Matrimoniale

4 sfaturi pentru a fi mereu fericita

By noiembrie 1, 2013 No Comments

652x450_121647-4-sfaturi-pentru-a-fi-mereu-fericitaFericirea este starea pe care oamenii vor sa o cunoasca in fiecare moment al vietii, deoarece fiecare dintre noi considera ca aceasta stare contribuie la implinirea personala. Este greu de definit fericirea, dar cu toate acestea fiecare persoana isi da seama cand este cuprinsa de ea. Emotiile pozitive, satisfactia, bucuria intensa, toate acestea tradeaza fericirea, dar ce trebuie sa faci pentru a putea fi fericita cu adevarat?

Expertul in managementul stresului Paula Davis-Laack sustine ca sunt cateva modalitati prin care poti fi fericita mereu, daca tii cont de cateva sfaturi simple.

1. Renunta la a-ti dori totul
Este aproape imposibil sa excelezi la toate capitolele. Este bine sa iti stabilesti teluri inalte in viata, cum ar fi sa ai un job bine platit, o viata aromonioasa de familie, o sanatate de fier si o relatie perfecta de cuplu, dar atunci cand ceva nu functioneaza, simti ca te cuprinde panica, devii stresata, frustrata si chiar nefericita.

Daca vrei sa fii fericita, trebuie sa renunti la a-ti dori totul. In schimb, te poti concentra pas cu pas asupra fiecarui lucru pe care doresti sa il obtii.

2. Nu mai pune pret pe lucrurile materiale
Lucrurile materiale iti pot da o satisfactie imensa pe moment, dar ele nu iti aduc neaparat fericirea. Vrei o masina precum a vecinului, doar pentru ca ti se pare ca este cool? Vrei haine de firma, ca sa simti privirile invidioase ale celor din jur? Daca te simti fericita in aceste situatii, trebuie sa stii ca aceasta fericire este una falsa, de fatada.

Fericirea adevarata se construieste din lucrurile care nu pot fi palpate: iubire, doscoperirea sinelui, bunatate, generozitate etc.

3. Gandeste negativ
Suna ciudat sa spui cuiva ca gandirea negativa poate sta la baza fericirii, dar asa este. Atat timp cat gandirea negativa nu devine extrema, ea este benefica, intrucat te ajuta sa te mobilizezi mai bine si sa te straduiesti mai mult sa obtii ceea ce iti doresti. De asemenea, gandirea negativa te face sa fii mai puternica si mai putin dezamagita atunci cand lucrurile nu ies asa cum vrei.

4. Evita capcanele fericirii
“Voi fi fericita cand voi slabi”, “voi fi fericita cand ma voi casatori”, “voi fi fericita cand voi fi promovata”. Ti-ai zis de multe ori astfel de fraze in gand? Acestea sunt doar capcane ale fericirii sau fericiri de viitor. Nu este rau sa ai astfel de teluri, insa daca nu ti le indeplinesti, unde va mai fi fericirea ta?

sursa: acasa.ro

Hai pe Sentimente

Leave a Reply