Matrimoniale

5 mituri despre dating-ul online

By iunie 12, 2012 No Comments

Este foarte probabil sa fi auzit deja ca este stupid sa faci dating online, ca este pentru oameni ratati, ca numai disperatii ajung sa apeleze la site-uri de intalniri online sau ca nu se cauta decat aventuri sexuale. Nimic mai neadevarat, sustin specialistii, care contrazic si desfiinteaza cele mai frecvente mituri care roiesc in jurul dating-ului online.

1. Dating-ul online este pentru oameni disperati, ratati etc.

Exista o stigma care planeaza de foarte mult timp asupra persoanelor care intra pe site-uri de matrimoniale sau dating online.

Sunt mai multe pareri legate de tipul de oameni care apeleaza la aceste servicii si nu intotdeauna sunt foarte bine vazute – sunt considerate ratate, disperate, singure, incapabile de a-si gasi prieteni sau iubiti etc.

Cu toate acestea, avand in vedere ca, in epoca contemporana, petrecem mai mult timp in fata calculatorului decat in interactiuni sociale, acesta a devenit unul dintre cele mai sigure si la indemana mijloace de a-ti gasi un partener cu care sa formezi un cuplu.

2. Toata lumea minte cand faci dating online

E adevarat ca este mai usor sa ascunzi lucruri si informatii atunci cand esti in spatele unui id sau profil de internet, insa nu inseamna ca absolut toate conturile sunt false si ca nu poti cunoaste oameni de buna calitate si credinta, la fel ca tine, care cauta sprijin, suport, cunoastere si oameni cu care sa comunice deschis.

3. Site-urile de intalniri online sunt periculoase

Nu mai periculoase decat orice alte site-uri de servicii online, spun specialistii, care sustin ca siguranta membrilor este garantata prin politici si reguli de confidentialitate pe astfel de site-uri, si ca, de cele mai multe ori, este chiar vina utilizatorului ca furnizeaza oamenilor necunoscuti informatii si date personale care le pun siguranta in pericol.

Atat timp cat fiecare utilizator se limiteaza la furnizarea unor informatii generale, fara a patrunde in aspecte prea personale sau intime, atunci nu ai de ce sa iti faci griji. Dezvaluie astfel de informatii doar celor care-ti inspira incredere sau dupa ce ajungi sa ii cunosti, in persoana.

4. Este prea multa vorbarie, fara niciun pic de actiune

Dating-ul online presupune interactiunea in scris. Atunci cand esti la intalniri online, primul mijloc prin care incepeti sa va cunoasteti mai bine este comunicarea virtuala.

Insa nu inseamna ca “vorbaria” trebuie sa bata actiunea. Oricand sunteti pregatiti si simtiti nevoia, puteti trece de la discutii virtuale la a va intalni fata in fata si a trece la urmatoarea etapa a relatiei pe care ati inceput-o online.

5. Toata lumea cauta aventuri sexuale pe site-urile de dating online

Este adevarat ca site-urile de matrimoniale sau de dating online reprezinta un mediu propice pentru a cauta astfel de parteneri, insa nu toata lumea care apeleaza la aceste servicii vizeaza sexul si atat.

Exista persoane care sunt in cautarea unui suflet-pereche, care vor sa cunoasca oameni singuri, disponibili, cu care sa se cunoasca si apoi, sa transforme totul intr-o relatie de lunga durata.

Nu trebuie sa mergi pe premisa ca cei care fac dating online sunt vanatori de experiente sexuale si atat, insa este important sa inveti sa ii recunosti pe aceia si sa ii eviti.

Hai pe Sentimente

Leave a Reply