Matrimoniale

5 ponturi pentru a-ti proteja relatia de infidelitate

By ianuarie 27, 2014 No Comments

652x450_126971-5-sfaturi-pentru-a-ti-proteja-relatia-de-infidelitateOamenii se tem dintotdeauna de infidelitate. Aceasta este cauza celor mai multe dintre despartiri si o adevarata fobie a tuturor indragostitilor. Exista oare o cale sigura prin care poti evita sa inseli sau sa fii inselat/a?

Iata cum sa iti faci relatia mai puternica si implicit, cum sa-i creezi un scut anti-tradare, potrivit sfaturilor Laurei Berman, consilier de cuplu si profesor la Universitatea Northwestern din Chicago, SUA.

1. Ai grija de tine! Oamenii sunt atrasi de ceea ce vad. Atunci cand esti deja intr-o relatie, esti predispus/a la a cadea in capcana neglijentei. Continua sa te ocupi de mentinerea sau chiar de imbunatatirea aspectului propriu, pentru a fi mereu atragatoare pentru partenerul tau.

2. Nu-ti reprima fanteziile! Relatiile monogame nu exclud atractia fata de alti oameni, asa ca nu te chinui sa fii un sfant. Este important sa-ti exprimi cumva emotiile si sentimentele, pentru a nu acumula frustrari. Asa ca, daca ti-a picat cu tronc un tip din autobuz, nu-i un capat de tara sa schimbi cateva priviri sau chiar cuvinte cu el. Insa limiteaza-te la atat si continua-ti fantezia alaturi de partenerul tau.

3. Ia initiativa, daca-ti doresti ceva. Nu este corect fata de partenerul tau sa astepti ca el sa faca totul. Daca vrei romantism sau sex salbatic, ocupa-te de asta. Partenerul tau va aprecia implicarea, se va simti iubit si va sti ce iti doresti, in felul acesta.

4. Apreciaza eforturile iubitului tau si fa-l sa se simta iubit. Chiar daca aceasta nu este si nu trebuie folosita drept scuza, lipsa de afectiune si de validare este cauza principala a inselatului. Arata-i constant partenerului tau ca inca il placi si il doresti, acest lucru va va imbunatati relatia.

5. Acorda-i libertate si incredere. Lipsa increderii si a respectului intr-o relatie poate duce fie la inselat, fie la dorinta de a iesi din relatie. Acorda-i partenerului tau libertatea de care are nevoie. Reciprocitatea este esentiala, pentru ca si tu ai exact aceleasi nevoi ca si el, oricat ti s-ar parea initial ca nu este cazul.

Chiar daca nu exista relatie 100% ferita de tradare, o atitudine pozitiva asupra povestii tale de dragoste, dar si a vietii in general te va ajuta sa ai o relatie corecta si fericita.

sursa: acasa.ro

Hai pe Sentimente

Leave a Reply