, iar renuntarea la ele poate insemna renuntarea la o parte din sine.

Psihologii spun ca este sanatos si de preferat ca partenerii sa continue sa faca acele lucruri care le aduceau fericirea chiar si atunci cand sotul sau sotia nu impartaseste aceeasi pasiune. Un timp petrecut departe de celalalt are efecte benefice deoarece inseamna incarcare cu energie pozitiva, iar in final acest lucru duce la satisfactii matrimoniale.

4 Cultiva prieteniile

Unele femei fac greseala de a considera ca nu mai au nevoie de nimeni in afara de sot, odata ce se casatoresc. Insa psihologii si specialistii in relatii afirma ca prieteniile de dinainte de casatorie ar trebui sa continue si dupa, deoarece fac parte din evolutia fiecaruia. Ideal este sa reusesti sa-ti tratezi prietenii cu aceeasi atentie si sa oferi aceeasi daruire ca inainte, fara sa faci discriminari de tipul: ma intalnesc numai cu cei care au o relatie, socializam numai cu cupluri care au copii ca si noi etc. Relatiile matrimoniale nu trebuie sa influenteze negativ relatiile de prietenie.